A szimbólumok használata a feng shuiban 4.

Az Elefánt

Az ElefántKínában az elefánt őshonos állat volt, melyet a fizikai és mentális erő és a hatalom jelképének tartottak. Ennek bizonyítékát ma is láthatjuk, amint hatalmas fákat tép ki az erdőkben. A boldogság jelképének is tartják – talán nemcsak azért mert az elefánton ülni és a boldogság szó a kínai nyelvben hasonlítanak egymáshoz.

Néhány feng shuiról szóló könyvben ilyesmiket olvashatsz:

  • „A felálló ormányú elefánt szerencsét hoz, a család, egészség területén”.
  • „Kis papíron különböző kívánságokat is tehetsz az ormányához, és teljesül.”
  • „Különösen szerencsés, ha 7 felálló ormányú elefántot gyűjtesz össze, vagy helyezel el a hálóban”.
  • „A felálló ormányú elefánt hosszú életet, jó egészséget és anyagi javakat szimbolizál.
  • „Az elefánt hátára helyezzünk virágot, ha beteg van a családban és pénzt, ha gazdagságot várunk!”

Annak, hogy az elefánt boldogságot, örömet hoz, lehet az a hátterében, hogy Kínában az „elefánton ülni” (qi xiang) kifejezés kiejtésben nagyon hasonlít a „boldogság” (jixiang) szóhoz.

Ha 7 elefántot kapsz ajándékba valóban szerencsés vagy, hiszen legalább heten gondoltak Rád és szeretetüket ezzel fejezték ki.

Ezek a hiedelmek széles körben terjednek itthon és külföldön egyaránt, sokakat épp ez riaszt vissza a feng shui-tól, vagy teszi számukra nevetségessé használatát. Aki úgy gondolja, hogy ebben lehet valami, próbálja ki! Semmivel nem ártalmasabb, mint a 4 levelű lóhere, vagy az újévi malac.

Szimbólum gyűjteményünkben a feng shui „orvoslásként” ajánlott tárgyakat azért mutatjuk be, mert úgy gondoljuk, hogy legalább az hasznos lehet számodra, ha megismered a kínai kultúrában elfoglalt helyüket.

Elefánt szimbólum

Az elefánt írásjegye, piktogram formájában már a Shang-Yin-kori ún. jósló csontokon is szerepel.Az elefánt írásjegye, piktogram formájában már a Shang-Yin-kori ún. jósló csontokon is szerepel.

Az elefántcsont már az ókor óta nagy becsben tartott, értékes dísztárgynak számított. Agyarából számos elegáns használati tárgyat is készítettek.

A Ming-dinasztia császárainak sírhelyéhez vezető utat kőelefántok őrzik.A Ming-dinasztia császárainak sírhelyéhez vezető utat – több más állattal együtt – kőelefántok őrzik.

Az elefántok színének is van jelentősége. Amíg a szürke elefánt – mely meggondolatlanul rohan, ledöntve mindent, ami azt útjába kerül – a kontrollnélküli gondolatok szimbóluma, addig a fehér elefánt a buddhisták számára különleges szimbólum.

A monda szerint Buddha sokadik reinkarnációja után, anyjának Májá királynét, Suddhódana király erényes feleségét választotta, aki Krisztushoz hasonlóan nem megtermékenyítéssel fogant. Májá egy fehér elefántról álmodott, mely behatolt testébe az oldalán keresztül. Az álom után tíz hónappal Lumbini falu ligetében hozta világra különleges gyermekét, akinek születése után 7 nappal meghalt. A buddhisták úgy tartják, hogy azért történt így, hogy a királynő méhét, a „drága edényt”, mely Buddhát hordta, világi célra soha ne használja.

A felálló ormányú elefánt

A felálló ormányú elefántVisszatérve a felálló ormányú elefánthoz… mire használja az elefánt az ormányát? Az elefánt ormányával a levélkötegeket, fűnyalábokat kanyarintja a szájába, ezzel hasít vagy tör ketté ágakat, esetleg gyökerestül ránt ki kisebb fákat. Az ormányával vizet szippant fel, hogy szájába fecskendezze, magasra tartva szimatol vele, és persze legfőképpen tapintásra használja. Azért viseli felfelé tartva, mert óvja, illetve akkor, ha vízben úszik és a víz mélysége annyira nő , hogy ellepi testét, akkor égnek nyújtja ormányát, s azon keresztül lélegzik.

A klasszikus feng shui nem használja az elefántot orvoslásként semmilyen formában. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

A szimbólumok használata a feng shuiban: Kapuvédő oroszlánok

A szimbólumok használata a feng shuiban

[*] Feng shui és a szimbólumok: Mini szimbólum történet »
[1] Feng shui és a szimbólumok »
[2] A sárkány szimbólum Kínában »
[3] Kapuvédő oroszlánok »
[4] Elefánt szimbólum »
[5] Buddha szobrok és a gazdagság »
[6] A szerelmet bevonzó állatok »
[7] 3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz »
[8] Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen »

A szimbólumok használata a feng shuiban: Kapuvédő oroszlánok

Pénzügyeid rendezését a Buddha szobortól várod?

Ha biztosra szeretnél menni, alkalmazd Te is a Feng Shui siker megoldásokat!

Feng shui siker megoldásokA klasszikus feng shui nem a nevető Buddha szobrot használja a gazdagság megteremtésére. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

Hogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet készít, melyet részletes elemez. Erre alapozva harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

A klasszikus feng shui mesterséges vizeket használ a prosperitás érdekében, az anyagi helyzeted fellendítésére. Pontosan meghatározza a medencék, szökőkutak, mesterséges tavak helyét. A jól elhelyezett mesterséges víz fellendíti üzleted, családod anyagi helyzetét, de kedvezőtlen helyen épp az ellenkező hatást fejti ki: anyagi csődöt, betegséget, elszegényedést okoz.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

A szimbólumok használata a feng shuiban: Kapuvédő oroszlánok

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára