Feng Shui siker megoldások: A bejárat

Többet mond rólad, mint gondolnád!

A bejárat - a ház „szája” Az első dolog, amivel egy épületbe lépéskor találkozunk a lakás/ház bejárata. Az első ingerek ezen keresztül érnek minket. Ahogy ránézünk, sok mindent elárul a lakóról és a ház energiáiról is. Rendezett, vagy kopott? Hívogató vagy taszító? Színes vagy színtelen? Kicsi vagy nagy?

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia »

A bejárat - a ház „szája”

A bejárat szerepe

Az esztétikai élményen túl gyakorlati funkciója is van a bejáratnak, a külső és belső teret választja el. Egyrészt védi a lakókat az időjárástól, a negatív energiáktól, ugyanakkor a lakásban tartja a kedvező qi-t. A bejárati ajtó emiatt a ház legjelentősebb ajtaja, ezért ennek a lakás többi ajtajához képest nagyobbnak, erősebbnek kell lennie. Ugyanakkor fontos, hogy arányos legyen a házzal, az ablakokkal és a többi ajtóval is. Egyensúly és harmónia a legfontosabb.

A bejárat és az elemek

Az ajtók színűk és formájuk alapján szintén besorolhatók az elemek valamelyikébe (fa-tűz-föld-fém-víz). Így tág tere van a kísérletezésnek.

Föld elemű bejárat

Föld

Fa elemű bejárat

Fa

Víz elemű bejárat

Víz

Fém elemű bejárat

Fém

Tűz elemű bejárat

Tűz

Feng Shui és az elemek »

A feng shui bejárat

Egy kisebb épületnél egy túl nagy ajtó a qi elszivárgásához vezethet, mely okozhat pénzügyi nehézségeket, míg egy nagyobb háznál egy kisebb bejárat az energia bejutását nehezíti és az ott lakóknak „fojtogató” érzést okozhat.

Az is fontos, hogy a bejárati ajtó a számunkra kedvező irány felé nézzen. Ha többen élnek abban a lakásban/házban a bejáratnak a családfő születési évéből következő kedvező irányok valamelyike felé kell néznie. Az ajtó színe, mintázata jó, ha harmóniában van azzal az iránnyal, amely felé néz: pl. ha Észak-Keletre vagy Dél-Nyugatra néz a bejárat, akkor az ajtó mintázata legyen föld elemű, pl. négyzetes berakású, sárgás-barnás színű, ha Északon van, akkor a bejárati ajtón legyenek hullámos, víz mintázatú vonalak, lehet kékes színű.

A bejárati ajtó a számunkra kedvező irány felé nézzen.Az ajtó színe, mintázata jó, ha harmóniában van azzal az iránnyal, amely felé néz

Fontos szempont, hogy az ajtót ki lehessen nyitni. Ne torlaszoljuk el semmivel lehetőleg a bejáratot. Még az amúgy szép növényekkel is bánjunk óvatosan.

Ne torlaszoljuk el semmivel lehetőleg a bejáratot.Még az amúgy szép növényekkel is bánjunk óvatosan.

Ha lehetőségünk engedi a tér ahová a bejáraton belépünk (előszoba, társalgó) legyen világos, tágas, vonzó.

Az elhanyagolt, piszkos, zsúfolt bejárat negatív qi-t vonz és az ajtó kinyitásával ez áramlik be a lakásba.

A főbejárat ne nézzen semmilyen akadályra: falakra, meredek hegyoldalra, nyomasztó épületre, villanypóznára, oszlopra. Az épületeket mindig úgy érdemes tájolni, hogy az ilyen szerkezetek az épület háta mögött legyenek, védjék a házat és ne „támadják” a bejáratot.

Ne nézzen a bejáratra éles sarok (pl. másik épület sarka) vagy felüljáró külső széle. Ezek ugyanis szinte „belevágnak” a ház testébe és egészségügyi és anyagi gondokat eredményezhetnek.

Mérgező nyilak (Sha qi) a környezetünkben »

A bejárati ajtóval egy vonalban lehetőleg ne legyen több ajtó, mert ebben az esetben az energia nagyon felgyorsul egyik ajtótól a másikig, és ha még ablak is van az ajtók vonalában, akkor azon gyorsan távozik is. Ilyen esetben olyan megoldást használunk, ami lelassítja a qi áramlását.

A bejárati ajtóval egy vonalban lehetőleg ne legyen több ajtóAz energia nagyon felgyorsul egyik ajtótól a másikig.

Feng Shui siker megoldások: A bejárat

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui lakberendezés tréning »

Feng Shui siker megoldások: A bejárat

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

Feng Shui siker megoldások: A bejárat

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára