Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

A titokzatos hálószoba

A Feng Shui mesterek szerint az egészség alapja a jó alvás.Rosszul alszol? Elromlott a párkapcsolatod? Rendezd át a hálószobád és sok minden megváltozik! A Feng Shui mesterek szerint az egészség alapja a jó alvás. Ezért a hálószoba berendezésére különösen sok figyelmet fordítanak. A feng shui szerint hálónk, ágyunk helyének megválasztásával sokat lendíthetünk egészségünkön és párkapcsolatunkon is. Az ember életének egyharmadát a hálóban tölti, ezért fontos, hogy a hálóban a Qi áramlás egészséges legyen. A nappali fény, a megfelelő szellőzés, a jól megválasztott színek a hálóban meghatározóak a Qi áramlás szempontjából. Ezért kerüljük a zsúfoltságot! Amibe mi beleütközünk, az a Qi-t is blokkolja. Néhány szempont, melynek alkalmazásával harmonikus lehet kapcsolatod, és pihenten ébredhetsz.

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia »

A nappali fény, a megfelelő szellőzés, a lágy színek a hálóban meghatározóak a qi áramlás szempontjából.Kerüljük a hálószoba zsúfoltságot! Amibe mi beleütközünk, az a qi-t is blokkolja.

Feng Shui hálószoba praktikák

A hálószoba legyen lakásunk csendesebb részén, hogy pihenésünket a napi nyüzsgés ne zavarja.

A hálószoba helyének kijelölésekor fontos, hogy a kapcsolat szempontjából kedvező legyen. Az ágy helyének megválasztásánál a számunkra kedvező irányok közül választhatunk egyet, amely felé néz majd fejük alváskor. A fal, ágynemű és a berendezés színének megválasztásával teremthetjük meg a hálószobában a harmóniát.

Így készül el a Repülő Csillag térkép »

A hálóban lényeges szempont az ágyunk elhelyezése. Alváskor fejünk nézzen a számunkra – a gua számunk által meghatározott – kedvező irányba és sose nézzen az ajtóra.

A Feng shui alapjai: gua szám »

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

Az ágyak elhelyezése a hálószobában

Kedvezőtlen ágy elhelyezés

Ágy az ajtóval szemben * A szoba közepén elhelyezett ágy

Kedvezőtlen ágy elhelyezés

Alvás közben ne nézzen a fejünk, testünk az ajtóra!

Kedvezőtlen ágy elhelyezés

Az ágyat lehetőség szerint csendes, biztonságos, nyugalmas helyre tegyük. Feng shui nélkül is tudja mindenki, hogy nem jó huzatban aludni, ezért kerüljük az ágy közvetlen ablak alá helyezését. Ha mégis elkerülhetetlen, akkor egy pult kialakítása az ablak alatt jó megoldás lehet.

Kerüljük az ágy közvetlen ablak alá helyezését.Nem hasznos, ha a fürdőszoba és a WC ajtaja közvetlenül a hálószobára nyílik.

A lakberendező szemével

Mindenképpen szerencsés megoldás, ha az ágy körbe járható és az ergonómiailag szükséges min. 60 cm-es közlekedő sáv is biztosított. Szükségmegoldásnak tekintjük, az un. „kuckós” elhelyezést, ami inkább gyerekszobában elfogadható. Sajnos azonban a hálószobák kialakítása már építészetileg is problémás, így gyakran találkozunk olyan helyzettel, amikor el kell térnünk az ideális elrendezéstől. Amennyiben radiátor mellé kerül az ágy, úgy borítsuk a fűtőtestet valamilyen - asztalosmunkával készülő - takarással.

Lakberendező, belsőépítész, Flatart.hu »

Kényelmes, de nem hasznos, ha a fürdőszoba és a WC ajtaja közvetlenül a hálószobára nyílik. Lehetőleg ne legyen az ágyunk azon a falon, ahol a vízcsövek futnak.

A szabadon lévő gerendák alatt, kiugró sarkok közelében ne aludjunk, mert ezek megzavarják az alvást, huzamosabb idő után fejfájást és egyéb betegséget okozhatnak. Ha nincs más megoldás álmennyezettel, vagy felfüggesztett vászonnal takarjuk el.

A szabadon lévő gerendák alatt, kiugró sarkok közelében ne aludjunk!Álmennyezettel, vagy felfüggesztett vászonnal takarjuk el a szabadon lévő gerendákat!

Kedvező ágy elhelyezések az ajtóhoz viszonyítva

Nagyon előnyös, ha az ágyból rálátunk az ajtóra. Ez adja a legnagyobb biztonságérzetet.

Nagyon előnyös, ha az ágyból rálátunk az ajtóra.

Ez a két megoldás is megfelelő.

Vannak különleges adottságú hálók, ahol az ágy elhelyezése nem egyszerű a feng shui elvei szerint, hiszen tekintettel kell lenni a személyes energiaszámoknak megfelelő irányokra is.

Vannak különleges adottságú hálók, ahol az ágy elhelyezése nem egyszerű a feng shui elvei szerint, hiszen tekintettel kell lenni a személyes energiaszámoknak megfelelő irányokra is.

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

Az ágy fejtámla és az elemek

A fejtámlák formájának megválasztásával is segíthetjük a harmónia elérést, főként, ha ez igazodik a születésünk szerinti elemünkhöz.

Tűz elemű fejtámla

Tűz

Fa elemű fejtámla

Fa

Föld elemű fejtámla

Föld

Fém elemű fejtámla

Fém

Víz elemű fejtámla

Víz

Az ágynemű és az elemek

Az ágynemű színével erősíthetjük születésünk szerinti személyes energiánkat (gua számunkat)

Fa elemű ágynemű

Fa

Föld elemű ágynemű

Föld

Tűz elemű ágynemű

Tűz

Fém elemű ágynemű

Fém

Víz elemű ágynemű

Víz

Feng Shui és az elemek »

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

Tükrök a hálóban

Sok vita tárgya a tükrök használata a hálóban. Pedig sokan használnak itt tükröt a fésülködő asztalon, a garderob szekrények ajtaján, a plafonon, az ágy mellett, az ággyal szemben.

Sokan használnak tükröt a fésülködő asztalon, a garderob szekrények ajtaján.

Sok babonás hiedelem is kering a tükrök mágikus erejéről, baljós hatásáról a párkapcsolatra. Gondoljunk csak a közszájon forgó mondásra: ha egy eladó sorban lévő lány eltör egy tükröt, 7 évig nem megy férjhez.

Mi a teendő? Mondjunk le a tükörről a hálóban?

Semmiképp, csak néhány szabályt tartsunk be: az ággyal szemben ne legyen tükör. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor használat után takarja le. Úgy helyezzük el, hogy az ágyból nézve ne lássuk magunkat benne.

Az ággyal szemben ne legyen tükör.A tükröt úgy helyezzük el, hogy az ágyból nézve ne lássuk magunkat benne.

Tegyük a szekrény belső ajtajára az egész alakos tükröket. A mérete legyen arányos a hálószobával.

A lakberendező szemével

Ha óvatosan bánunk a tükrökkel a hálószobában, kedvezően tágíthatjuk velük a teret. A képen látható falfülkés megoldás olyan dekoratív belsőépítészeti elem, amely különlegessé teszi az enteriőrt és térnövelő hatása is van. A fésülködéshez, sminkeléshez is szükség van tükörre, akár asztalra állítható, akár falra szerelhető változtatot választunk. Az ilyen tükrök esetében az elhelyezés mellett a jó megvilágításnak is fontos szerepe van. A két oldalt elhelyezett falikarok adják a legjobb megvilágítást, abban az esetben, ha arcunkat szeretnénk alaposan szemügyre venni.

Lakberendező, belsőépítész, Flatart.hu »

Élő és száraz virágok a hálóban

Élő és száraz virágok a hálóbanVágott virággal díszítheted otthonod bármelyik részét, a hálóban különösen hangulatos lehet néhány szál vágott virág. Fontos, hogy mindig friss vízben legyen.

Feng shui szempontból a szárazvirág csokorról megoszlanak a vélemények, mivel „halott” növény, nem tanácsolják a használatát. Véleményem szerint a fából készült bútorok ugyanúgy „halott növényből” készülnek. Akkor ezeket is kidobod?

Ha kedvesedtől/társadtól kaptál egy csokor virágot egy szerelemes napon és erre az érzésre, hangulatra szeretnél emlékezni, ezért teszed látható helyre a hálószobába, akkor amikor ránézel, jó érzés tölt el… De ha már elváltatok és csak ez a virág maradt meg a kapcsolatból, és azért tartod a hálóban, mert nem tudtad őt elengedni, akkor ez hogyan hat Rád?

Ha az esküvői csokrod az egyetlen szép emléked a házasságodban, akkor ne a csokrot okold… nem attól rossz a kapcsolatod a férjeddel…Ha az esküvői csokrod az egyetlen szép emléked a házasságodban, akkor ne a csokrot okold… nem attól rossz a kapcsolatod a férjeddel… Ez bármelyik tárggyal megtörténhet!

Feng shui szempontból az a lényeges, hogy ne legyen koszos, poros és ne tartsd törött vázában!

Csobogó ne legyen a hálóban

Csobogó ne legyen a hálóbanA víz használata kényes kérdés a feng shuiban: amennyire hasznos lehet kedvező helyen, olyan kedvezőtlen hatású rosszul elhelyezve: betegséget, párkapcsolati, anyagi problémát okozhat.

Kerüld ezért a csobogó használatát a hálóban!

Víz használata a feng shuiban 2. Mesterséges vizek »

Szimbólumok használata a feng shuiban 6. A szerelmet bevonzó állatok »

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

[1] A titokzatos hálószoba
[2] Festmények a hálóban
[3] Dísztárgyak a hálóban
[4] Párkapcsolat javítása

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

Rendben van a hálószobád?

Ha nem, Feng shui siker megoldásokkal segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokRégóta álmatlanság gyötör? Párkapcsolatod válságba jutott? Esetleg megmagyarázhatatlan egészségügyi problémáid vannak? Lehet, hogy az ok meglehetősen egyszerű, és ráadásul a hálószobádban keresendő.

Életed legalább egyharmadát a hálószobában töltöd, ezért fontos, hogy olyan legyen, ami kedvező számodra akár a pihenéshez, akár az intim együttléthez. A párkapcsolatok tartóssága nagyrészt a hálóban és konyhában dől el, és ezt már nagyanyáink is tudták. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Feng shui szempontból lényeges, hogy ágyad kedvező helyen legyen és fejed a számodra kedvező irányok valamelyike felé nézzen! Ha csak ennyit megteszel, már sokat tettél a kapcsolatodért! Ha ennél többet szeretnél, alkalmazd a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui lakberendezés tréning »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

Feng Shui siker megoldások: A hálószoba

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára