Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Lou Pan

A klasszikus feng shui tanácsadás elengedhetetlen eszköze a feng shui iránytű, a Lou Pan

Master Yu iskolája által használt Lou Pan – Feng Shui Research Center

Master Yu iskolája által használt Lou Pan – Feng Shui Research Center

Ezt a speciális iránytűt (Lou Pan) a professzionális klasszikus feng shui tanácsadók használják, melynek segítségével meghatározzák az épület energiáját, és javaslatot tesznek a korrekcióra. Minden Feng Shui Mesternek saját iránytűje van, ezért iskolánként - és méretüket tekintve is - különböző iránytűk léteznek. Ezek alapvető dolgokban megegyeznek, de vannak közöttük eltérések.

A Feng Shui alapjai: Feng Shui iskolák »

A Lou Pan két részből áll: egy kör alakú fém „tányér”-ból, mely egy négyzet alakú, különleges fából készült alapra helyezett, és körbe forgatható.

Az iránytűn koncentrikus körök vannak kínai írásjelekkel, számokkal és egyéb jelölésekkel, melyek nélkülözhetetlenek a klasszikus feng shui tanácsadáshoz.

A 360 °-ot huszonnégy , egyenként 15°-os részre ún. Hegyekre osztották fel, mely az épület homlokzati és fekvési irányának energiáját mutatja. A 24 kínai írásjel jelöli az ún. 12 „Földi törzset”, 8 „Égi ágat” és a 4 Trigramot. Érdekes lehet még, hogy rajta van a 64 hexagram is, amit a Ji King-ből ismerünk.

A középpontjában elhelyezett iránytű annyiban más, mint az Európában használatos, hogy délre igazítva állítjuk be és nem északra. A Lou Pan-on függőlegesen és vízszintesen egy-egy piros nylon szál található.

A Lou Pan-on függőlegesen és vízszintesen egy-egy piros nylon szál található.

Ez a nagyon pontos „műszer” számtalan hasznos információval szolgál a vizsgált épület energiájáról. Az érzékenységét mutatja, hogy bármilyen fém tárgy közelségét alkalmazása közben kerülni kell (fém ajtó, fém kerítés, autó, ékszerek…) , ami sokszor megnehezíti a pontos mérést. Még a mobiltelefon is befolyásolhatja az iránytűt, ezért többször és az épület több pontján végzünk méréseket.

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Lou Pan

Az iránytű a négy legnagyobb kínai találmányok egyike. Már a Sárga Császár idején használták kb. ie. 2700-ban. Régi leírásokból rekonstruálták az iránytű legkorábbi formáját, mely szerint volt egy forgó része, egy mágneses fémből készült apró kanál, mely dél felé mutatott. Ezt helyezték el az ún. Föld tányérra, mely valamilyen nem mágneses fémből készült rajta számos jelzéssel (pl. naptári ciklus, trigramok, Égi ágak, Földi Törzsek). A „dél-kormányzójának” is nevezett szerkezet a Han Dinasztia idejéből (ie. 206-220) származik. Az elnevezés arra utal, hogy az uralkodók mindig a déli irány felé fordulva kormányozták az országot.

Régi leírásokból rekonstruálták az iránytű legkorábbi formáját, mely szerint volt egy forgó része, egy mágneses fémből készült apró kanál, mely dél felé mutatott.

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Lou Pan

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Lou Pan

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Lou Pan

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora » Idő és változás » Kínai szoláris naptár » Idő és hely kapcsolata » A homlokzat iránya »
Így készül el a Repülő Csillag térkép » Lou Pan » 2009 a Bivaly éve » 2010 a fém Tigris éve »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára