A szimbólumok használata a feng shuiban 8.

Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen

A ló szimbólum és a feng shuiA ló szinte minden kultúrában és minden korban az erõ, a hatalom szimbóluma. Gyakori az az elképzelés, hogy ló húzza a Napot az égen. Erõs, gyors és megbízható, ember és ló közt különleges kapcsolat áll fönn. A ló teszi lehetõvé, hogy olyan feladatokat is el tudjunk végezni, amik amúgy meghaladnák erõnket, és hogy olyan távolságokra eljussunk, ahová nélkülük nem tudnánk. A kanca termékenységet jelképez, a csõdör pedig a férfiasság és a nyers erõ szimbóluma. A ló olyan állat, aki sohasem veszítette el hatalmát, a háziasítás során sem.

A ló szimbólum és a feng shui

„A ló az erőt, a gyors mozgást szimbolizálja, de szerencsét hozhat a szerelemben is. Magányos emberek helyezzék el egy ló képét, vagy egy lószobrot lakásuk Déli területén, úgy, hogy feje semmiképp ne nézzen az ajtón, vagy ablakon kifelé és nemsokára partnerre találnak.”

„Aki hírnévre vágyik otthonában, vagy munkahelyén helyezzen el egy lószobrot, vagy egy ló fotóját irodája déli részébe, és vágya teljesül.”

A ló szimbólum és a feng shuiA ló szimbólum és a feng shuiA ló szimbólum és a feng shui

Ezek a hiedelmek széles körben terjednek itthon és külföldön egyaránt, sokakat épp ez riaszt vissza a feng shui-tól, vagy teszi számukra nevetségessé használatát. Aki úgy gondolja, hogy ebben lehet valami, próbálja ki! Semmivel nem ártalmasabb, mint a 4 levelű lóhere, vagy az újévi malac.

Szimbólum gyűjteményünkben a feng shui „orvoslásként” ajánlott tárgyakat azért mutatjuk be, mert úgy gondoljuk, hogy legalább az hasznos lehet számodra, ha megismered a kínai kultúrában elfoglalt helyüket.

Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen

A lovak fontos szerepet játszottak a népek vándorlásában, békében megbecsült társai, háborúban pedig segítői voltak az embernek.De a hétköznapi használaton túl misztikus erőt is tulajdonítottak a lovaknak. A Shang Dinasztia idején már gazdáikkal együtt temették el az állatokat, hogy azok elkísérjék és szolgálják gazdáikat a túlvilágon is.

A lovak fontos szerepet játszottak a népek vándorlásában, békében megbecsült társai, háborúban pedig segítői voltak az embernek.A lovak fontos szerepet játszottak a népek vándorlásában, békében megbecsült társai, háborúban pedig segítői voltak az embernek.

A Csin-dinasztia fővárosában Hszianban sok ezer életnagyságú agyagkatona és ló szobrát ásták ki, melyet Cserép vagy Agyaghadseregnek neveztek. Ez volt az első császár - Csin Si Huang - túlvilági hadserege. Jelentősége ezeknek a kerámia sírszobroknak, hogy ezúttal nem embereket, állatokat, hanem azok szobrait temették uralkodójuk mellé. A szobrok részletgazdag kidolgozása a kínai mesterek remek megfigyelőképességét mutatja.

A Csin-dinasztia fővárosában Hszianban sok ezer életnagyságú agyagkatona és ló szobrát ásták ki, melyet Cserép vagy Agyaghadseregnek neveztek.A Csin-dinasztia fővárosában Hszianban sok ezer életnagyságú agyagkatona és ló szobrát ásták ki, melyet Cserép vagy Agyaghadseregnek neveztek.

Az ókori mitológiában Mu király nyolc híres paripája jelenik meg: a Veres, a Sebeslábú, a Hűséges Fehér, a Kereket átugró, a Hegyek Fia, a Hatalmas Sárga, a Verestarka és Zöld Fül. Valamennyi csodálatos és rendkívüli képességekkel rendelkezett: egyiknek szárnya volt, a másik tízezer mérföldett tett meg egy éjszaka alatt, a harmadik úgy vágtázott, hogy lába nem érte a földet.

Az ókori mitológiában Mu király nyolc híres paripája jelenik meg.Valamennyi ló csodálatos és rendkívüli képességekkel rendelkezett: egyiknek szárnya volt, a másik tízezer mérföldett tett meg egy éjszaka alatt, a harmadik úgy vágtázott, hogy lába nem érte a földet.

A ló – más állatokkal együtt – nagy hatást gyakorolt Kínára, ahol Ie. 3000 körül, Kína északkeleti részén tűnt fel, elsősorban kocsit, szekeret, hintót húzattak vele. A lótenyésztéssel foglalkozó Po Luo legendás lovait „tízezer mérföldet vágtató paripá”-nak nevezték, utalva ezzel a lovak különleges képességére.

Mítoszokban és mesékben ló és lovasa a győzelem, erő, teljesség jelképe. Bennük egyesül a Nap és a Hold ereje, fény és árnyék… ettől legyőzhetetlenek.

A fehér ló és a kínai buddhizmus

A fehér ló és a kínai buddhizmusA Fehér Ló Templom (White Horse Temple) az első buddhista templom Kínában, Luoyangban. A monda szerint Mingdi császár egy éjjel álmot látott: egy 12 láb magas, arany férfit, akinek a feje felett arany fény ragyogott. A császár elmesélte álmát egyik miniszterének, aki azt mondta, hogy a császár álmában valószínű Buddha jelent meg. Császári küldöttség utazott Indiába, hogy többet tudjanak meg a buddhizmusról. Három év elteltével a küldöttség két buddhista szerzetessel tért vissza (She Moteng és Zhu Falan), akik egy fehér lovat hoztak ajándékba a császárnak. A következő évben már hozzá is láttak az első buddhista templom megépítésének, melyet aztán több is követett nemcsak Kínában, hanem több ázsiai országban is.

A kínai asztrológiában ló a tűz elemű állat

A kínai asztrológiában ló a tűz elemű állatA gyorsaságot, az erőt, a dinamizmust és az eleganciát jelképezi. Szeret a középpontban lenni, tündökölni. Magabiztos, független egyéniség, meggyőző szónok, élvezi a társaságot.

Úgy tartják, hogy a csillagjegy szülöttei jó szeretők, de képtelenek tartós kapcsolatra, igen szeszélyesek. A Ló évében született hölgyek csábítóak, és nem a legjobban szerepelnek a háziasszony szerepben. A jegy férfi szülöttei elragadóak, többnyire pezsgő életet folytatnak.

Úgy tartják, hogy a csillagjegy szülöttei jó szeretők, de képtelenek tartós kapcsolatra, igen szeszélyesek. A Ló évében született hölgyek csábítóak, és nem a legjobban szerepelnek a háziasszony szerepben. A jegy férfi szülöttei elragadóak, többnyire pezsgő életet folytatnak.Becsületesek, őszinték, élvezik az emberek bizalmát, mert érdeklődnek gondjaik iránt. Nyugtalanok, egy-egy ötlet könnyen elragadja őket, és azonnal hozzálátnak a megvalósításához - a következmények mérlegelése nélkül. Ha erőfeszítései nem járnak sikerrel, azonnal valami újba fognak, elővesznek egy másikat jobbnál jobb ötleteikből. Nem szívesen javítgatják ki a hibáikat, inkább irányt váltanak, és energiáikat másfelé összpontosítják.

Mindig készek segíteni másoknak, de önbizalmuk és látszólagos gondtalanságuk mögött gyakran belső kétségek rejlenek. Igencsak vágynak a támaszra és a megnyugtatásra.

A Feng Shui alapjai: az öt elem »

Mit szimbolizál még a ló?

A ló – fekete, vagy fakó – többek között szimbóluma az éjnek, a Föld és a vizek mélyének, az éjnek, a szexualitásnak, az álomnak, a halálnak.A ló – fekete, vagy fakó – többek között szimbóluma az éjnek, a Föld és a vizek mélyének, az éjnek, a szexualitásnak, az álomnak, a halálnak. Az anya állatmása, kanca alakjában jelenik meg: Földanya, kancafejű Deméter, mely méltó párja a csődör formájában megjelenő Poszeidonnak. Szexuális jelképként a kezdetektől jelen van a keresztény kultúrkörben. A magyar népi szóhasználatba a „meglovagol”, „megnyergel”, „felszerszámoz” szavak is utalnak erre. A férfit a lovas, az ostor, a sarkantyú, a nőt rendszerint a nyereg, a kengyel szimbolizálja.

Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen

Érdekes ellentmondás, hogy Kínában úgy tartják, hogy a Ló évében nem szerencsés házasságot kötni, sőt, azok a lányok, akik a Ló évében mennek férjhez, hamar megözvegyülnek.Valószínű ezek állnak a ló figurákkal kapcsolatos hiedelmek hátterében. Na, meg a mesékből jól ismert férfi hős, az erős és bátor, szép szőke herceg, aki általában magas, kékszemű, jóképű, fiatal és fehér lovon érkezik. Miután minden próbát kiállt, jutalmul elnyeri a hősnő kezét, illetve a hősnő nyeri el őt.

Érdekes ellentmondás, hogy Kínában úgy tartják, hogy a Ló évében nem szerencsés házasságot kötni, sőt, azok a lányok, akik a Ló évében mennek férjhez, hamar megözvegyülnek.

A szimbólumok használata a feng shuiban

[*] Feng shui és a szimbólumok: Mini szimbólum történet »
[1] Feng shui és a szimbólumok »
[2] A sárkány szimbólum Kínában »
[3] Kapuvédő oroszlánok »
[4] Elefánt szimbólum »
[5] Buddha szobrok és a gazdagság »
[6] A szerelmet bevonzó állatok »
[7] 3 lábú béka, ami a hiedelmek szerint pénzt hoz »
[8] Lovakkal a hírnévért és a magányosság ellen »

A szimbólumok használata a feng shuiban: A ló szimbólum

Kapcsolataid rendezését csak a lótól várod?

Ha biztosra szeretnél menni, alkalmazd Te is a Feng Shui siker megoldásokat!

Feng shui siker megoldásokA klasszikus feng shui nem a ló szobrokat, figurákat használja a a vágyott partner „bevonzására” és a hírnév megteremtésére.

A klasszikus feng shui az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

Hogyan? Alaposan tanulmányozza lakóhelyed vagy vállalkozásod épületének külső környezetét, tájolását, belső kialakítását, elrendezését. Méréseket végez, energia térképet készít, melyet részletesen elemez. Erre alapozva harmonizálja az épületet az ott élők, dolgozók energiájával. Részletes javaslatot tesz a színek, formák, irányok kedvező kihasználására helyiségről-helyiségre.

A párkapcsolat javítása érdekében fontos hálószobád és ágyad helyének és irányának, a hálóban használt színeknek és formáknak körültekintő kiválasztása. A személyes életenergia számodhoz illő, azt támogató energiák egészséget és tartós kapcsolatokat eredményeznek. Már a lakásod kiválasztásánál lehet tudni, hogy milyet választottál: olyat, mely inkább a magányosságra, a válásra hajlamosít, vagy inkább a szerelemre.

Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Harmónikus otthon: Feng Shui siker megoldások

Bejárat » Dolgozószoba » Előszoba » Étkező » Festmények » Fürdőszoba »

Gyerekszoba » Hálószoba » Kert » Konyha » Nappali szoba » Szimbólumok » Víz »

A szimbólumok használata a feng shuiban: A ló szimbólum

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára