Feng Shui siker megoldások: fürdőszoba

Ahol jó egy kicsit egyedül lenni: Fürdőszoba-WC

Ahol jó egy kicsit egyedül lenni: Fürdőszoba-WCA fürdőszobával kapcsolatban terjedt el az a sokszor mosolygást és hitetlenkedést kiváltó feng shui figyelmeztetés, mely szerint a WC tetőt azért kell lecsukni, hogy a Qi el ne szökjön el házból. A fürdőszoba, ha kedvezőtlen energiájú helyen van valóban okozhat problémát, de más esetben a mozgó víz a fürdőszobában kifejezetten előnyös lehet.

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia »

Feng Shui és a fürdőzés

Feng Shui és a fürdőzésRégen a fürdés, fürdőzés, az előkelők kiváltsága volt és általában valamilyen rituáléhoz tartozott melynek elemeivel ma is találkozunk. Fürödtek, amikor valamilyen áldozat bemutatására vagy zarándoklatra készültek, a nász előtt, a gyermek születéskor, és a halottaikat is lefürösztötték.. A víz a tisztaság, a megtisztulás szimbóluma volt, és az még napjainkban is. Közfürdők működtek már az ősi Kínában is, ahogy ez nálunk is működött még az 50-es, 60-as években, amikor a lakások többségében nem volt fürdőszoba, sőt sok helyen vezetékes víz sem. Az udvaron kint lévő mellékhelyiségekről nem is beszélve!

A wellness programok, gyógykúrák széles tömegek számára teszik lehetővé a fürdőzés különböző, kényeztető módjait, amit sok esetben az uralkodókról, vagy rájuk utalva neveznek el, utalva arra, hogy ma már a kényeztetés nemcsak az uralkodók kiváltsága, bárki megengedheti magának. (vagy mégsem?)

Sok mendemonda kering a fürdőszoba és WC használatáról feng shui szempontból, mivel régen nem a ház része volt a fürdő, hanem külön épületben helyezték el. Ma többen élvezhetjük a tisztálkodás kedvező hatását fürdőszobás otthonainkban, ahol bármikor fürödhetünk. Mi a probléma mégis? Mi a magyarázat?

A Víz és a Feng Shui

A Víz és a Feng ShuiA vizet a gazdagsággal, karrierrel, fellendüléssel hozzák kapcsolatba a feng shuiban, ami egyrészt igaz, hiszen a víz az élet forrása, nélküle semmi sincs. A folyók, tavak, tengerek közelében lévő települések gazdasági csomópontok, általában prosperálnak, míg víz nélkül a föld kiszárad, halott.

Egy zárt térben – lakás, üzlet – elhelyezett víz jó helyen (csobogó, szökőkút, akvárium, medence) pozitív hatással van az anyagi prosperitásra, rossz helyen viszont betegségeket, anyagi összeomlást okozhat. A kertünkben lévő úszómedence helyének megválasztásával fellendíthetjük anyagi helyzetünket, és vállalkozásunkra is kedvezően hat a kertben szakszerűen elhelyezett szökőkút. Kedvezőtlen elhelyezés hatására viszont negatív események sorozatát szabadíthatjuk magunkra.

Tehát a víz - egy lakásban a „vizes helyiség”, azaz a fürdőszoba - kedvezőtlen elhelyezése, a rosszul megválasztott színek, formák okozzák a bajt és nem maga a fürdőszoba.

Víz használata a feng shuiban »

A klasszikus feng shui által alkalmazott ún. Repülő Csillag módszer alapján pontosan lehet tudni, hogy hová lehet elhelyezni a fürdőszobát otthonodban, ahol hatása nem káros, sőt akár kedvező is lehet. Ennek megállapítása érdekében fordulj feng shui tanácsadóhoz!

Így készül el a Repülő Csillag térkép »

Néhány szempont, amit egyedül is alkalmazhatsz:

Feng Shui fürdőszoba praktikák

  • Lehetőleg a fürdő és a háló ajtaja ne nyíljon egymásba. Ha mégis így tervezték, akkor tartsuk az ajtót csukva.
  • Ha a fürdőszoba egyben van a WC-vel, akkor valamivel – paraván, függöny – válasszuk el, ne lássunk rá a WC-re az ajtóból és a kádból.
  • A WC tetejét higiéniai okokból csukjuk le.
  • A feng shui ismerete nélkül is célszerű, ha a WC nem nyílik az étkezőre, nincs a bejárati ajtóval szemben.
  • Célszerű, ha a fürdőszoba lakásunk kevésbé fontos területén helyezkedik el. Semmiképp ne kerüljön a lakás középpontjába.
  • A fürdőszoba berendezése legyen esztétikus, harmonikus.
A fürdőszoba berendezése legyen esztétikus, harmonikus.A WC tetejét higiéniai okokból csukjuk le.Célszerű, ha a fürdőszoba lakásunk kevésbé fontos területén helyezkedik el.Célszerű, ha a WC nem nyílik az étkezőre, nincs a bejárati ajtóval szemben.A fürdőszoba berendezése legyen esztétikus, harmonikus.

A hálóból nyíló fürdőszoba vitatott kérdés a feng shuiban, annál is inkább, mivel 2000 évvel ezelőtt a fürdő és a toilett nem a házban volt. Amire ügyelj: a fürdőszoba legyen tiszta és ajtaját tartsd csukva!

Ha házat építesz, vagy lakásod átalakítod akkor érdemes klasszikus feng shui tanácsadóval konzultálnod a fürdőszoba helyét illetően.

Párkapcsolat javítása »

Feng Shui siker megoldások: fürdőszoba

Elemek használata fürdőszobában

Feng Shui és az elemek »

A Fa elem

A Fa elemA tavasz kezdetének szimbóluma, ekkor ébred a természet, bújnak ki a növények a földből, hogy magasra nőjenek. Ezért szimbolizálja a fa azt, ami zöld színű, magas, felfelé az ég felé nyúlik. Égtája a kelet. Otthonunkban a virágok, növények, magas tárgyak szimbolizálják. A zöld színű, magas polcok a fürdőben a fa elemet jelenítik meg. A kád színével és formájával a fémet, melynek áthidalására sötétkék vagy fekete kiegészítőket használhatunk.

A virágok, zöld növények a fürdőben ugyancsak a fa elemhez tartoznak.

A Fa elem a fürdőszobában

A lakberendező szemével:

Fa típusú fürdőszobát berendezni mindig kellemes feladat, ami részben egyet jelent visszanyúlni a hagyományokhoz – a zöld csempe nem újkeletű divat – ugyanakkor ez a megnyugtató színvilág könnyen összekapcsolható a manapság divatos wellness életérzéssel. A mai trendeknek megfelelően válogathatunk a zöld különböző árnyalatai között, de a hatást tovább fokozhatjuk, ha növényi motívumos dekor elemeket is alkalmazunk. A rajzon látható fürdőszobában az épített jellegű falfülkéknek köszönhetően, a függőleges irány kiemelt hangsúlyt kapott. Az áttetsző üvegpolcok gyakorlatilag alig-alig törik meg ezt a hatást, hiszen szándékosan nem hangsúlyoztuk a vízszintes irányt.

A Tűz elem

A Tűz elemA nyarat szimbolizálja, a legmelegebb. legforróbb évszakot. A meleg forrása, maga a Nap, a szárító és átalakító energia. Az otthonunkban a tűzhely, kandalló, kazán, kályha szimbolizálja. Színe a piros, vörös, égtája a Dél.

A tűz elem használatával érdemes óvatosan bánni a fürdőben, hiszen a tűz a vízzel konfliktusban van. Itt különösen problémás a fém és tűz színek együttes, túlzó használata. Ne feledd! A feng shui harmóniára törekszik. Semmiből nem jó a sok.

A Tűz elem a fürdőszobában

A lakberendező szemével:

Teljes egészében pirossal burkolni egy fürdőszobát belsőépítészeti szempontból sem szerencsés, hiszen túlságosan vibráló, a helyiség jellegétől távolálló hatást érhetünk el. Ha a piros a kedvenc színünk, azért nem kell lemondanunk róla, hiszen remek kiegészítője lehet egy vele színben harmonizáló enteriőrnek. A fotón látható fürdőszobában piros csempével kombináltuk a sárga klönböző árnyalatait, és a felső lezáró elemként alkalmazott stukkó is ilyen színű.

A Föld elem

A Föld elemA befogadást, termékenységet, aratást szimbolizálja. Energiája nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil. Színe a sárgásbarna, formája négyzet alakú, lapos. Égtája DNY, ÉK és a középpont, évszakja a késő nyár, és az átmeneti időszakok. Ebben a fürdőszobában a hangsúly a föld elemen van, mert csokoládébarna színű a kád borítása és a mozaikcsempe is. A kád formája is téglalap alakú. A fehér a fém elemet képviseli. Meggyszínű, vagy bordó kiegészítőkkel még jobban kiemelhető, „táplálható”, élénkíthető a föld.

A Föld elem a fürdőszobában

A lakberendező szemével:

A mai trendek, a minimál stílus és színvilág igen megkönnyíti a föld elem alkalmazását. A barna különböző árnyalatai, és az un. földszínek népszerűsége továbbra is töretlen. Érdemes természetesen ezt az alap színvilágot feldobni valamilyen izgalmasabb árnyalattal, és a dekor elemek széles választékából is bátran válogathatunk. A föld elemnek kedvező, épített jellegű megoldások teszik igazán egyedivé a mai fürdőszobákat, további lehetőséget adva a kontrasztos színhatások alkalmazására. A változatos világítás különösen akkor fontos, ha ablaktalan helyiségről beszélünk.

A Fém elem

A Fém elemA legmarkánsabb az öt elem közül, éles, kemény, harcias, befelé forduló energia. A föld belsejében uralkodó nyomás hatására az ásványi anyagok összepréselődéséből keletkezik, melyet megolvasztva alakítanak át pénzzé, ékszerré, dísztárggyá, fegyverré.

Színe a fehér, szürke, ezüst és arany, formája a kerek, lekerekített. Égtája Nyugat.

A Fém elem a fürdőszobábanA Fém elem a fürdőszobában

A lakberendező szemével:

Alapvetően férfias hatást érhetünk el a szürke szín alkalmazásával. Régen unalmasnak tartották, de ma már – az üzletek hatalmas kínálatának köszönhetően - gyönyörű enteriőröket álmodhatunk belőle. A fém dekor csíkok és betétek, bordűrök használata is fokozza a markánsan elegáns összhatást, de a nagy üveg felületek is jól mutatnak fémes környezetben. Fontos, hogy a sötétebb felületek komorságát helyenként megtörjük világosabb színek használatával. A hófehér szaniterek, törölközők, kilépő szőnyegek kiváló lehetőséget adnak minderre.

A Víz elem

A Víz elemA nyugalmat, a mélységet szimbolizálja, a legkisebb ellenállás irányába tart. Mindenhová elér, az élet vérének is nevezik, hiszen víz nélkül nincs élet. Színe a sötétkék és fekete, évszaka a tél, iránya Észak.

A Víz elem a fürdőszobában

A lakberendező szemével:

Kézenfekvő és tradicionális választás a kék szín fürdőszoba esetében. A tervező feladata ilyenkor, hogy egyedi ötletekkel tegye izgalmasabbá a rendelkezésre álló teret. Mediterrán országokban, különösen a görögöknél nagyon kedvelt a képen látható színösszeállítás. Kedves nyaralások emlékeit idézik fel a tenger és az ég kékjének különböző árnyalatai a fürdőszobában. A hűvös hatást meleg színű bútorokkal ellensúlyozhatjuk.

Feng Shui siker megoldások: fürdőszoba

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui lakberendezés tréning »

Feng Shui siker megoldások: fürdőszoba

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

Feng Shui siker megoldások: A fürdőszoba

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára