A szimbólumok használata a feng shuiban 2.

A sárkány szimbólum Kínában

A sárkány szimbólum KínábanA feng shuit az ősi Kínában lakóhelyek tájolásnál, az építkezés szempontjából kedvező hely kiválasztásánál használták. Megfigyelték, hogy azokon a helyeken, ahol a házakat az erős szelektől védett, hegyekkel körülvett, napos déli lejtőre, vízhez közel építették, ott gazdagabban, egészségesebben éltek az emberek. A régi kínaiak falvaikat, sátraikat a folyók ívén belül építették, mely körülölelte a települést. „Gyöngyöt védő sárkány”-nak nevezték el az ilyen helyet, mely szimbolikus kifejezés arra utal, hogy a qi az ilyen kedvező adottságú helyeken összegyűlik, segítve ezzel az ott élők anyagi gyarapodását és egészségét.

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia: A sárkány lehelete »

A sárkány szimbólum KínábanHogy miért épp sárkánynak? A kínai kultúrában istenként tisztelték/tisztelik a sárkányt, mely a császárt szimbolizálja. Ezért is lehet, hogy általában pozitív tulajdonságokkal ruházták fel. Többféle sárkányt különböztettek meg: az égi sárkány hozta az esőt, a föld alatt élő sárkány őrizte a föld mélyében levő kincseket, és volt külön sárkánya a vizeknek is, melynek a mai napig „áldoznak” Kínában az ún. sárkánycsónak ünnepen.

Sárkánycsónak ünnepe

A sárkánycsónak ünnepet az ötödik hónap ötödik napján tartják, mely eredetileg a vizek istenének, a sárkánynak bemutatott áldozatról szólt. Ez a későbbiek során átalakult, és ma már a híres költőre, Qu Yuanra emlékeznek vele, aki a hadakozó fejedelemségek korában élt és a Miluo folyóban vetett véget életének. Miután a folyóba vetette magát, az emberek attól kezdtek rettegni, hogy a vízben élő állatok kárt tesznek a költőben, és hogy ez ne történjen meg, különféle ételeket dobáltak a vízbe, ezekkel védve meg a költő szellemét. Ezért fogyasztanak ilyenkor bambusz-levélbe csomagolt ragacsos rizsgombócokat, melyet a vízbe is bedobálnak. Ilyenkor rendeznek a folyókon sárkánycsónak versenyeket is.

A sárkánycsónak ünnepet az ötödik hónap ötödik napján tartjákBambusz-levélbe csomagolt ragacsos rizsgombócokat fogyasztanak, melyet a vízbe is bedobálnak.

Zöld sárkány

A sárkány szimbólummal a feng shuiban, mint az ún. négy Mennyei lény egyikekével is találkozol. Itt a tájban meglévő formák szimbolikus elnevezésére szolgál, melyet kisméretű állatfigurákkal „helyettesítenek”.

Vörös Főnix A négy Mennyei Lény: Zöld Sárkány, Fehér Tigris, Fekete Teknős, Vörös FőnixFehér TigrisFekete TeknősZöld Sárkány

Mi köze az állatoknak a feng shuihoz? »

Sárkány szimbólum az európai kultúrában

Süsü a sárkány: Sárkány szimbólum az európai kultúrábanAz európai elképzelésben a sárkány többnyire kígyótestű, 3-7 és többfejű, tüzet okádó félelmetes szörny, mely forrásokat, vizeket, hegyeket vagy kincseket őriz. A meséinkben a sárkány királylányokat rabol, embereket és állatokat tizedel. Lakhelye lehetet barlang, de az égből is feltűnhet tüzet okádva és rettegésben tartva a megrémült embereket. A mese vége általában az, hogy az arra járó királyfi, vagy szegénylegény hősi küzdelemben levágja a fejét, melyért cserébe, jutalmul megkapja a királylány kezét, és a fele királyságot. Az egyetlen szerethető formája Süsü a sárkány, mely dacolva az európai hagyományokkal kedves, szerethető, gyengéd lénynek ábrázolja az amúgy félelmetesnek tartott fenevadat.

Tehát a szimbólumok jelentése kultúránként változhat, így mást jelent Ázsiában és mást Európában.

A klasszikus feng shui a sárkányt, mint formát a külső környezet formáinak felismeréséhez használja, tárgyak formájában nem. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

A szimbólumok használata a feng shuiban

[*] Feng shui és a szimbólumok: Mini szimbólum történet »
[1] Feng shui és a szimbólumok »
[2] A sárkány szimbólum Kínában »
[3] Kapuvédő oroszlánok »
[4] Elefánt szimbólum »
[5] Buddha szobrok és a gazdagság »
[6] A szerelmet bevonzó állatok »
[7] 3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz »
[8] Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen »

A szimbólumok használata a feng shuiban: A sárkány szimbólum Kínában

Pénzügyeid rendezését csak a 3 lábú békától várod?

Ha biztosra szeretnél menni, alkalmazd Te is a Feng Shui siker megoldásokat!

Feng shui siker megoldásokA klasszikus feng shui nem a 3 lábú békát használja a gazdagság megteremtésére. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

Hogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet készít, melyet részletes elemez. Erre alapozva harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

A klasszikus feng shui mesterséges vizeket használ a prosperitás érdekében, az anyagi helyzeted fellendítésére. Pontosan meghatározza a medencék, szökőkutak, mesterséges tavak helyét. A jól elhelyezett mesterséges víz fellendíti üzleted, családod anyagi helyzetét, de kedvezőtlen helyen épp az ellenkező hatást fejti ki: anyagi csődöt, betegséget, elszegényedést okoz.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

A szimbólumok használata a feng shuiban

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára