Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjaiMilyen eredményt várhatsz a klasszikus feng shui tanácsadástól? Milyen adatokra van szükség, hogyan történik? Az épületek korának – periódusának - megállapításával kezdődik a klasszikus feng shui tanácsadás.

Az egyik legfontosabb adat, amit otthonod, üzleted, irodád energiájának feltérképezéséhez tudnod kell a ház építésének időpontja. Az épület „kora” az egyik kiindulópont, melyből következtetünk az energiák minőségére otthonodban. Ha ez az adat hiányzik, vagy téves, nem lehet az adott épületet/lakást feng shui szempontból értékelni.

Ez sokszor hosszan tartó kutatómunkát igényel: tervtárakban, könyvtárakban, levéltárakban kell keresgélned, esetleg családi fényképeken fellelhető adatokból következtethetsz az építés idejére.

Nehézséget jelent, hogy az évek folyamán sok dokumentum eltűnt, vagy megsemmisült. Előfordul, hogy a háború sérüléseket okozott a házakon, ami azok részleges, vagy teljes átépítéshez vezetett, s erről az ott lakóknak nincs mindig tudomásuk. Különösen Budapest régi házainál nehéz kideríteni a ház születési időpontját.

Különösen Budapest régi házainál nehéz kideríteni a ház születési időpontját.

Mit tehetsz abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre adatok, vagy nem pontosak?

Ilyen esetben a klasszikus feng shui tanácsadó az életeseményekből következtet a ház/lakás periódusára. Ez persze feltételezi, hogy ismered a ház történetét és erre legalább az évek szintjén emlékszel. Ez a megoldás többlet idő- és költségigényes, hiszen sok variációt – energia térképet - kell elkészíteni, elemezni, míg meglesz az igazi.

Nem használható ez a megoldás akkor, ha nem ott laksz, hanem épp most készülsz egy ilyen régi házba költözni. Célszerű azért a tulajdonostól, akitől a lakást vásárolod megtudnod, hogy mikor épült a ház. Ha nem tudja, akkor érdeklődj, hogy milyen volt az életük: pl. elváltak-e, történt-e betörés, tűzeset, betegségek, haláleset amióta itt élnek. Persze a jó dolgokra is érdemes figyelni: gyermekeik születtek, egészségesek, koruknál fiatalabbnak néznek ki, jól szituáltak, felfelé ívelt a karrierjük…

Ha nagyon sok rossz történt velük, érdemes feng shui tanácsadóhoz fordulnod mielőtt megveszed többmilliós új otthonod. Lehet, hogy különös számodra, de az ott lakók életéből a klasszikus feng shui tanácsadó már sokat megtud leendő otthonod energiájáról.

Miért fontos számodra otthonod építésének időpontja?

Mert életed az idő, a tér és a cselekvés határozza meg. Jó helyen lenni, megfelelő időben és jót tenni, ez a sikeres élet titka!

A házad azt az energiát „hordozza”, amelyik évben felépült. A kínaiak az időt a bolygók mozgásával, ezek bizonyos időszakonkénti ismétlődésével írják le. A kínai felfogás szerint a nagy ciklus 180 évet ölel fel, mely újabb 3, hatvan éves periódusra bontható:

  • az ún. felső ciklus (1864-1924),
  • a középső ciklus (1924-1984) és
  • alsó ciklusra (1984-2044).

Az ún. nagy ciklus felosztható 9, egyenként húsz évig tartó periódusra az alábbi táblázat szerint:

CiklusFelsőKözépsőAlsó
Periódus123456789
 1864
02.04.
1884
02.04.
1904
02.04.
1924
02.05.
1944
02.05.
1964
02.05.
1984
02.04.
2004
02.04.
2024
02.04.

Megjegyzés: A feng shuiban a kínai Soláris naptárat használjuk, mely az évtől függően február 3, 4 vagy 5-én kezdődik. Ennek az a magyarázata, hogy a QI évente változik, ahogy a Nap pozíciója az ekliptikus pályán.

Honnan tudod, hogy házad melyik periódusban épült?

Nézzünk egy példát!

Ha a ház, ahol élsz 1910-ben épült, akkor 3 periódusú, ha 2000-ben, akkor 7-es, ha 2005-ben, akkor 8-as.

Lakásod, házad, üzleted energiatérképén, más néven Repülő Csillag térképén ez lesz a központi, meghatározó szám.

   
 3 
   
   
 7 
   
   
 8 
   

Idő és hely kapcsolata a klasszikus feng shuiban »

A ház homlokzati és fekvési iránya

A következő fontos adat a ház homlokzati és fekvési irányának pontos megállapítása. A klasszikus feng shui tanácsadó egy különleges iránytű (Lou Pan) segítségével méréseket végez házad homlokzatának, oldalának több pontján, annak érdekében, hogy a pontos irányát megismerje. Ez a feladat a ház környezetétől függően akár 1-1,5 órát is igénybe vehet. A pontos mérés elengedhetetlen, hiszen bizonyos esetekben már 1,5 fokos eltérés is megváltoztatja házad, lakásod energia térképét és más „orvoslásokat” igényel a számodra és családod számára harmonikus környezet megteremtéséhez.

A klasszikus feng shui tanácsadó egy különleges iránytű (Lou Pan) segítségével méréseket végez házad homlokzatának, oldalának több pontján, annak érdekében, hogy a pontos irányát megismerje.Fontos adat a ház homlokzati és fekvési irányának pontos megállapítása

A mérési eredmények alapján meghatározza házad/lakásod ún. trigramját, mely 45°-ként változik, ebből adódóan nyolc variáció lehetséges.

TrigramFekvési irányIránytű fokaHomlokzati irányIránytű foka
KANÉszak337,5° - 22,5°Dél157,5° - 202,5°
GENÉszak-Kelet22,5° - 67,5°Dél-Nyugat202,5° - 247,5°
ZHENKelet67,5° - 112,5°Nyugat247,5° - 292,5°
XUNDél-Kelet112,5° - 157,5°Észak-Nyugat292,5° - 337,5°
LIDél157,5° - 202,5°Észak337,5° - 22,5°
KUNDél-Nyugat202,5°- 247,5°Észak-Kelet 22,5° - 67,5°
DUINyugat247,5° - 292,5°Kelet67,5° - 112,5°
QianÉszak-Nyugat292,5° - 337,5°Dél-Kelet112,5° - 157,5°

A lakás/ház energia térképe

Ennek a két adatnak a segítségével a lakás/ház alaprajzán a klasszikus feng shui tanácsadó elkészíti a lakásod/házad energia térképét.

A homlokzati irány és az építési dátum alapján elkészül a lakás/ház energia térképe.

A mellékelt ábrán látható ház homlokzati iránya: Kelet 105°, fekvési iránya Nyugat 285°, tehát a ház trigramja Dui. Ez alapján a ház ún. Repülő Csillag térképe a következő:

A lakás/ház energia térképeA ház homlokzati iránya: Kelet 105°, fekvési iránya Nyugat 285°, tehát a ház trigramja Dui.

A lakásban/házban lévő energia minőségére a számkombinációkból következtet a klasszikus feng shui tanácsadó, melyet részletesen kiértékel. Ez alapján elemzi, hogy milyen a családod egészségi, kapcsolati és anyagi helyzete, hol találhatók problémák és ezeket mivel lehet orvosolni, melyik családtagnak melyik helyiség a legkedvezőbb, hol jó aludniuk, merre nézzen az ágyuk, a családi tűzhely, milyen hatással van Rád és családod életére a bejárat iránya és helye, milyen színeket használjanak szobájukban, stb. Erről írásos anyagot készít a számodra, melyben pontosan feltünteti a szükséges változtatásokat, megjelöli az orvoslások helyét. A leírtakról részletes szóbeli magyarázattal is szolgál.

3 hónapos „várakozás” az eredményekre

Miután a javasolt változtatásokat megtetted egy 3 hónapos várakozási, vagy „próba” idő következik. Ez idő alatt folyamatos kapcsolatot tart Veled a klasszikus feng shui tanácsadód, hogy tájékozódjon arról, milyen események történnek a családoddal a lakásban/házban történt átalakítás után. Ezekből tudja lemérni, hogy a pozitív változások beindultak-e, vagy szükséges valahol korrekciót javasolnia.

A klasszikus feng shui tanácsadói munka az eredmények jelentkezésekor ér véget.

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Az épületek kora

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Az épületek kora

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Az épületek kora

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora » Idő és változás » Kínai szoláris naptár » Idő és hely kapcsolata » A homlokzat iránya »
Így készül el a Repülő Csillag térkép » Lou Pan » 2009 a Bivaly éve » 2010 a fém Tigris éve »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára