Feng Shui tippek, megoldások első kézből

HÍRLEVÉL – 2009. decemberi szám

Feng shui és a személyiségtípusok

Feng shui és a személyiségtípusokFeng shui tanácsadóként, a lakások harmonizálása során – főként a rendhez való viszony különbözőségében – tapasztaltam meg milyen hasznos, ha ismerjük és megértjük mások szempontjait, viselkedését.

Nemcsak azért, hogy jobban értsem ügyfeleim mit is szeretnének, mi a problémájuk, hanem azért is, hogy az ő kapcsolatuk családon belül rendeződjön. Sokszor az energiák harmonizálása a térben megtörténik, de a kommunikáció a két fél között a megértés hiányában akadozik, vagy elmarad.

Pedig milyen sok idegességtől, felesleges vitától ment meg, ha megértjük, hogy a másik – aki épp a férjünk, gyerekünk, anyósunk, vagy a főnökünk – miért épp úgy viselkedik, ahogy. Gyermekünk miért nem szereti, ha családi összejövetelen nógatjuk, hogy szerepeljen, miért irigykedünk a szomszédnő férjére, akinek a csomagtartójában mindig rend van, és miért jó barátnőnknek, hogy őt meghallgatja és dicséri a főnöke, miközben a Tied állandóan szavadba vág és lehurrog…

Ezek a megfontolások és tapasztalatok vezetnek akkor, amikor a személyiségtípusod megismerésére buzdítalak.

Mi lehet a haszna számodra a személyiségtípusok ismeretének?

 • Megismerve és megértve a személyiségtípusok velünk született különbözőségét, sikeresebben kommunikálsz a környezetedben élőkkel! Könnyebben értesz szót pároddal, gyermekeddel, barátaiddal, ismerőseiddel. Rálátsz a tőled eltérő viselkedés mozgatórugóira és megérted, hogy a másiknak miért és mire van szüksége ahhoz, hogy téged jobban megértsen. Szívesebben mész haza, jobb lesz a hangulat.

 • Jobban érted, hogy kitől milyen viselkedést várhatsz el, miben különbözik tőled, és Ő mit igényel a veled való kommunikációban.

 • A kérdőív kitöltéséből megtudhatod miből adódnak a viselkedésbeli különbségek az emberek között.

  • Ki, honnan szerzi az energiát: belülről, vagy a külvilágból
  • Hogyan tájékozódik, hogy gyűjti az információt
  • Milyen alapon hozza meg döntéseit, választásait?
  • Hogyan alakítja, szervezi életét?

Feng shui és rend »

Ha például otthonodban a vitatkozás, perlekedés energiája van jelen, amit a klasszikus feng shui módszereivel orvosolunk, rásegíthetsz azzal is a kedvező változásra, ha változtatsz a viselkedéseden.

Mi lehet a haszna számodra a személyiségtípusok ismeretének?Ha ismered családtagjaid típusát, könnyebben megérted, hogy milyen igényeik, szempontjaik vannak pl. a lakás kiválasztásában, a saját szobájuk berendezésében, miért zavarja esetleg őket, ha rendet raksz az íróasztalán, vagy, ha elmozdítod valamelyik kedvenc tárgyát.

Ha párkapcsolatodban problémák vannak, akkor fontos, hogy hálószobád a klasszikus feng shui elvei szerint rendezd át, de legalább ilyen fontos, hogy megértsd és toleráld társad eltérő viselkedését, igényeit.

A kínai hagyomány szerint az ember sorsát három dolog határozza meg: az égi, a földi és a személyes szerencse. Változtatni, hatással lenni egyrészt a földi szerencsére tudunk, mégpedig úgy, ha harmóniába kerülünk a környezetünkkel: otthonunk, munkahelyünk energiájával. A klasszikus feng shui alkalmazásával ez lehetséges, sőt kívánatos! A személyes szerencséd magad alakíthatod pl. azzal, ha jobban megismered önmagad, megértesz és meghallgatsz másokat.

A típusod és környezeted kapcsolatát itt is lemérheted. Melyik Temperamentum képzeletbeli otthonában, környezetében érzed magad otthonosan?

Négy temperamentum

Aranypolgár » Bíbor bűvész » Kék csillagász » Zöld lelkész »

Használd fel ezt az ismeretet is ahhoz, hogy megteremtsd otthonod sajátos, egyedi hangulatát!

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Repülő Csillag módszer

A klaszikus feng shui módszerei

A klasszikus feng shui az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével teremti meg, mindig egyedileg, a Te lakásodra, házadra, családodra szabva!

Első lépésben a helyszínen tanulmányozza a külső környezetet, feltárja és orvosolja a „mérgező nyilakat”, melyek negatív hatást fejtenek ki az ott élőkre.

A lakásban/házban lévő energia minőségét részletesen kiértékeli, ez alapján elemzi, hogy milyen a család egészségi, kapcsolati és anyagi helyzete, hol találhatók problémák és ezeket mivel lehet orvosolni, melyik családtagnak melyik helyiség a legkedvezőbb, hol jó aludniuk, merre nézzen az ágyuk, a családi tűzhely. Milyen hatással van a családod életére a bejárat iránya és helye, milyen színeket használj a különböző helyiségekben. Erről írásos anyagot készít a számodra, melyben pontosan feltünteti a szükséges változtatásokat, megjelöli az orvoslások helyét. A leírtakról részletes szóbeli magyarázattal is szolgál.

Miután a javasolt változtatásokat megtetted egy 3 hónapos várakozási idő következik. Ez idő alatt is folyamatos kapcsolatot tart Veled a klasszikus feng shui tanácsadód, hogy tájékozódjon arról, milyen események történnek a családoddal az átalakítás után. Ezekből tudja lemérni, hogy a pozitív változások beindultak-e, vagy szükséges valahol korrekciót javasolnia.

A klasszikus feng shui tanácsadói munka az eredmények jelentkezésekor ér véget.

Kedvező energiákat kívánok Neked!

Üdvözlettel:

Jobbágy Mária nemzetközi feng shui tanácsadó

Jobbágy Mária
nemzetközi feng shui tanácsadó

Feng Shui tippek, megoldások első kézből

Feng Shui Siker Praktikák Hírlevelek

2010

Praktikus tanácsok: az étkező » Praktikus tanácsok: a konyha »
Feng shui vagy lakberendezés? » 2010 a fém Tigris éve »

2009

Beköszöntő szám » 8 hasznos tanács kapcsolatod javítására » 10 ok amiért érdemes »
Kezdődik az iskola » Külső és belső rend » Megvetted már a lakást, házat, amit kinéztél? »
Mire számíthatsz 2009-ben a Bivaly évében? » Repülő Csillag módszer » Személyiségtípusok »

2008

Feng Shui és a Jin-jang » Feng Shui és párkapcsolat » Feng Shui hálószoba » Feng Shui szimbólumok »
Teremts egyensúlyt környezetedben! »

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára