Feng Shui siker megoldások: A kert 4.

Feng Shui a kertben – kert a feng shuiban

A feng shui az ember és környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik, azért hogy egészségesebben éljünk. A házad és kerted körülvevő táj, az ott lévő Qi minősége meghatározza, közvetlenül befolyásolja életed. Hiszen a természet, az ember és a körülötte lévő dolgok egyetlen nagy egységgé kapcsolódnak össze, közvetlen hatással vannak egymásra.

Jin és Jang a kertben

Jin és Jang a kertbenA Jin Jang, a minden élőben létező két ellentétes erőt jelöli, melyek egymástól kölcsönösen függnek, együttesen vannak egyensúlyban. Ebben az értelemben az ellentét nem azt jelenti, hogy harcolnak egymással, hanem azt, hogy más minőségűek, szükségszerű kapcsolat áll fenn köztük. Jin nélkül nincs Jang és Jang nélkül nincs Jin. A közismert ábrán jól látható, hogy a Jin-ben van egy kis Jang és fordítva, a Jangban egy kis Jin.

A Jin és Jang örökké változó kombináció:

 • a nappalt éjszaka követi,
 • a Holdat felváltja a Nap,
 • a tavaszt a nyár,
 • ősz és a tél,
 • a folyékony megszilárdul,
 • a meleg kihűl,
 • a kilégzést a belégzés követi,
 • nincs fény árnyék nélkül.

Alapjában véve életünk diszharmóniája a Jin és Jang egyenlőtlen elosztására vezethető vissza. Ez történik akkor is mikor megbetegszünk, mert például túlhajszoltuk magunkat, de akkor is felborul az egyensúly, ha nem mozgunk eleget.

Jin és Jang a kertben »

Tavasszal, amikor újraéled a természet, minden növekszik, megújul, megpezsdül.A nyárral a meleg a forróság erőteljes Jang energiáját érzékelheted, ilyenkor a Jin energia visszahúzódik, pótolni szükséges.Az évszakok változásának követésével kertedben érzékelheted az energia minőségének változását.Télen a Jin energia kerül túlsúlyba, ezért esik olyan jól melegedni a tűz mellett.

Az évszakok változásának követésével kertedben érzékelheted az energia minőségének változását. Milyen más tavasszal, amikor újraéled a természet, minden növekszik, megújul, megpezsdül. A nyárral a meleg a forróság erőteljes Jang energiáját érzékelheted, ilyenkor a Jin energia visszahúzódik, pótolni szükséges. Télen a Jin energia kerül túlsúlyba, ezért esik olyan jól melegedni a tűz mellett.

A feng shui a kertben is a Jin és Jang arányát hozza egyensúlyba az adott térben.Ezt az összefüggést használja fel a feng shui a kertben is, mert a Jin és Jang arányát hozza egyensúlyba az adott térben. A nyugodt környezetben megteremti az aktivitást, ahol túl sok a mozgás, ott lelassítja, lenyugtatja. A Jin és Jang viszonylagos fogalmak, ami azt jelenti, hogy két dolog egymáshoz viszonyítva lehet egyik vagy a másik.

Egy szép, terebélyes tölgyfa lehet Jang egy bokor rózsához képest, míg ugyanez a fa Jin egy magas hegyhez képest. Egy kertnek a napos, déli oldala Jang, míg az árnyékos északi oldala Jin, stb.

Egy szép, terebélyes tölgyfa lehet Jang egy bokor rózsához képest, míg ugyanez a fa Jin egy magas hegyhez képest.Egy szép, terebélyes tölgyfa lehet Jang egy bokor rózsához képest, míg ugyanez a fa Jin egy magas hegyhez képest.Egy szép, terebélyes tölgyfa lehet Jang egy bokor rózsához képest, míg ugyanez a fa Jin egy magas hegyhez képest.

Feng shui siker praktikák: Jin és Jang a kertben

Honnan tudhatod, hogy mi a Jin és mi a Jang? És hogyan alkalmazhatod ezeket együtt a kertedben?

 • Fény – Árnyék

  A napfény Jang energia, az árnyék Jin. E kettő is legyen egyensúlyban a kertedben. A kerttervezésnél mindig vedd figyelembe a nap mozgását és a napsütés erősségét. A teraszt is érdemes úgy kialakítanod, hogy a nappali fényből minél többet kapjon.

  A napfény Jang energia, az árnyék Jin.

  A déli napfénytől érdemes megvédeni otthonod.

 • Nedves – Száraz

  A Jang – nyári – hónapokban biztosítani szükséges a kert számára is a Jin, hűsítő, víz elemet.

  A Jang – nyári – hónapokban biztosítani szükséges a kert számára is a Jin, hűsítő, víz elemet.

  Az egyensúly kialakításakor ügyeljünk arra, hogy a száraz és nedves területek aránya harmóniában legyen.

 • Sötét – Világos

  Alkalmazhatod a virágok színének megválasztásánál,

  Sötét – Világos Alkalmazhatod a virágok színének megválasztásánál.Sötét – Világos Alkalmazhatod a kert megvilágításánál.

  vagy a kert megvilágításánál.

 • Dombos – Sík

  Jó, ha a kertedben nemcsak sík terület van. Még ha az adottságok alapvetően ilyenek is, alakíts ki mesterséges dombot, magaslatot. Ügyelj a mennyei lényeknél javasoltakra is, a bejáratnál ne emelj magas dombot és ne ültess fát sem.

  Jó, ha a kertedben nemcsak sík terület van, alakíts ki mesterséges dombot, magaslatot.

 • Magas - Alacsony

  A növények méretének, magasságának a megválasztásával is hatással lehetsz a Jin-Jang arányára a kertedben. Jó, ha minden évszakban fenáll ez az arány.

  A növények méretének, magasságának a megválasztásával is hatással lehetsz a Jin-Jang arányára a kertedben.

 • Csendes – Zajos

  A kertedben jó ha van csendes, elvonulásra alkalmas terület és olyan helyet is érdemes kialakítanod, ahol társasággal lehetsz.

  A kertedben olyan helyet is érdemes kialakítanod, ahol társasággal lehetsz.A kertedben jó ha van csendes, elvonulásra alkalmas terület.

Ahol a Jin és Jang egyensúlyban van, ott létrejön a harmónia. Ez a célja a feng shui siker megoldások alkalmazásának a kertben.

Ahol a Jin és Jang egyensúlyban van, ott létrejön a harmónia.Ahol a Jin és Jang egyensúlyban van, ott létrejön a harmónia.

1. Feng Shui a kertben »
2. Seng Qi a kertben »
3. Mérgező nyilak a kertben »
4. Jin és Jang a kertben

[1] [2] [3] [4]

Feng Shui siker megoldások: A kert

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Feng Shui siker megoldások: A kert

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára