A szimbólumok használata a feng shuiban 7.

3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz

BékaA békákról történetek számos kultúrában léteznek. Eredetileg a termékenység és a gazdagság kifejezője volt. Mivel ebihalból alakul át és a vízben él, ezért egyrészt az átváltozás szimbóluma, másrészt a gazdagságé, hiszen a víz a termékenység, a bőség szimbóluma is, mert víz nélkül nincs élet.

A béka szimbólum

A béka szimbólumAz egyiptomi mitológiában a Nílus zöld békája is a folyó áradására, a megújuló életre, a termékenységre és a bőségre utalt. Íziszhez, az újszülöttek és anyák védőistennőjéhez, valamint Heket termékenység-istennőhöz is társították.

A kínaiak holdistennek tekintették, lábai a Hold fázisainak alakulását jelképezték; Ünnepét, amely egyben a házasulandók ünnepe is volt, szeptemberben vagy októberben, holdtöltekor tartották.

A mesében szereplő történetben a ronda varangyosbékából egy csók hatására királyfi lesz.A mesében szereplő történetben a ronda varangyosbékából egy csók hatására királyfi lesz. Bettelheim gyermekpszichológus értelmezésében a békák, az ember énjének legősibb részét, az ún. „ösztön-ént” szimbolizálják. Azt a fejlődési folyamatot melynek során az állatok a vízi életet a szárazföldivel cserélték fel.

Ókeresztény felfogásban az egyiptomi termékenységi és születési-újjászületési jelentéssel összefüggésben a feltámadás szimbólumaként is szerepel. Gyakran visszatetszést keltő alakban jelenik meg: a fösvénység, paráznaság, eretnekség, irigység szimbólumaként.

Neked ezek után mi jut eszedbe a békáról?Az Ótestamentumban az Úr Mózesen keresztül fenyegeti meg Egyiptomot: „Ha nem engeded, hogy kivonuljanak, akkor Egyiptom földjét békával sújtom”.

Jellegzetes állata volt a középkori mágiának és boszorkányságnak. A néphit szerint a varangy megfogása bibircsókot okoz, a béka megérintése pedig terméketlenséget. Ki ne emlékezne arra a gyerekkori intelemre: „ne igyál sok vizet, mert béka nő a hasadban!”

Neked ezek után mi jut eszedbe a békáról?

A béka szimbólum

A béka, aki császárrá lett

A gazdagsághoz Kínában a béka valószínű egy legenda miatt kötődik, aminek a címe: A béka, aki császárrá lett.

A mese egy szegény családról szól, ahol az asszony gyermeket vár. Mivel nagyon nehezen élnek, ezért a férj elmegy, hogy munkát keressen. Mielőtt elmegy, átöleli feleségét és azt mondja neki: - Bár most szegények vagyunk, de mikor a gyermekünk megszületik, akár fiú lesz, akár lány, új élet vár majd ránk.

Három hónappal azután, hogy a férfi elment, az asszony megszülte gyermekét, aki se fiú nem volt, s e lány, hanem egy BÉKA.Három hónappal azután, hogy a férfi elment, az asszony megszülte gyermekét, aki se fiú nem volt, s e lány, hanem egy BÉKA. Szegény asszony teljesen összetört, hogy néz majd a férje és az emberek szemébe! Mit fognak mondani a szomszédok? Meg akarta ölni gyermekét, de eszébe jutottak férje szavai, ezért az ágy alá fektette, hogy ne lássa senki.

Két hónap telt csak el, amikor a béka egyszercsak emberi hangon megszólalt: – Anyám, kimegyek az út szélére, mert apám ma este hazajön! És így is lett. Az apa este hazajött. Nemcsak fia külsején lepődött meg, hanem azon is, hogy honnan tudott érkezéséről, amikor senkinek nem mondta.

– Az üzenetek az égből érkeznek – válaszolta a béka. Apám, az országunk nagy veszélyben van a megszállók miatt. Tégy engem császárrá és megvédem az országomat!

– De hogy tehetném ezt fiam? Nincs se lovad, se fegyvered, sose voltál még a harcmezőn, hogyan tudnál harcolni?

A béka komolyan válaszolt: Legyőzöm az ellenséget, ne aggódj! Csak vigyél a palotába!

Az apja nem tudta lebeszélni fiát, ezért elvitte a palotába.

De ne lovat és katonákat adj nekem, hanem egy nagy halom izzó parazsat!A császár megkérdezte Tőle: Valóban le tudod győzni az ellenséget? És hogyan? Hány katonára van szükséged?

– Igen fenség. De ne lovat és katonákat adj nekem, hanem egy nagy halom izzó parazsat!

A béka 3 nap 3 éjjel ette a forró parazsat, míg a hólyagja megtelt vele. Akkor már az ellenség körbevette a várost több ezer lovas katonával.

– És hogy fogod visszaküldeni az ellenséges csapatokat? – kérdezte a császár a békától.

– Nyittasd ki a kapukat! – válaszolta a béka. A császár elsápadt a gondolatra rémületében, majd így szólt: Hogy mersz tréfálkozni velem?

– Arra kértél, hogy űzzem el az ellenséget és megígérted, hogy teljesíted, amit kívánok.

A császár elrendelte, hogy nyissák ki a kapukat. Amikor a több ezer lovas beözönlött a palotába a béka kiokádta az összes tüzet magából. Az ellenség hanyatt-homlok menekült. A császár nagyon boldog volt, amikor látta, hogy az ellenség elmenekült, és kinevezte a békát hadvezérének. A másik ígérete az volt, hogy lányát is hozzáadja feleségül, de a császárné hallani sem akart arról, hogy lánya egy béka felesége legyen. De az ígérete kötötte a császárt. Úgy határozott, hogy egy hímzett labdával választja ki majd lánya jövendőbelit. Azé lesz, aki a labdát elkapja.

A béka, aki császárrá lettHamar elterjedt a híre, hogy a királylánynak párt keresnek. Az egész országból jöttek az ifjak szerencsét próbálni, a béka is megjelent. Nem a tömegben állt, hanem a szélén. Onnan nézte a császár lányát, amint a magas trónon megérkezett. Amikor a lány feldobta a labdát a levegőbe, a tömeg hullámzott, mint a tenger, mert mindenki elsőként akarta elkapni a labdát. Egyszercsak megjelent az égen egy nagy sas és elragadta a labdát. Ekkor a béka ráfújt egy nagyot, mire a madár elejtette a labdát, épp az ő lábához.

A császár nem akart belenyugodni, hogy egyetlen lányát egy békához adja feleségül, ezért azt parancsolta lányának, hogy dobja el még egyszer a labdát és hozzátette, reméli, hogy ember és nem állat kapja el ismét. Ezúttal egy jóképű fiatalember elé esett a labda.

– Ez az! – kiáltott fel a császár. Ő lesz az utódom és a lányom férje! Pompás lakodalmat csaptak.

Így lett a békából gazdag császár, míg apósa egy életen át béka maradt!Az esküvő után derült ki, hogy a férj nem más, mint a béka, aki közben férfivá változott. Egy ideig felesége ismerte csak a titkát. Férje napközben béka volt, de éjszaka ismét szép, fiatal férfi bőrébe bújt. Egy napon apjának a császárnak kikotyogta a titkot, aki kérdőre vonta vejét:

– Hallottam, hogy ha leveted a békaruhát éjszaka átváltozol. Miért viseled mégis napközben? – Ó, azért felség, mert olcsó. Télen melegít és kényelmes, nyáron hűvös és frissít, megvéd az esőtől és a széltől, felgyújtja a szerelmi lángot, ameddig viselem, több ezer évig élek.

– Hadd próbáljam fel! – így a császár. Igen uram, és sietve levette béka bőrét. A császár elégedetten vigyorgott, és boldogan cserélte fel sárkány hímzéses köntösét a béka bőrre, amit utána már soha nem tudott levenni.

Így lett a békából gazdag császár, míg apósa egy életen át béka maradt!

A szimbólumok használata a feng shuiban

[*] Feng shui és a szimbólumok: Mini szimbólum történet »
[1] Feng shui és a szimbólumok »
[2] A sárkány szimbólum Kínában »
[3] Kapuvédő oroszlánok »
[4] Elefánt szimbólum »
[5] Buddha szobrok és a gazdagság »
[6] A szerelmet bevonzó állatok »
[7] 3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz »
[8] Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen »

A szimbólumok használata a feng shuiban: A béka szimbólum

Pénzügyeid rendezését csak a 3 lábú békától várod?

Ha biztosra szeretnél menni, alkalmazd Te is a Feng Shui siker megoldásokat!

Feng shui siker megoldásokA klasszikus feng shui nem a 3 lábú békát használja a gazdagság megteremtésére. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

Háromlábú békaHogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet készít, melyet részletes elemez. Erre alapozva harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

A klasszikus feng shui mesterséges vizeket használ a prosperitás érdekében, az anyagi helyzeted fellendítésére. Pontosan meghatározza a medencék, szökőkutak, mesterséges tavak helyét. A jól elhelyezett mesterséges víz fellendíti üzleted, családod anyagi helyzetét, de kedvezőtlen helyen épp az ellenkező hatást fejti ki: anyagi csődöt, betegséget, elszegényedést okoz.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

A szimbólumok használata a feng shuiban: A béka szimbólum

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára