A szimbólumok használata a feng shuiban 3.

Kapuvédő oroszlánok

Az oroszlán - az „állatok királya” - a fenség, a vitézség, az oltalmazó hatalom jelképe, a bölcsességet és az állati erőt teremti meg.

Kapuvédő oroszlánokKapuvédő oroszlánok

Az oroszlánokat a Ming kortól használják kapuőröknek Kínában, mint a rendíthetetlen hatalom jelképét, a gonosz ellenségét. Kapuőrző oroszlánokat a császáron kívül bizonyos rang felett lévő hivatalnokok is állíthattak. Az oroszlán sörényén lévő hurkok száma mutatta meg, hogy milyen magas rangú az a hivatalnok. A legmagasabb rangú császári hivatalnokok háza előtti oroszlán sörényén 13 hurok, a nála alacsonyabb rangú kapuőrzőkön – rangtól függően – kevesebb volt.

Általában a bejárati ajtó, vagy főbejárat mellé helyezik őket párban, mert úgy tartják, hogy nem hoz szerencsét, ha szétválasztják őket. Az oroszlánok közül az egyik oroszlán hím, a másik nőstény. A nőstény oroszlán egy viháncoló kisoroszlánt tart a lába alatt, mellyel a védelmet szimbolizálja. A hím oroszlán mancsa alatt egy gömböt tart, mely az erőt, a végtelen türelmet, a tiszta Jang energiát jelképezi.

Oroszlántánc

Az „oroszlántánc” szokása közel ezer éves Kínában. Az első holdhónap 15. napján megtartott lampion ünnep egyik leglátványosabb eseménye. Több fajtája létezik az ún. északi és déli tánc, melyet más koreográfiával és más színekbe öltözve táncolnak.

OroszlántáncAz oroszlántánc szokása közel ezer éves Kínában.

Az oroszlánok színei kifejezik az oroszlán karakterét, melyeknek misztikus erőt tulajdonítanak. Az első oroszlántáncos ruhák az 5 elem színeiben pompáztak ( fekete, zöld, piros, fehér és sárga) amivel azt akarták kifejezni, hogy kontroll alatt tartják a fő irányokat. Később három színt használtak, melyet egy-egy híres tábornokhoz kötöttek. A sárga színt Liu Pei-hez, akinek hosszú, fehér szakálla volt és a legidősebb volt hármuk közül; a vöröset, mely a boldogságot, a jó szerencsét és a prosperitást szimbolizálja Kwan Kunghoz, a fekete oroszlánt, amelyik a legfiatalabb a három közül, Chang Fei tábornokhoz kapcsolták, aki bátor és erős volt.

A táncbemutatón egy történetet mutatnak be dob, gong és cintányér kíséretében. Az oroszlán előre-hátra és cikk-cakkban mozog, fejét, farkát és testét más mozgatja. A mozgással a gonoszt akarják elriasztani.

Az oroszlántánc a Tang dinasztiától napjainkig része szinte minden jelentős kínai eseménynek az esküvőtől az új üzlet megnyitásán át, az Új Év köszöntéséig.

A szimbólumok használata a feng shuiban

[*] Feng shui és a szimbólumok: Mini szimbólum történet »
[1] Feng shui és a szimbólumok »
[2] A sárkány szimbólum Kínában »
[3] Kapuvédő oroszlánok »
[4] Elefánt szimbólum »
[5] Buddha szobrok és a gazdagság »
[6] A szerelmet bevonzó állatok »
[7] 3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz »
[8] Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen »

A szimbólumok használata a feng shuiban: Kapuvédő oroszlánok

Pénzügyeid rendezését a Buddha szobortól várod?

Ha biztosra szeretnél menni, alkalmazd Te is a Feng Shui siker megoldásokat!

Feng shui siker megoldásokA klasszikus feng shui nem a nevető Buddha szobrot használja a gazdagság megteremtésére. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

Hogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet készít, melyet részletes elemez. Erre alapozva harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

A klasszikus feng shui mesterséges vizeket használ a prosperitás érdekében, az anyagi helyzeted fellendítésére. Pontosan meghatározza a medencék, szökőkutak, mesterséges tavak helyét. A jól elhelyezett mesterséges víz fellendíti üzleted, családod anyagi helyzetét, de kedvezőtlen helyen épp az ellenkező hatást fejti ki: anyagi csődöt, betegséget, elszegényedést okoz.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

A szimbólumok használata a feng shuiban: Kapuvédő oroszlánok

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára