Feng Shui 2009: A Bivaly éve

Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2009-ben jó éved legyen!

Feng Shui 2009: A Bivaly éveA klasszikus feng shui tanácsadás során az általános harmonizálás mellett minden évben különös figyelmet kell fordítani az ún. három szenvedés helyére: a Tai Suira, az 5 Sárgára és a 3 gyilkosságra. Ezek kedvezőtlen energetikájú területeket jelölnek, melyek helye évenként változik. Szakszerű orvoslás nélkül balszerencsét, betegséget, veszteségeket okozhatnak az épületben lakóknak.

Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2009-ben jó éved legyen!

A Tai Sui az Észak-Keleti szektor egyharmadában helyezkedik el 22.5° - 37.5° között.

Milyen szabályokat érdemes betartanunk, hogy mérsékeljük, elkerüljük e szektor negatív hatását?

 • Ne végezzünk felújítást, kerti munkákat ezen a területen. Ha elkerülhetetlen forduljunk feng shui tanácsadóhoz a kedvező nap kiválasztásának meghatározása érdekében!
 • Ne üljünk szemben ezzel az iránnyal, inkább legyen a hátunk mögött, mert akkor segítséget kaphatunk tőle!
 • Egy ún. Pi Yao pár elhelyezését is javasolják a kínaiak, mely mérsékeli az energia negatív hatását.
Pi Yao az égi sárkány kilencedik fia.

Pi Yao az égi sárkány kilencedik fia. Úgy tartják szerencsét, gazdagságot hoz, megvédi a házat és lakóit. A feng shuiban az évente változó irányban lévő negatív energia orvoslására is használják: a negatív területre helyezik, vagy a nyakukban medálként viselik. Úgy tartják, hogy megtisztítja a negatív energiát és jó szerencsét hoz.

Problémás idén az Északi szektor, ahol az ún. 5 Sárga található. Ezt a balszerencse csillagának is nevezik. Kerülj minden piros színt, nyitott, égő lángot ebben a szektorban, mert a tűz felerősíti az 5-ös földenergiájának negatív hatását. Orvoslásként használj fémes hangot (pl. 6 ágú fém szélcsengőt) ezen a területen és aranyszínű fém tárgyakat. Ha bejárati ajtód É-ra néz légy különösen óvatos 2009. július 7-én, 16-án, 25-én és augusztus 3-án! Júliusban a havi csillag is 5-ös lesz, mely megduplázza a negatív hatást! Csobogót se használj ezen a területen!

Mivel Keleti irányban - 67.5° - 112.5° - van idén az ún. 3 Gyilkos különösen óvatosan kell bánni ezzel az iránnyal. Ha a bejárati ajtód 2009-ben szembenéz a keleti iránnyal, helyezz két ún. Fu Kutyát a bejárati ajtóba, úgy, hogy kifelé nézzenek. Lehetőleg ne végezz itt nagyobb földmunkát, ha ez elkerülhetetlen, akkor egy feng shui tanácsadó segítségével válassz egy kedvező napot a földmunkák elvégzésére. Ne ülj háttal keletnek semmiképp 2009-ben, ülj inkább vele szemben!

Vannak kínai feng shui mesterek, akik három ún. Qi Lin szobrocska elhelyezését ajánlják, mellyel megbékítheted ezt a negatív energiát! A szobrok az ajtó felé nézzenek!

Vannak kínai feng shui mesterek, akik három ún. Qi Lin szobrocska elhelyezését ajánlják.

Még egy irányról fontos beszélnünk az ún. Sui Po-ról, mely mindig a Tai Suival szemben helyezkedik el. Idén ez Dél-Nyugat 202.5° - 217.5° között van. Ugyanaz igaz rá, mint az előzőekre: kerüljük itt a nagy zajjal járó tevékenységeket, felújítást. Megzavarása betegséget okozhat, elsősorban idős embereknél.

Joggal kérdezheted, hogy mi van abban az esetben, ha a felújítással, kerted felásásával nem várhatsz, és ezen területek valamelyikét érintik a munkálatok? Helyezz egy hat fémrúdból álló fém szélcsengőt házad és az építési terület közé addig, míg az átalakítási munkák tartanak. A fém hang segíthet.

A 2009-es év Repülő Csillag térképe

Dél

846
792
351

Észak

 • A Központban a 9-es csillag lesz

  A Központban a 9-es csillag lesz, mely több helyen okozhat földrengéseket, megnőhet a tűzzel kapcsolatos balesetek, vulkánkitörések és földcsuszamlások száma. A földrengések következményeként az árvizek is veszélyt jelentenek. A világpiac idén is esni fog, a fogyasztás szerte a világon visszaesik. A 2009-es befektetéseidnél legyél takarékos, ne kockáztass! A jól elhelyezett orvoslásokkal nagymértékben csökkentheted az év negatív hatásait.

  Otthonodban, munkahelyeden attól függően, hogy milyen energiák vannak a központban különböző eseményekre számíthatsz. A 9-es csillag tűz eleme kedvezőtlenül hat az 5-ös és 2-es, negatív hatású föld csillagokra, mert felerősíti azokat. Ezért fontos, hogy tűz hatását ilyen esetben mérsékeld. Februárban, májusban és decemberben a havi csillagok felerősíthetik a negatív hatást. Ha kedvező energiák vannak otthonod központjában, akkor boldog eseményekre számíthatsz. A tűz elem kedvező hatását növényekkel fokozhatod.

 • A betegség csillaga ez évben Nyugaton található

  Ha a bejárati ajtód, a konyhád vagy a hálószobád ajtaja itt van, könnyebben megbetegedhetsz. A gyengélkedések javarészt a légzőrendszerrel (i.e. torok, légcső, és tüdők) és a hassal kapcsolatosak. Calabash elhelyezése sokat segít ezen a területen.

  CalabashCalabash

  Calabash, flaskatök vagy korsótök »

 • A sok bajt okozó ún. Sárga Császár Északon van 2009-ben

  Különösen problémás, ha a bejárati ajtó, hálószobaajtó esik ide, mert mindenféle problémát okozhat az egészség terén: pl. légzőszervi és emésztő rendszeri problémák lehetnek, de a sérülések veszélye is megnőhet. Orvoslás: fém szélcsengő, fémes hangú tárgy elhelyezése.

  Fém szélcsengő, fémes hangú tárgy

 • A tanulás és románc csillaga Délen tartózkodik

  Ha a szellemi teljesítményed szerencséjét szeretnéd fellendíteni, helyezz el bambuszt vízben otthonod déli részén. Amellett, hogy növeli a diákok és tudósok szerencséjét, ennek az iránynak pozitív hatásai vannak a szerződésekre vagy a dokumentumok feldolgozására is. Hozhat szerelmi kalandokat is.

 • Bár Keleten az előző ciklus (1984-2004) legerősebb szerencse csillaga van, hatása a 8-as periódusban lassan elhalványul. Mégis ez még mindig hozhat egy kevés szerencsét az anyagiak terén, de már negatív arcát is megmutatja. Jelenléte okozhat lopást, rablást, pereskedést és egyéb veszteséget is. Tegyél ide egy kék, kerek tálban vizet, vagy vázába virágot!
 • Dél-Nyugaton van a bátorság és katonai képesség helyszíne. Ez a terület hozhat előmenetelt a karrier területén számodra. Föld színekkel erősítheted.
 • A veszekedés, pereskedés csillaga idén Észak-Keleten van

  Ez eredményezhet összeütközést a törvénnyel. Orvoslásként a helyiségtől függően helyezz el valamilyen piros, bordó vagy rózsaszín tárgyat itt. Észak-Keleten 22.5° és 37.5° között van idén Tai Sui, más néven Jupiter Nagyhercege, aki nem szereti, ha zaklatják. Kerülni kell minden nagyobb mozgást, zajt otthonodnak ebben az irányában. Tilos földmunkákat, nagyobb átalakítást végezni itt. Ha íróasztalod eddig ebbe az irányba nézett, akkor át kell helyezned máshová. Ha szembeszállsz ezzel az energiával veszteségek érhetnek, sok akadályba ütközhetsz. Ezért – ha otthonod elrendezése megengedi - ülj háttal az Észak-Keleti iránynak. Az elkerülés a legjobb gyógymód ebben az esetben. Helyezz egy sárkányteknőst otthonod, irodád Észak-Keleti szektorába úgy, hogy feje DNY-i irányba nézzen (202.5° - 217.5°).

 • Észak-Nyugaton a kék és a fekete szín használata 2009-ben előnyös lehet. Az itt lévő helyiségtől függően használhatsz ilyen színű ágyneműt, törölközőt, párnahuzatot. A tűz színek (piros, bordó) használatát kerüld el Észak-Nyugaton.
 • Dél-Keleten van a gazdagság, prosperitás csillaga idén, amit csobogóval, akváriummal aktivizálhatsz! Ez a 2009 –es év legkedvezőbb iránya. Kedvező ha lakásod/házad bejárata van itt.

Megjegyzés: Ezek általános irányelvek, melyek alkalmazása függ attól, hogy a lakás/ház/iroda energiatérképe, környezete milyen, mely helyiségek találhatók abban az irányban stb. Ha biztosra akarsz menni, feltétlen hívj hozzáértő feng shui tanácsadót!

Feng Shui 2009: A Bivaly éve

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui 2009: A Bivaly éve

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Feng Shui 2009: A Bivaly éve

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora » Idő és változás » Kínai szoláris naptár » Idő és hely kapcsolata » A homlokzat iránya »
Így készül el a Repülő Csillag térkép » Lou Pan » 2009 a Bivaly éve » 2010 a fém Tigris éve »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára