A Feng Shui alapjai: Gua szám

Személyes életenergia számok

A születési dátumod alapján kiszámítható az ún. személyes életenergia számod (GUA SZÁM), mely megmutatja pl., hogy otthonodban, irodádban mely irányokból érkezik a számodra kedvező energia, hol érdemes ülnöd, aludnod, tanulnod. A gua számok szerinti kedvező színeket felhasználhatod arra is, hogy energikusabb légy. Az életenergiaszámok a Lo Shu szerint 1-9-ig terjednek.

Gua szám kalkulátor »

Lo Shu

Lo Shu„Mágikus” négyzetnek is nevezik, ezt a 3x3 négyzetből álló négyzetrácsot, melyen 9 számot találunk. Minden vízszintes, függőleges és átlós sor számait összeadva 15-öt az eredmény.

Az ősi kínai legendák szerint kb. 4000 ével ezelőtt egy hatalmas teknős emelkedett ki a Lo folyóból, melynek páncélján ez a 9 szám és elrendezés volt látható. Úgy tartották, hogy a világegyetem egyszerű matematikai modellel is leírható. Ezzel a „bűvös négyzettel” a Repülő Csillag Iskolánál is találkozol.

Mindegyik szám egy energia típust jelenít meg, melyre különböző tulajdonságok a jellemzőek. Ezek a tulakdonságok jellemzőek arra a személyre is, akinek a gua száma megegyezik a Lo Shun lévő számmal. Természetesen a személyiségünk jóval bonyolultabb ennél a pár soros leírásnál, de az általános karakter jellemző lehet Rád is.

Gua számok

A gua számokat kétféle módon osztályozhatjuk: ún KELETI csoportba tartozókra (1, 3, 4, 9) és a NYUGATI csoportba (2, 8, 6, 7) tartozókra.

Gua számKedvező területekKedvezőtlen területek
Keleti csoportK, DK, D, ÉNY, DNY, ÉK, ÉNY
Nyugati csoportNY, DNY, ÉK, ÉNYK, DK, D, É

A keleti csoportba tartozó gua számok

Lo Shu a keleti csoportba tartozó gua számokkal

 • Az 1-es gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 1 (víz természetű), akkor a kedvező irányaid: DK, D, K és É.

  Jellemzők:

  Az 1-re jellemző, hogy jól alkalmazkodnak, gyengédek, lágyak, ugyanakkor veszélyesek is tudnak lenni. Zárkózottak, gondolataikat szeretik maguknak megtartani és csak a hozzájuk közelállókkal osztják meg. Szeretnek elmélyülten tevékenykedni, ahogy a víz is a mélység felé tőr. Szívesen hallgatnak meg másokat, kevesebbet szeretnek beszélni. Megőrzik a rájuk bízott titkot, szívesen vannak egyedül, nem jelent problémát számukra, ha párjuk magukra hagyja őket. A változatosság fontos számukra, ahogy a víznek is ezer arca van.

  1-es Víz típusú foglakozások: filozófus, író, halász, tengerész, vegyész, italkereskedő, csapos.

  Kedvező színek számodra: fekete, kék, fehér, szürke, ezüst, arany.

  1-es gua szám

 • A 3-as gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 3 (fa természetű), akkor a kedvező irányaid: D, DK, É, K.

  Jellemzők:

  A 3-as fák idealisták, erős érzelmi beállítottságúak. Nagyvonalúak, kedvesek, ambiciózusak, hatalmas energiájukkal a „hegyet is képesek elhordani”. Kirobbanó energiájuk sokszor társukkal szembeni viselkedésükben nem a jó oldalát mutatja: kitör, akár a vihar, de aztán amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan elcsitul. Szeretik a függetlenséget, nyíltak, őszinték. Ez az energia a születést, növekedést, kreativitást és frisseséget reprezentálja. Szeretnek vitatkozni, a versenyben győzni.

  3-as, fa típusú foglakozások: feltaláló, üzletember, menedzser, ügyvéd, sportoló.

  Kedvező színek számodra: zöldek, fekete, kék.

  3--as gua szám

 • A 4-es gua szám

  Ha a személyes élet-energia-számod 4 (fa természetű), akkor kedvező irányaid: É, K, D, DK.

  Jellemzők:

  A 4-es fa egyénisége odaadó, gyengéd és impulzív. Leleményes, kreatív, kifogyhatatlan ötletei vannak. Szentimentális, romantikus és harmóniára törekszik a kapcsolataiban. Rendkívül érzékeny, bíztatást, támogatást vár társától. Kötelességtudó, amit elvállal teljesíti. Jóhiszemű, naiv, emiatt könnyen sebezhető kapcsolataiban. Mint a virágzó cserjék, együtt mozog a széllel.

  4-es, fa típusú foglakozások: tanár, iparművész, grafikus, PR szakember, asztalos.

  Kedvező színek számodra: zöldek, fekete, kék.

  4-es gua szám

 • A 9-es gua szám

  Ha a személyes élet-energia-számod 9 (tűz természetű) akkor kedvező irányaid: K, É, DK, D.

  Jellemzők:

  A Tüzek vidámak, okosak, szépet szeretők, jó ízlésűek. Nagy lendülettel vetik bele magukat minden tevékenységbe, de lelkesedésük könnyen alábbhagyhat, ha az eredmény várat magára. Megnyerő külsővel, nyílt, közlékeny, vezetői képességgel rendelkeznek. Párkapcsolatukban impulzívak, erőteljesek, lelkesek. Kiváló kapcsolatteremtő és kommunikációs készségük van. Romantikus, szerelmes típusok, szexuális életük tüzes. Nehéz kordában tartani érzelmeiket.

  9-es tűz típusú foglalkozások: divattervező, manöken, előadóművész, fodrász, könyvkiadó, diplomata.

  Kedvező színek számodra: piros, bordó, narancs, zöldek.

  9-es gua szám

A nyugati csoportba tartozó gua számok

Lo Shu a nyugati csoportba tartozó gua számokkal

 • A 2-es gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 2 (föld természetű), akkor a kedvező irányaid: ÉK, ÉNY, NY, DNY.

  Jellemzők:

  A Föld évében születettek stabilak, kiegyensúlyozottak. Természetes számukra, hogy mindenért meg kell dolgozniuk. Tökéletességre törekszenek, makacs természetűek, nehéz változtatniuk. Együttérzők, megértők, segítő természetűek. Amilyen a föld is, befogadóak, családjukkal és partnerükkel egyaránt. Védett burokban tartják párjukat, empatikusak, gondoskodók. Kitartóak, makacsok. Belül rendkívül érzékenyek, ami általában nem látszik rajtuk. A termékenység, takarékosság és a szilárdság jellemzi őket. Stabilak és hagyománytisztelők.

  2-es, föld típusú foglalkozások: földműves, kertész, orvos, ápolónő, befektető.

  Kedvező színek számodra: sárgás-barnás színek árnyalatai, piros.

  2-es gua szám

 • A 7-es gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 7-es (fém természetű), akkor a kedvező irányaid: ÉNY, ÉK, DNY, NY.

  Jellemzők:

  A 7-es fémek életében gyakran történik változás. Élvezik az életet, az örömöket és ezt is sugározzák környezetük felé. Csapongók lehetnek, ugyanakkor gyors gondolkodásúak. Mint az arany és ezüst ékszerek, elegáns, attraktív és kellemes. Mindazonáltal természetéből fakadóan agresszív és mindenáron érvényesülő. Tövisek és méreg rejtőzik a gyönyörű és megnyerő felszín alatt. Ez az energia egyaránt lehet konstruktív és destruktív. Jellemzi az öröm, a vitára, spiritizmusra való hajlam, a pletykálkodás, a jó kommunikációs készség. Szereti a szabadságot, függetlenséget, amit a kapcsolataiban is kivív magának.

  7-es, fém típusú foglalkozások: színésznő, énekes, fordító, felszolgáló, ügynök, sebész, metafizikai tanácsadó, prostituált.

  Kedvező színek számodra: barnás-sárgás ún. föld színek, fehér, ezüst, arany.

  7-es gua szám

 • A 6-os gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 6-os (fém természetű), akkor a kedvező irányaid: NY, DNY, ÉK, ÉNY.

  Jellemzők:

  A 6-os fémek nagy önfegyelemmel, önuralommal bírnak, befelé fordulóak, elemzők, konkrét, határozott véleményük van, mely mellett szilárdan kitartanak. Nehezen „hajlíthatók”, akár a fém. Nagy munkabírásúak, gyakran többet is vállalnak, túlterhelik magukat. Fontos számukra a család, felelősségteljesek. Nehezen mutatják ki érzelmüket. Párkapcsolatukban erkölcsösek, hűségesek partnerükhöz, házastársukhoz. Katonásak és fegyelmezettek. Vezető és a hódító, aki hatalomra, tekintélyre, hírnévre törekszik.

  6-os, fém típusú foglalkozások: államfő, igazgató, vezető, bíró, katonatiszt, ékszerész.

  Kedvező színek számodra: sárgás-barnás ún. föld színek, ezüst, arany, fehér.

  6-os gua szám

 • A 8-as gua szám

  Ha a személyes élet-energia számod 8-as (föld természetű), akkor a kedvező irányaid: DNY, NY, ÉNY, ÉK.

  Jellemzők:

  A Föld évében születettek stabilak, kiegyensúlyozottak. Természetes számukra, hogy mindenért meg kell dolgozniuk. Tökéletességre törekszenek, makacs természetűek, nehéz változtatniuk. Védett burokban tartják párjukat, empatikusak, gondoskodók. Előfordulhat, hogy teljesen alárendelik igényeiket párjuk szükségleteinek. A szexualitásban is odaadó, figyelmes társak. Az állandóságot, őszinteséget és állhatatosságot jelenít meg. Gyakorlatias, törtető és a bőséges utánpótlás raktározója. Reprezentálja az anyagi javak felhalmozásának képességét.

  8-as, föld típusú foglalkozások: pap, szerzetes, spiritiszta, taoista, Feng Shui tanácsadó.

  Kedvező színek számodra: sárgás-barnás színek árnyalatai, pirosak.

  8-as gua szám

A gua szám alkalmazása

Néhány példa, a Feng Shui gua számok alkalmazására:

 • Ha új házat tervezel, a Repülő Csillag térkép alapján jelöli ki a klasszikus feng shui tanácsadó a főbejárat, a hálók és az egyéb helyiségek helyét, melyhez fontos információval szolgál a családtagok születési időpontja alapján meghatározott személyes energiaszám (gua szám).

  Így készül el a Repülő Csillag térkép »

 • Előnyös, ha a tűzhelyed a személyes energiaszámod (gua szám) szerinti kedvező irányok valamelyike felé néz.

  Feng shui konyha »

 • Az étkezőben Te is megteheted, hogy a családtagjaid helyét az asztalnál úgy választod meg, hogy a személyes energiaszámuk (gua szám) szerinti kedvező irány felé fordulva üljenek.

  Feng shui étkező »

 • A hálóban lényeges szempont az ágyunk elhelyezése. Alváskor fejünk nézzen a számunkra – a gua számunk által meghatározott – kedvező irányba és sose nézzen az ajtóra.

  Feng shui hálószoba »

 • Lényeges, hogy a négy kedvező irányod valamelyike felé nézzen a fejed az ágyban. Tehát a fejed irányára figyelj! Sokan ezt tévesztik el. Fontos, hogy legyen fal, fejtámla az ágy mögött és semmilyen éles sarok, vagy tárgy ne nézzen a fejed irányába.

  Párkapcsolat javítása »

 • Feküdjön a gyermeked a személyes energia száma (gua szám) szerinti valamelyik kedvező irányába. Ezt úgy kell érteni, hogy feje nézzen a négy kedvező irányának valamelyike felé.

  Feng shui gyerekszoba »

 • Sok tényező befolyásolja a harmonikus párkapcsolatot, de érdekes tendenciákra mutat rá, ha a gua számok (személyes energia szám) egymáshoz való viszonya alapján vizsgálod meg kapcsolataidat. Ha lakásod fekvése nem kedvező számodra, vagy társad számára, az még összeillés esetén is okozhat problémákat a kapcsolatban.

  Feng shui elemek és a párkapcsolat »

 • Fokozhatod íróasztalod elhelyezésének kedvező hatását, ha a gua számod szerinti valamelyik kedvező irányod felé nézve ülsz.

  Íróasztal és Feng Shui »

 • Ahhoz, hogy jól teljesíts, sikeres és eredményes legyél a munkádban, fontos, hogy milyen az irodád berendezése, milyen irányba néz a bejárata, s Te az íróasztalodnál kedvező vagy kedvezőtlen irányaid felé fordulsz-e.

  Feng shui siker megoldások az üzleti életben és a munkahelyen »

Gua szám

A gua szám

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Gua szám

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Gua szám kalkulátor

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára