Feng Shui siker megoldások: Az étkező

Hogy jól kezdődjön a napod!

A legtöbb lakásban az étkező a konyha mellett kerül kialakításra. Ez mindenképp praktikus, hiszen ez az elhelyezés lehetőséget ad a könnyű és gyors felszolgálásra, elkülönül a főzőtér és az étkezésre szolgáló terület. A legtöbb családban a közös étkezés csak ritka, kivételes alkalmakkor (hétvég, ünnepnap) oldható meg, ezért is fontos, hogy az étkező hangulata harmonikus, meghitt legyen.

A legtöbb lakásban az étkező a konyha mellett kerül kialakításra. Fontos, hogy az étkező hangulata harmonikus, meghitt legyen.

Az étkezések napirendje, száma, időpontja változott az idők folyamán. Korosztályonként, társadalmi csoportonként gyakran eltérően alakult. A napi háromszori étkezés rendje a késő középkortól fokozatosan alakult ki. Előtte két állandó napi étkezés volt, melyből az egyik késő délelőttre, míg a másik késő délutánra esett. A mezőgazdaságban dolgozóknál a munkához igazodva nyáron három, télen két étkezésből állt az étkezési rend gyakorlata.

Nagyapáink hajnalban egy kupica pálinkával és hozzá egy szelet kenyérrel kezdték a napot, tízóraira és uzsonnára egy kis kolbászt, szalonnát, tehát hideget fogyasztottak. Ebédre nyáron vagy a szabadban főztek, vagy asz asszonyok vitték ki az elkészített ételt.

Napjainkban a városi és vidéki étkezési szokások sokat változtak. Sokat tehetsz azért, hogy a családod egészséges legyen, ha az étkeződet úgy alakítod ki, hogy harmóniát sugározzon. Szívesebben lesz itt együtt a család.

Feng Shui étkező

Az asztal megválasztásánál – az étkező nagysága adta lehetőségek figyelembevételével – az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.

Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.

Az asztal megválasztásánál fontos lehet, hogy olyan formájút válasszunk amelyik legjobban illik az étkező területére. Pl. a négyzet alakú asztal föld elemű, a kör és ovális alakú pedig fém.

Az asztal megválasztásánál – az étkező nagysága adta lehetőségek figyelembevételével – az egyensúlyt az asztal formájának és a textilek színének megválasztásával is elérheted.Az asztal megválasztásánál fontos lehet, hogy olyan formájút válasszunk amelyik legjobban illik az étkező területére.

A lakberendező szemével

Az asztal formájának megválasztását a rendelkezésre álló hely is meghatározza. Szűkösebb térben általában könnyebben elhelyezhetők a szögletes és esetleg kinyitható asztalok, reprezentatívabb nagyobb térben viszont a kör vagy ovális megoldások is remekül mutatnak. A túlzott szögletességet terítővel tudjuk lágyítani, amelynek motívumait egyeztethetjük a tapéta vagy a szőnyeg mintáival. A székek esetében az íveltebb formák jobban szolgálják kényelmünket is, különösen hívogatók a textillel bevont változatok.

Lakberendező, belsőépítész, Flatart.hu »

Az ülésrend meghatározásánál érvényesülhet a családi hierarchia, mint régen akár a kínai, akár a magyar családoknál. Kínában az asztalfőn, a „legjobb helyen” a legidősebb foglalt helyet, nálunk a családfő, ünnepek alkalmával az ünnepelt kapja a kiemelt helyet.

Az étkezőben Te is megteheted, hogy a családtagjaid helyét az asztalnál úgy választod meg, hogy a személyes energiaszámunk (gua szám) szerinti kedvező irány felé fordulva üljenek.

Az étkezőben Te is megteheted, hogy a családtagjaid helyét az asztalnál úgy választod meg, hogy a személyes energiaszámunk (gua szám) szerinti kedvező irány felé fordulva üljenek.

A Feng shui alapjai: gua szám »

Amikor feng shuival foglalkozó könyveket olvasol a BÁGUA-val, ezzel a nyolcszögletű formával biztosan találkozol. Ez a különleges forma több jelentést hordoz: szerepelnek rajta az égtájak, színek, elemek, formák, trigramok és rokoni kapcsolatok is.

Ha egy nyolcszögletű asztal körül helyezkedne el egy képzeletbeli nagy család, akkor a 8 égtájhoz tartozó rokoni kapcsolatok szerint ez lenne az ülésrend.

Ha egy nyolcszögletű asztal körül helyezkedne el egy képzeletbeli nagy család, akkor a 8 égtájhoz tartozó rokoni kapcsolatok szerint ez lenne az ülésrend.

Feng shui szempontból a legkedvezőbb helynek az számít aminek „háta” védve van és innen jól látható a bejárat. Kedvezőtlen az ajtónak háttal ülni.

Kerüljük az étkezőben a sok piros szín alkalmazását, ha fogyni kívánunk, ugyanis a piros szín megnöveli az étvágyat.

Feng Shui siker megoldások: Az étkező

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui lakberendezés tréning »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

Feng Shui siker megoldások: Az étkező

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára