Úti cél: Kína - Peking - Shanghaj

Kartali Zsuzsanna - Udvari Gábor

A népszerű szerzőpáros, Kartali Zsuzsanna és Udvari Gábor újságírók kínai tapasztalataiból született a turistakalauz sok hasznos információval szolgál minden utazónak.

Úti cél: Kína - Peking - Shanghaj (Kartali Zsuzsanna - Udvari Gábor)

A könyv előszavában Kartali Zsuzsanna a következőket írja:

Pekingben és hat másik kínai városban zajlik 2008-ban az Olimpia, és 2010-ben Sanghajban lesz a Világkiállítás. Évről évre egyre többen keresik fel Kínát, amely a világ legnépesebb országa. Lakóinak száma egyes becslések szerint már meghaladja az 1,4 milliárdot, földünkön minden ötödik ember kínai. Pekingnek, Sanghajnak több lakosa van, mint egy kisebb európai országnak.

Az ország területe 9,6 négyzetkilométer, Oroszország és Kanada után a harmadik legnagyobb. Paloták és sárkunyhók, felhőkarcolók és jurták, a csúcstechnológia csodamasinái és a túristák kedvéért újra munkába fogott hordszékek bizonyítják az alkalmazkodás sikerességét. Kína elérhető turisztikai célponttá vált, de semmit sem veszített titokzatosságából.

A magyar utazó repülővel Pekingbe vagy Sanghajba érkezik. A könyv segítséget nyújt az út megtervezésétől a látnivalók megtekintéséig. Szólunk az úti okmányok beszerzéséről, az úticsomag praktikus összeállításáról, az utazásról, az étkezésről, szállodákról, és nem utolsó sorban a műemlékekről, szabadidős lehetőségekről.

Az olimpia 37 helyszínéből 31 Pekingben és egy Sanghajban található. Ezen kívül Tianjin, Shenyang, Qingdao, Qinhuangdao és Hongkong olimpiai létesítményeit, valamint a környékükön található főbb nevezetességeket is bemutatjuk.

A legdélebben fekvő kínai tartomány Hainan. Trópusi éghajlata, lágy homokú tengerpartja, modern szállodasorai és a máig élő néphagyományok vonzó úti céllá teszik a nyaralni vágyók számára. A tartományi székhely, Haikou, valamint a sziget második legnagyobb városa, Sanya látványosságait ismerheti meg e könyvből az olvasó. Ízelítőt adunk a hainani szállodák, éttermek, kirándulóhelyek kínálatából is. Ez a fejlődő trópusi paradicsom valóban felfedezésre csábít.

A könyv megírásához sok kínai segítséget kaptunk. Ezúton mondok köszönetet időközben súlyos betegségben elhunyt férjem, Udvari Gábor nevében is a budapesti Kínai Nagykövetség diplomatáinak, a kínai Soong Ching Ling Alapítványnak, a Beijing Keeway Consulting Co., Ltd.-nek, az Asia Centernek, a PR Agentnek, valamint mindazoknak, akik a könyv elkészítésében segítséget nyújtottak.

Úti cél: Kína - Peking - Shanghaj (Kartali Zsuzsanna - Udvari Gábor) »

Úti cél: Kína - Peking - Shanghaj (Kartali Zsuzsanna - Udvari Gábor)

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára