A Feng Shui alapjai: calabash

Calabash, flaskatök vagy korsótök

Calabash (Longenaria Sicerarea), flaskatök vagy korsótök

A Calabash (Longenaria Sicerarea) egy tökfajta, melyet Kínában Wu-Lu-nak neveznek. Az egészség és a hosszú élet szimbóluma. A régi Kínában az orvosláshoz használt gyógyfüveket, gyógyszereket tartották benne. Amikor valaki beteg lett, akkor calabash-t helyeztek el az ágya mellé, vagy a beteg szobájának ajtajához. Úgy tartották, hogy a calabash összegyűjti a negatív energiákat és benntartja.

Ma már többféle anyagból mintával készül: kerámia, fém, festett műanyag, porcelán, jade.

A calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbólumaA calabash az egészség és a hosszú élet szimbóluma

A calabash és a Feng Shui

Elemét tekintve a kiszárított calabash fém elemű. Természetes formájában aranysárga, egyébként arany színűre szokták festeni, ezért kiválóan alkalmas a föld elemű negatív csillag orvoslására. Formája egy nyolcashoz hasonlatos, melynek az alsó fele szélesebb, a nyaka szűk.

A Repülő Csillag diagramban minden lakásban jelen van és minden évben valamelyik szektorát meglátogatja otthonodnak, irodádnak. Az, hogy a calabash milyen hatást vált ki, függ otthonod, munkahelyed alap energiájától, a környezettől és az asztrológia képletedtől. Különösen veszélyes, ha a bejárati ajtóban, a hálóban vagy a gyerekszobában jelenik meg az adott évben.

Így készül el a Repülő Csillag térkép »

A klasszikus feng shuiban orvoslásként az egészség megőrzése érdekében használjuk.

Mi a magyarázata a calabash hatásának?

A calabash hatásának a magyarázata a I Chingben, a Változások Könyvében rejlik.

Változások könyve »

A calabash hatásának a magyarázata a I Chingben, a Változások Könyvében rejlik.

A Nyolc trigram különböző reális és elvont dolgot jelöl.

Dui trigram formája absztrakt értelemben a calabas formához hasonlít.

A Dui trigram egyik jelentése egy olyan gyümölcs, mely tőkén függ. Ehhez a trigramhoz a száj tartozik, mint testrész és a fém, mint elem. A Dui trigram olyan, mint egy nyitott szájú, szárított calabash. A kiszárított tök aranysárga színű és a fém elemet reprezentálja.

A betegség energiája a 2-es számhoz és a Kun trigramhoz tartozik.

Ha megváltoztatjuk az első és második vonalat, akkor a Dui trigramot kapjuk, mely a szájat és az ún. Égi Doktort (Tien Yi) szimbolizálja, melynek formája absztrakt értelemben a calabas formához hasonlít.

Calabash mai környezetben

Ez az elvont, szimbolikus gondolkodás kicsit idegen lehet számodra, de egy csodálatos világ tárul ki előtted, ha időt szánsz a megismerésére.

A feng shui alapjai: Calabash

[1] Calabash, flaskatök vagy korsótök »
[2] Calabash használati és dísztárgyként »

Calabash

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Calabash

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Calabash

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára