Feng Shui tippek, megoldások első kézből

HÍRLEVÉL – 2008 novemberi szám

Fenntarthatatlan fejlődés helyett teremts egyensúlyt környezetedben!

Fenntarthatatlan fejlődés helyett teremts egyensúlyt környezetedben!Már régen felborult az egyensúly körülöttünk a természetben, melynek hatását évek óta a bőrünkön érezzük (ld. időjárás változás, környezetszennyezés, energiahiány, konfliktusok, háborúk). De úgy látszik, hogy ezek mégsem voltak annyira erős jelek, hogy az egész világot felrázzák, és változtatásra ösztönözzenek. Pedig tudósok már több évtizede jelzik, hogy a természet ilyen mérvű pusztítása megbosszulja magát.

Földünk egy élő rendszer, mely folyamatosan alkalmazkodik a környezeti változásokhoz, de ennek határai vannak. Ha ezt a rendszert durván megzavarjuk, akkor a Föld előbb-utóbb védekezik, alkalmazkodik, hogy fenntartsa magát. Ez a természet rendje.

És mit teszünk mi emberek?

Alkalmazkodás helyett a „fejlődés” zászlaja alatt földön, vízen levegőben romboljuk, amit lehet. Íme az eredménye:

Alkalmazkodás helyett a „fejlődés” zászlaja alatt földön, vízen levegőben romboljuk, amit lehet.Alkalmazkodás helyett a „fejlődés” zászlaja alatt földön, vízen levegőben romboljuk, amit lehet.Alkalmazkodás helyett a „fejlődés” zászlaja alatt földön, vízen levegőben romboljuk, amit lehet.

Pedig mindnyájan olyan környezetet szeretnénk, ahol egészségesen élnek az állatok, egészséges gyümölcsöket teremnek a fák, a folyók tiszták, melynek vizéből friss vizet ihatunk, jó érzéssel szippanthatunk a friss levegőből és élvezhetjük a napfény jótékony hatását.

Olyan környezetet szeretnénk, ahol egészségesen élnek az állatokOlyan környezetet szeretnénk, ahol egészséges gyümölcsöket teremnek a fákOlyan környezetet szeretnénk, ahol a folyók tiszták, melynek vizéből friss vizet ihatunkOlyan környezetet szeretnénk, ahol jó érzéssel szippanthatunk a friss levegőből és élvezhetjük a napfény jótékony hatását.

Feng Shui tippek, megoldások első kézből

Vajon miért nem hallgatunk a bölcsekre?

Föld NapjaA Tudományos Akadémián rendezett Föld Napja programsorozat vendége volt László Ervin professzor is, aki könyveiben és előadásaiban már évtizedek óta figyelmeztet a következőkre:

Egy olyan bolygón élünk, amelyen tulajdonképpen szabad energiaáramlás, és zárt anyagmennyiség van. Ez azt jelenti, hogy a Napból korlátlanul áramlik az energia, hiszen a Földön minden élet ezen az energián alapul. Az anyag viszont, ami a Földön van, az itt is marad, nem termelődik újra. Az ipari kor tévedése abban áll, hogy olyan energiaforrásokat használunk, amelyek évezredekkel ezelőtt keletkeztek, mint például az olaj, a földgáz vagy a szén. Ez egy ideig megy, de aztán fölborítja az egész rendszer egyensúlyát. Az egész önfenntartó rendszernek, amin a biológiai élet alapul, amiből az emberiség él, a terhelése magasabb, mint a teherbírása. Ez az emberiség alapvető problémája a XXI. században, melyre megoldást kell találnia. Változtatnunk kell az eddigi beidegződéseinken, a viselkedésünkön, fogyasztási szokásainkon, a gondolkodásunkon!

Eljött az a pillanat, amikor, ha másért nem gazdasági megfontolás miatt bizonyos dolgokat újra kell gondolnunk, és változtatnunk kell!Mivel Földünket életvitelünkkel már jó ideje túlterheljünk fittyet hányva minden figyelmeztető jelre, most eljött az a pillanat, amikor, ha másért nem gazdasági megfontolás miatt bizonyos dolgokat újra kell gondolnunk, és változtatnunk kell!

Furcsa ellentmondás, hogy a feng shui őshazája Kína 1,2 milliárdnyi lakosával azt a „fejlődést” szeretné, melynek csődjét mi már Európában, Amerikában egyre többen látjuk, s aminek egyik jele a világot felforgató pénzügyi válság.

Peking képe – az Olimpiára készülve - például az utóbbi néhány évben nagyon megváltozott. Nagyon hasonlít bármelyik világvároshoz a felhőkarcolóival, a növekvő autóforgalmával.

Peking képe – az Olimpiára készülve - például az utóbbi néhány évben nagyon megváltozott.Peking képe nagyon hasonlít bármelyik világvároshoz a felhőkarcolóival, a növekvő autóforgalmával.

A professzor világos képet fest fel arról, mi történne, ha ez a fejlődés ilyen ütemben folytatódna és nemcsak Pekingben: „akkor az olajkészlet, amit gazdaságosan ki lehetne termelni, 5-10 év alatt elfogyna, s a levegőt annyira megterhelnék a kipufogó gázokkal, hogy jóformán belélegezhetetlen lenne, pedig már most is rossz, noha a legtöbb ember biciklizik. Ehhez még hozzá kell számítanunk, hogy Kína egész gazdasági rendszere szénre van alapozva. Ma Amerika után a világ második legnagyobb széntermelője, kb. 2020-ra, hogy ha így megy tovább, az első lesz. Akkora lesz a levegőszennyezés fokozódása, a savas eső terméscsökkentő hatása, hogy Kína nem tudja majd lakosságát élelemmel ellátni.

Mit csinálunk mi ezen a területen? Megpróbálunk nekik annyi tőkét és technológiát eladni, amennyit csak lehet. Sőt, ha olyan technológiánk van, amit itt már nem tudunk eladni, akkor eladjuk nekik. Tehát hozzásegítjük őket ahhoz, hogy azt a rendszert, amiben mi élünk, széjjelvágják, tönkretegyék. Ez egy példa a sok közül, ami azt mutatja, hogy tulajdonképpen azt a fát vágjuk ki, amin mi ülünk” (…) „Addig, amíg csak versenyben gondolkodunk, és másokat legyőzni akarunk, pont a lényegre nem figyelünk: a jövőnk nemcsak attól függ, hogy mit fogyasztunk, mivel foglalkozunk, milyen véleményt alkotunk a világról, egymásról, hanem attól is, hogy milyen életmódot folytatunk, milyen környezetben, milyen módon élünk, mit és kit támogatunk, milyen kívánságaink vannak. Csak akkor történhet valami, ha az emberek zöme nagyobb belátással lesz képes gondolkodni és a ma helyett a jövőbe nézni, hiszen a jövő már nincs messze.” (részlet prof. László Ervin előadásából).

Feng Shui tippek, megoldások első kézből

Gondoltál már arra, hogy Te is sokat tehetsz azért, hogy ez változzon?

Mit tehetsz már MOST azon túl, hogy véded a környezeted, takarékoskodsz az energiával, szelektíven gyűjtöd a hulladékot, figyelsz a táplálkozásodra?

Feng Shui tippek, megoldások első kézből

Teremtsd meg az egyensúlyt otthonodban és munkahelyeden!

Ha harmonikus a környezeted, akkor jobb kedvvel dolgozol, szívesebben töltöd időd családod körében, egészségesebb hatások érnek, energikusabb leszel. A klasszikus feng shui hatékony eszköz ehhez. Segít abban, hogy a modern körülmények között is alkalmazd a 6000 éves referenciával rendelkező elveket, melyek a természet ismeretéből és szeretetéből fakadnak.

Feng Shui siker megoldások: A kert »

Víz használata a feng shuiban »

A változáshoz nem több pénz, hanem más típusú gondolkodás szükséges!

Jó szelet kívánok!

Üdvözlettel:

Jobbágy Mária nemzetközi feng shui tanácsadó

Jobbágy Mária
nemzetközi feng shui tanácsadó

Feng Shui tippek, megoldások első kézből

Feng Shui Siker Praktikák Hírlevelek

2010

Praktikus tanácsok: az étkező » Praktikus tanácsok: a konyha »
Feng shui vagy lakberendezés? » 2010 a fém Tigris éve »

2009

Beköszöntő szám » 8 hasznos tanács kapcsolatod javítására » 10 ok amiért érdemes »
Kezdődik az iskola » Külső és belső rend » Megvetted már a lakást, házat, amit kinéztél? »
Mire számíthatsz 2009-ben a Bivaly évében? » Repülő Csillag módszer » Személyiségtípusok »

2008

Feng Shui és a Jin-jang » Feng Shui és párkapcsolat » Feng Shui hálószoba » Feng Shui szimbólumok »
Teremts egyensúlyt környezetedben! »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára