Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Repülő csillag módszer 1.

Idő és változásA Repülő Csillag Iskola a tér és az idő összefüggésében vizsgálja a környezet és az ember kapcsolatát, ezért ez a legösszetettebb, ugyanakkor a leghatékonyabb módszere a klasszikus feng shuinak.

Az idő fontos tényező abból a szempontból, hogy mikor épült a ház, mikor születtek a lakói, de vizsgáljuk azt is, hogy a periódusról-periódusra, évről-évre változó energia (qi), milyen hatással van az ott lakók életére.

Az időt a kínaiak a bolygók állásának megfigyelése alapján ciklusokra bontják. A 180 éves ún. nagyciklust, kilenc 20 éves periódusra bontják, mely a Nagy Göncölszekér mozgásán alapszik. A nagycikluson belüli van három 60 éves időszak, melyet felső, középső és alsó ciklusnak neveznek.

Feng shui iskolák »

Idő és változás

A fűben fekve biztosan néztél már az égre, a vonuló felhők változó alakját figyelve, vagy dobtál a folyóba virágot és követted egy ideig a parton, amint úszott lefelé. Előfordulhatott, hogy még az egyik percben napoztál a Balaton parton, de a másikban már gyorsan kapkodtad fel a holmidat, hogy befuss valamilyen fedett helyre, mert eleredt az eső… Vagy úgy belemerültél az olvasásba, hogy észre sem vetted és rád sötétedett.

Azt is biztosan tapasztalod, hogy vannak reggelek, amikor szinte kidob az ágy, friss és energikus vagy, minden könnyedén megy. Időben beérsz a munkahelyedre, a gyerekek is az óvodába, iskolába, kedves a főnököd, sikerül határidőre befejezned, amin dolgozol, egy régen elfeledett barátod felhív és találkozót kér tőled, végre megkapod a keresett könyvet, nincs nagy sor a bevásárlásnál, kiderül, hogy kevesebbet kell befizetned, mint amennyire számítottál… szóval jó dolgok történnek Veled.

És Veled is előfordulhat, hogy minden kiesik a kezedből, nincs bent, akit telefonon hívsz, összeveszel a pároddal, az egyik gyereked megverik az iskolában, a másik bukásra áll, a szomszédod beperel, veszítesz a tőzsdén, a rendőr megbüntet, beázik a fürdőszobád…

Te is tapasztalod, hogy a világ körülöttünk folyamatosan változik. Ezért talán nem meglepő, hogy az idő fontos, meghatározó tényező a klasszikus feng shuiban is. Az energiák minden évben, hónapban, héten, órában és percben változnak körülöttünk, melyek hatását az életeseményekből érzékeljük.

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: A repülő csillag módszer

A kínai időszámítás – a 60 éves ciklusok

A kínai időszámítás – a 60 éves ciklusokA kínaiak az időt a bolygók mozgásával, ezek bizonyos időszakonkénti ismétlődésével írják le. A Nap, a Hold, a Merkur, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Föld pontosan 60 évenként egy vonalban állnak, ezt veszik egy időegységnek, ez az ún. 60 éves ciklus. Három hatvanéves ciklus tesz ki egy ún. nagy ciklust, amely 180 évet ölel fel. Ezen belül megkülönböztetnek: felső, középső és alsó ciklusokat. 2008-ban az 1864ben kezdődött és 2044-ig tartó 180 éves ciklus ún. alsó ciklusában vagyunk.

  • felső ciklus (1864-1924),
  • középső ciklus (1924-1984) és
  • alsó ciklus (1984-2044).

Egy nagy ciklus felosztható 9, egyenként húsz évig tartó periódusra – az előző példánál maradva - az alábbi táblázat szerint:

CiklusFelsőKözépsőAlsó
Periódus123456789
 1864
02.04.
1884
02.04.
1904
02.04.
1924
02.05.
1944
02.05.
1964
02.05.
1984
02.04.
2004
02.04.
2024
02.04.

Megjegyzés: A feng shuiban a kínai Soláris naptárat használjuk, mely az évtől függően február 3, 4 vagy 5-én kezdődik. Ennek az a magyarázata, hogy a QI évente változik, ahogy a Nap pozíciója az ekliptikus pályán.

2004. február 4-től kezdetét vette az ún. 8-as periódus, melynek hatására friss energiák érkeztek az épületekbe.Mindegyik periódusban más az energia minősége a különböző irányokban (Észak, Dél, Kelet, Nyugat, Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), sőt az évente változó energiák hatásával is számol a klasszikus feng shui tanácsadó. 2004. február 4-től kezdetét vette az ún. 8-as periódus, melynek hatására friss energiák érkeztek az épületekbe. Az épület adottságaitól függően kedvező vagy kedvezőtlen hatásokat hoztak lakóiknak.

Előfordulhat, hogy a Te otthonod, munkahelyed energiája kedvezőtlen lett és emiatt kudarcok érnek, de szerencsére az ellenkezője is igaz lehet, hogy hosszú idő után végre pozitív fordulatot vett az életed. Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

A klasszikus feng shui az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg otthonodban és munkahelyeden.

Hogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet (Repülő Csillag térkép) készít, melyet részletes elemez. A hegycsillagokból következtet az ott élők, vagy odaköltözők egészségi és a kapcsolati helyzetére, lehetőségeire, a vízcsillagból pedig az anyagi kilátásokra. A lakószobák, irodák helyének megválasztásakor a személyes energiák szerinti legkedvezőbbet veszi figyelembe, harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: Repülő csillag módszer

[1] Idő és változás »
[2] A kínai szoláris naptár »
[3] Idő és hely kapcsolata a klasszikus feng shuiban »
[4] A homlokzat iránya a klasszikus feng shuiban »
[5] Így készül el a Repülő Csillag térkép »

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: A repülő csillag módszer

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: A repülő csillag módszer

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai: A repülő csillag módszer

Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai

Az épület kora » Idő és változás » Kínai szoláris naptár » Idő és hely kapcsolata » A homlokzat iránya »
Így készül el a Repülő Csillag térkép » Lou Pan » 2009 a Bivaly éve » 2010 a fém Tigris éve »

„Légy jó helyen és cselekedj jó időben! Ez a klasszikus feng shui titka!”
Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára