Feng Shui 2010: A fém Tigris éve

Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2010-ben jó éved legyen!

Feng Shui 2010: A fém Tigris éveA klasszikus feng shui tanácsadás során az általános harmonizálás mellett minden évben különös figyelmet kell fordítani az ún. három szenvedés helyére: a Tai Suira, az 5 Sárgára és a 3 gyilkosságra. Ezek kedvezőtlen energetikájú területeket jelölnek, melyek helye évenként változik. Szakszerű orvoslás nélkül balszerencsét, betegséget, veszteségeket okozhatnak az épületben lakóknak.

Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2010-ben jó éved legyen!

A Tai Sui az Észak-keleti szektorban helyezkedik el 52.5° - 67.5° között.

Milyen szabályokat érdemes betartanunk, hogy mérsékeljük, elkerüljük e szektor negatív hatását?

 • Ne végezzünk felújítást, kerti munkákat ezen a területen. Ha elkerülhetetlen forduljunk feng shui tanácsadóhoz a kedvező nap kiválasztásának meghatározása érdekében!
 • Ne üljünk szemben ezzel az iránnyal, inkább legyen a hátunk mögött, mert akkor segítséget kaphatunk tőle!
 • Egy ún. Pi Yao pár elhelyezését is javasolják a kínaiak, mely mérsékeli az energia negatív hatását.
Pi Yao az égi sárkány kilencedik fia.

Pi Yao az égi sárkány kilencedik fia. Úgy tartják szerencsét, gazdagságot hoz, megvédi a házat és lakóit. A feng shuiban az évente változó irányban lévő negatív energia orvoslására is használják: a negatív területre helyezik, vagy a nyakukban medálként viselik. Úgy tartják, hogy megtisztítja a negatív energiát és jó szerencsét hoz.

Problémás idén az Dél-nyugati szektor, ahol az ún. 5 Sárga, vagy más néven Sárga Császár található. Ezt a balszerencse csillagának is nevezik. Kerülj minden piros színt, nyitott, égő lángot ebben a szektorban, mert a tűz felerősíti az 5-ös földenergiájának negatív hatását. Orvoslásként használj fémes hangot (pl. 6 ágú fém szélcsengőt) ezen a területen és aranyszínű fém tárgyakat.

Mivel Északon - 322.5° - 37.5° - van idén az ún. 3 Gyilkos (San Sha) különösen óvatosan kell bánni ezzel az iránnyal. Lehetőleg ne végezz itt nagyobb földmunkát 2010. február 4. és 2011. február 3. között. Ha ez elkerülhetetlen, akkor egy feng shui tanácsadó segítségével válassz egy kedvező napot a földmunkák elvégzésére.

Feng Shui kert 1. Feng Shui a kertben – kert a feng shuiban »

Otthonodban is kerüld a felújítást, nagyobb átalakítást ebben az irányban (ne bonts itt falat, ne törd fel a padlót, stb). Ha íróasztalod ebben az évben áthelyezed, mert az északi irány az egyik kedvező irányod, fontos, hogy 2010-ben ne ülj a háttal északnak, hanem úgy helyezd el az asztalod, hogy szembe fordulj az északi iránnyal.

Vannak kínai feng shui mesterek, akik három ún. Qi Lin szobrocska elhelyezését ajánlják, mellyel megbékítheted ezt a negatív energiát! A szobrok az ajtó felé nézzenek!

Vannak kínai feng shui mesterek, akik három ún. Qi Lin szobrocska elhelyezését ajánlják.

Még egy irányról fontos beszélnünk az ún. Sui Po-ról, mely mindig a Tai Suival szemben helyezkedik el. Idén ez Dél-nyugat 232.5° - 247.5° között van. A negatív hatását növeli, hogy az éves 5 csillaggal együtt érkezik, ami önmagában is problémás: pénzügyi veszteséget, betegséget, katasztrófát okozhat.

Lehetőleg kerülj itt is minden zajjal járó tevékenységet, földmunkát, ásást, nagyobb aktivitást!

Joggal kérdezheted, hogy mi van abban az esetben, ha a felújítással, kerted felásásával nem várhatsz, és ezen területek valamelyikét érintik a munkálatok? Helyezz egy hat fémrúdból álló fém szélcsengőt házad és az építési terület közé addig, míg az átalakítási munkák tartanak. A fém hang segíthet.

A 2010-es év Repülő Csillag térképe

Dél

735
681
249

Észak

 • A Központban legyen az lakás, vagy üzlethelyiség

  A Központban legyen az lakás, vagy üzlethelyiség - a 8-as föld csillag lesz, mely a prosperitásra, üzleti előmenetelre van hatással. Otthonod, irodád alapenergiájától függően érzékelheted majd hatását erőteljesebben, vagy kevésbé.

  Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Repülő csillag módszer 5. Így készül el a Repülő Csillag térkép »

 • A betegség csillaga ez évben Észak-keleten tartózkodik

  A betegség csillaga ez évben Észak-keleten tartózkodik, ami orvoslás nélkül hajlamosíthat a betegségekre, aki beteg annak állapota súlyosbodhat, különösen akkor, ha hálód, ágyad, bejárati ajtód ideesik. A calabash használatával segíthetsz ezen.

  Aki beteg annak állapota súlyosbodhat, különösen akkor, ha hálód, ágyad, bejárati ajtód ideesik. A calabash használatával segíthetsz ezen.Minden lakásba, irodába, üzletbe az energiák harmonizálásához szintenként 3 korsótök/calabash elhelyezése szükséges.

  Minden lakásba, irodába, üzletbe az energiák harmonizálásához szintenként 3 korsótök/calabash elhelyezése szükséges. Mivel az ún. évcsillagok helye évente változik, ezért otthonod energiájának ismerete nélkül is tudható, hogy abba az irányba, ahol az adott évben a 2-es csillag tartózkodik szükséges egy calabasht elhelyezned! A másik két calabash helyének megállapításához már feng shui felmérés szükséges.

  A Feng Shui alapjai: calabash »

 • A sok bajt okozó ún. Sárga Császár Dél-nyugaton van 2010-ben

  Különösen problémás, ha a bejárati ajtód, hálószobaajtód esik ide, mert a császár nem szereti, ha zaklatják. Kerülj – amennyire lehet - minden mozgást, tűz elemű tárgy használatát ezen a területen.

  Orvoslás: fém szélcsengő, fém tárgy elhelyezése.

  Fém szélcsengő, fém tárgy elhelyezése

 • A tanulás és románc csillaga Északon tartózkodik

  Ha a szellemi teljesítményed szerencséjét szeretnéd fellendíteni, helyezz el bambuszt vízben otthonod, dolgozószobád vagy irodád déli részén. Amellett, hogy növeli a diákok és tudósok szerencséjét, ennek az iránynak pozitív hatásai vannak a szerződésekre vagy a dokumentumok feldolgozására is. Hozhat szerelmi kalandokat is.

  Helyezz el bambuszt vízben otthonod, dolgozószobád vagy irodád déli részén.

  Íróasztal a Feng Shui »

 • A veszekedés, pereskedés csillaga idén Délen van

  Ez eredményezhet összeütközést a törvénnyel, de családtagjaiddal is több lehet a konfliktusod. Orvoslásként a helyiségtől függően helyezz el valamilyen piros, bordó vagy rózsaszín tárgyat itt.

  A Feng Shui alapjai: az öt elem »

A Tigris évében a tudatos kommunikáció fontosabb lesz, mint valaha. Ha a környezeted feng shui szempontból rendben van az már fél siker! Ha jobban figyelsz arra, hogy kinek, mit és hogyan mondasz, sokat javíthatsz kapcsolatodon. Töltsd ki a kérdőívet, ami nemcsak a rendhez való viszonyodról ad visszajelzést!

A Feng Shui alapjai: A személyre szabott rend »

Megjegyzés: Ezek általános irányelvek, melyek alkalmazása függ attól, hogy a lakás, a ház vagy az iroda energiatérképe, környezete milyen, mely helyiségek találhatók abban az irányban stb. Ha biztosra akarsz menni, feltétlen hívj hozzáértő feng shui tanácsadót!

Feng Shui 2010: A fém Tigris éve

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui 2010: A fém Tigris éve

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Feng Shui 2010: A fém Tigris éve

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora » Idő és változás » Kínai szoláris naptár » Idő és hely kapcsolata » A homlokzat iránya »
Így készül el a Repülő Csillag térkép » Lou Pan » 2009 a Bivaly éve » 2010 a fém Tigris éve »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára