Feng Shui siker megoldások: A kert 1.

Feng Shui a kertben – kert a feng shuiban

A feng shui az ember és környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik, azért hogy egészségesebben éljünk. A házad és kerted körülvevő táj, az ott lévő Qi minősége meghatározza, közvetlenül befolyásolja életed. Hiszen a természet, az ember és a körülötte lévő dolgok egyetlen nagy egységgé kapcsolódnak össze, közvetlen hatással vannak egymásra.

Nemcsak a kínai stílusban kialakított kert felelhet meg a feng shui alapelveinek! Nem szükséges kínai bambuszt, kínai állatfigurákat, ízlésünktől és éghajlatunktól eltérő növényeket elhelyeznünk a kertünkben ahhoz, hogy élvezzük a kedvező energiaáramlás és a feng shui előnyeit!

Ugyanakkor érdemes tanulnunk a kínai kertművészektől: arányérzéket, harmóniát és a természethez való alkalmazkodást.

Ugyanakkor érdemes tanulnunk a kínai kertművészektől: arányérzéket, harmóniát és a természethez való alkalmazkodást.Nemcsak a kínai stílusban kialakított kert felelhet meg a feng shui alapelveinek!

A döntő a Qi akadálytalan áramlásának, a Yin és Yang egyensúlyának megteremtése, az elemek és formák tudatos használata és a szeretettel végzett munka a kertben.

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia »

A feng shui azt vizsgálja, hogyan illeszkedik otthonod a természethez, milyen előnyös és milyen kedvezőtlen hatások érik: dombos, vagy lankás a táj, vannak-e magasabb hegyek a környéken, ezeknek milyen a formája, van-e folyó vagy tó a házad közelében, merről fúj a szél, pontosabban milyen irányból érkezik. A kínai gondolkodás szimbolikus, ezért a tájban található formákat jelképesen állatok képében jeleníti meg.

A négy Mennyei Lény:

  • Zöld Sárkány,
  • Fehér Tigris,
  • Fekete Teknős,
  • Vörös Főnix.

Mennyei lények és a feng shui »

A feng shui gyakorlatában a Fehér Tigris és a Zöld Sárkány épületeket szimbolizálnak, a kertben ezek a formák fák, bokrok, kerítés alakjában jelenhetnek meg.A feng shui gyakorlatában a Fehér Tigris és a Zöld Sárkány épületeket szimbolizálnak, a kertben ezek a formák fák, bokrok, kerítés alakjában jelenhetnek meg. Azt tartjuk előnyösnek, ha a sárkány oldal kicsit erőteljesebb, mint a tigris oldal. Honnan tudhatod, hogy melyik-melyik?

Ha az épületnek háttal állsz, a baloldalon van a Zöld Sárkány, a jobb oldalon a Fehér Tigris. Akinek ez nem logikus álljon szembe az épülettel, ez esetben bal oldalon a Fehér Tigris, jobb oldalon található a Zöld Sárkány. (A kertrendezésnél én az első variációt használom tájékoztatásodra!)

Az ősi kínai leírások szerint az a terület különösen előnyös, ahol a Sárkány és a Tigris a mindenséget átölelő egységben szeretkezik. Az ilyen hely nagy szerencsét jelent az ott élők számára.

Mennyei lények a kertben

Kerted feng shui szempontú vizsgálatát is érdemes a tágabb környezet vizsgálatával kezdeni! Van-e védelme kertednek hátul domb vagy ház formájában – Fekete Teknős -, ha nincs, akkor fontos kialakítanod, akár kerítés, kis domb kialakításával, vagy fák, bokrok ültetésével.

Kerted feng shui szempontú vizsgálatát is érdemes a tágabb környezet vizsgálatával kezdeni!Van-e védelme kertednek hátul domb vagy ház formájában – Fekete Teknős -, ha nincs, akkor fontos kialakítanod, akár kerítés, kis domb kialakításával, vagy fák, bokrok ültetésével.Ha üres a kerted hátul egy kis dombot is kialakíthatsz, aminek olyan a formája, mint az égi teknős páncélja.

Jó, ha a hátsó kert magasabban van, mint az előkert. Ez is biztonságot, védelmes sugall. Ha üres a kerted hátul egy kis dombot is kialakíthatsz, aminek olyan a formája, mint az égi teknős páncélja. Ha könnyebb úgy elképzelned olyan, mint egy nagy vakondtúrás.

A Zöld Sárkánynak nagyobb méretűnek kell lennie, mint a Fehér Tigrisnek. Mivel érheted ezt el? Például azzal, ha a kert baloldalán (házból kifelé nézve) magas bokrokat ültetsz, míg a jobb oldalon kicsit alacsonyabban fehér virágokat. Természetesen a nagyobb-kisebb önmagában nem, mindig az adott környezetben értelmezhető. Az egyensúly, harmónia nagyon fontos!

A kert baloldalán (házból kifelé nézve) magas bokrokat ültetsz, míg a jobb oldalon kicsit alacsonyabban fehér virágokat.A Zöld Sárkánynak nagyobb méretűnek kell lennie, mint a Fehér Tigrisnek.

Itt szépen látszik a Fekete Teknős és a Fehér Tigris forma is, de hiányzik a Zöld Sárkány az épület mellől. Így a ház „féloldalas”.

Itt szépen látszik a Fekete Teknős és a Fehér Tigris forma is, de hiányzik a Zöld Sárkány az épület mellől. Így a ház „féloldalas”.

A zsámolyhoz hasonlító Vörös Főnix kialakítása a legszerencsésebb a főbejárat előtti szabad területen valamilyen vörös/piros virágzó növény formájában.

A zsámolyhoz hasonlító Vörös Főnix kialakítása a legszerencsésebb a főbejárat előtti szabad területen valamilyen vörös/piros virágzó növény formájában.A zsámolyhoz hasonlító Vörös Főnix kialakítása a legszerencsésebb a főbejárat előtti szabad területen valamilyen vörös/piros virágzó növény formájában.A zsámolyhoz hasonlító Vörös Főnix kialakítása a legszerencsésebb a főbejárat előtti szabad területen valamilyen vörös/piros virágzó növény formájában.

1. Feng Shui a kertben »
2. Seng Qi a kertben »
3. Mérgező nyilak a kertben »
4. Jin és Jang a kertben »

[1] [2] [3] [4]

Feng Shui siker megoldások: A kert

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

Feng Shui siker megoldások: A kert Feng Shui a kertben – kert a feng shuiban

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára