Sikeres Feng Shui könyvespolc

Feng Shui siker könyvek, amelyeket érdemes elolvasni

Libri partner program: Sikeres Feng Shui könyvespolcHa felkeltette érdeklődésed a Sikeres Feng Shui és szeretnél kicsit többet megtudni a Feng Shui megoldásokról, az otthonteremtéshez és lakberendezéshez, házépítéshez, iroda berendezéshez kapcsolódó témákról, engedd meg, hogy ajánljak néhány könyvet a Libri partner program kínálatából, melyekkel saját tempódban haladva elindulhatsz egy érdekes szellemi úton.

Sikeres Feng Shui könyvespolcFeng Shui szerencse szimbólumA feng shui témájához kapcsolódóan egyrészt sok, más szempontból kevés könyvet találsz. Több ismerősöm, barátom kérdezte már, hogy melyik könyvvel kezdje? Mivel több felfogás, több iskola létezik, ezért nehéz erre a kérdésre egyértelmű, elfogulatlan választ adni. Én a klasszikus feng shui szemléletét képviselem, felfogásom ehhez az iskolához áll közel, ugyanakkor az a véleményem, hogy bármelyik könyvvel elkezdheted, mert mindegyikből sokat tanulhatsz! Elképzelhető az is, hogy ellentmondó információkkal találkozol majd, vagy olyan felvetésekkel, melyek idegenek, furcsák számodra, esetleg kétségeket ébresztenek Benned. Ez azért lehet hasznos, mert gondolkodásra, további kutakodásra, az elmélet gyakorlati kipróbálására ösztönöz! Jó, ha tudod: a Sikeres Feng Shui segítségedre lesz, ha elakadsz! Kérdezz, mondd el a véleményed, cseréljük ki a tapasztalatainkat!

Sikeres Feng Shui Tudástár »

Taoizmus: a feng shui gyökereiElsőként a polcra olyan könyveket válogattam, melyek a feng shui gyökereivel, szellemiségével ismertetnek meg (Taoizmus), másrészt kiemeltem néhány témát (egészség, kert, iroda), melyek érdeklődésed felkelthetik. Lim mester volt az első, akinek könyveivel magam is találkoztam. Az építészet és a feng shui kapcsolata ősi eredetű, hiszen a feng shui mesterek régen építészek voltak. S bár az ajánlott könyvek (Belsőépítészet, Modern építészet) direkt módon nem foglalkoznak a feng shui kérdéseivel, mégis úgy gondolom, hogy a harmónia megteremtése, a tér esztétikája révén szoros kapcsolatban állnak. Segítségedre lesznek abban, hogy másként nézz környezetedre, az épületekre, melyek körbevesznek.

Végére hagytam azt a könyvet, mely a Rend a lelke mindennek tréningükhöz kapcsolódik, de egyedül is használhatod érzelmi feszültséged feloldására és stresszkezelésre (Fájdalomcsillapítás az EFT módszerével).

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Kína a Feng Shui szülőhazája

ÚTI CÉL: KÍNA - PEKING - SHANGHAJ

KARTALI ZSUZSANNA - UDVARI GÁBOR

Úti cél: Kína - Peking - Shanghaj (Kartali Zsuzsanna - Udvari Gábor) »

KARTALI ZSUZSANNA - UDVARI GÁBOR: ÚTI CÉL: KÍNA - PEKING - SHANGHAJPekingről és Sanghajról szóló útikönyv a Kalandor Kiadó gondozásában. A népszerű szerzőpáros, Kartali Zsuzsanna és Udvari Gábor újságírók kínai tapasztalataiból született a turistakalauz. Előző könyvük határainkon túl is óriási sikert aratott. Most egy olyan könyvet nyújtanak át az olvasónak, amely bőröndbe, táskába, sőt még zsebbe is belefér, hogy a helyszínen nyújthasson segítséget mindazoknak, akik ellátogatnak Kínába.

Pekingben lesz 2008-ban az olimpia, Sanghajban pedig 2010-ben a világkiállítás. A turisták évről évre egyre többen keresik fel Kínát. Ugyan a SARS járvány egy időre megbénította a turizmust, de a közeljövőben ismét elindulnak Magyarországról nemcsak az utazási irodák által szervezett csoportok, hanem családok, barátok, szakmai közösségek is. Repülőútjuk Pekingbe vagy Sanghajba vezet, ezért az útikönyv célja, hogy elsősorban ezt a két várost és környékét mutassa be. Kiegészítésként Kína Velencéjéről is olvashatnak az érdeklődők, mivel Sanghaj mellett olyan faluk léteznek, ahol az utcán csónakkal közlekednek az emberek.

KARTALI ZSUZSANNA - UDVARI GÁBOR: ÚTI CÉL: KÍNA - PEKING - SHANGHAJ »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Egészség és a Feng Shui

A Feng Shui Nagykönyve

az Egészség és a Jó Környezet Ismereteinek Tárháza

Mark Evans

Mark Evans: A Feng Shui Nagykönyve az Egészség és a Jó Környezet Ismereteinek Tárháza1800 képpel illusztrált gyakorlati kézikönyv, az egészség és a jó közérzet ismereteinek tárháza, amely tartalmazza mindazt, amivel irányítani tudjuk testünk, lelkünk különleges erőit, és életterünkben megteremthetjük a nyugalom oázisait, ha hajlandók vagyunk elindulni egy harmonikusabb, egészségesebb és holisztikusabb életmód irányába.

Mark Evans: A Feng Shui Nagykönyve az Egészség és a Jó Környezet Ismereteinek Tárháza »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Kert és a Feng Shui

Feng Shui a Harmónikus Kert Öröme

Günther Sator

Günther Sator: Feng Shui a Harmónikus Kert ÖrömeA feng shui és a növények: jó energiákat irányítunk a kertünkbe. Az új feng shui könyv megmutatja, mi a teendő. Ellenőrző kérdések a kert meglévő kialakításához és az új kivánságokhoz. A szakértő javaslatai az általunk kigondolt változtatásokhoz. Minden könnyű és érthető, még a kezdőknek is.

Günther Sator: Feng Shui a Harmónikus Kert Öröme »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Az Én Feng Shui-Kertem

Ötletek Kertekhez, Teraszokhoz, Erkélyekhez

Susan Schumacher

Susan Schumacher: Az Én Feng Shui-KertemHáz, lakás, kert és erkély - olyan helyek, ahol feltöltődhetünk energiával és kipihenhetjük magunkat. Nincsenek azonban mindenkire egyaránt érvényes szabályok - az emberek különbözőek, így az igényeik is különböznek. Nézze kissé más szemmel kertjét, erkélyét, teraszát: úgy van-e minden, ahogy szeretné? Ha valamin változtatna, használja a feng shui erejét! Segítségével a kertből felüdülést nyújtó oázist varázsolhat, amelyben kedvére pihenhet, lazíthat. A jó eredményhez nincs szükség mindent felforgató változtatásokra, apró lépésenként haladva is eljuthat a kívánt célig. Meglévő kertje átalakításában vagy új kert kialakításában mindenképpen segít a feng shui. A szerző bemutatja, hogy a feng shui segítségével hogyan hangsúlyozhatunk bizonyos elemeket, hogyan használhatjuk ki például a víz nyugtató hatását. Az ázsiai kiegészítők mellett olyanokat is felvonultat, amelyek a mi kultúránkból származnak. Megszólaltat kertészeket is, akik saját kertjükben sikeresen alkalmazták a feng shui elveit. A könyvben olvashatunk: - feng shui térrendezési elvekről - tömören és velősen; - kertekben, ülősarkokban, erkélyeken és teraszokon alkalmazható feng shui-ötletekről; - harmonikus növény- és anyagkombinációkról, amelyek jobbá teszik közérzetünket.

Susan Schumacher: Az Én Feng Shui-Kertem »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Kínai asztrológia és a Feng Shui

Kínai horoszkóp 2010

Neil Somerwille

Neil Somerwille: Kínai horoszkóp 2011„A hatalmas, büszke és gyors Tigris tiszteletet ébreszt, de félelmet is kelt. Jelenlétét senki sem hagyhatja figyelmen kívül.” A Tigris éve drámai fordulatokat hoz, az események váratlan hirtelenséggel követik egymást, s hatásuk gyakran igen mélyreható lesz. A Tigris évét mindig merészség és csillogás jellemzi. Egyértelműen tevékeny időszak áll előttünk. A változások, ugyanakkor a nagy lehetőségek ideje következik. Ami az egyéni sorsokat illeti, lesznek, akik képesek megragadni a pillanatot, míg másokat kellemetlenül érint majd a dolgok alakulása. A Tigris éve azonban mindannyiunk számára esélyt teremt, és jelentős fordulatot hoz azoknak, akik készen állnak, hogy a legtöbbet hozzák ki belőle. Legyünk tehát aktívak és főleg éberek, hogy egyéni tehetségünket kibontakoztatva, megragadhassuk a kínálkozó lehetőségeket. Hiszen minden gond és nehézség ellenére, az év rengeteg lehetőséget tartogat számunkra.

Neil Somerwille: Kínai horoszkóp 2010 »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Kínai horoszkóp 2011

Neil Somerwille

Neil Somerwille: Kínai horoszkóp 2011Akár friss füvet rágcsál a zöld réten, akár a domboldalon ugrál, vagy éppen a család kedvence, a nyulat a gondtalanság légköre veszi körül. Nyugodtan, békésen éldegél, nem zavarja semmi. Bár a Nyúl éve mozgalmasnak ígérkezik, mindannyiunk életére pozitív és ösztönző hatással lesz. Kedvező időszak ez a családra nézve, a személyes fejlődés szempontjából, valamint a nagyszabású események megünneplésére. A világ színpadán továbbra is egymást követik a feszültséggel teli, veszélyes, időnként tragikus események, ugyanakkor végre felcsillan előttünk a változás reménye. Ez az év a párbeszéd, a diplomácia és fontos kihangsúlyozni a személyes fejlődés éve lesz. Ez utóbbi miatt sokakat foglalkoztat majd az életmódváltás. Akár egészségesebb életformát választanak, akár bővítik érdeklődési körüket, esetleg egy tanfolyamot vagy képzést kezdenek el, az év rengeteg lehetőséget kínál mindenkinek. Fontos a kezdeményezőkészség, a lehetőségek kihasználása, a képességek fejlesztése, hiszen a Nyúl éve biztató, ígéretes lehetőségeket tartogat. Neil Somerville az egyik legismertebb szerző nyugaton a kínai horoszkóp témakörében. Régóta érdeklik a jövőbe látás keleti irányzatai, és úgy véli, sokat tanulhatunk a Kelet ősi bölcsességéből. Évente megjelenő Kínai horoszkópja többmilliós nemzetközi olvasótáborra tett szert, és Magyarországon is a legnépszerűbb kötetek közé tartozik minden évben.

Neil Somerwille: Kínai horoszkóp 2011 »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

A Feng Shui gyökerei

A Feng Shui története »

A Feng Shui alapjai: calabash »

Jóskönyv
Ji-King Mindennapi Használatra

Müller Péter

Müller Péter: Jóskönyv Ji-King Mindennapi HasználatraMüller Péter húsz évig tanulmányozta az ősi Ji-Kinget, a világ egyetlen könyvét, amellyel beszélni lehet: kérdezni lehet tőle, s mint egy eleven bölcs, válaszol. A hagyomány szerint valóban láthatatlan „Szent Szellemek” állnak mögötte, akik segítik azokat, akik sorsuk problémáival hozzájuk fordulnak. Ez a könyv nem jövendőt mond, hanem jósol! Megmondja, mi a jó. Megmondja, mit tegyünk, hogy a jövendőnk jó legyen, s ne rossz. Ezért lett a címe: Jóskönyv. Választ ad arra, hogy életünk kis és nagy gondjait hogyan tudjuk a legjobban megoldani. Ott szólít meg, ahol sorsunk formálása rajtunk áll. Élni segít…

Müller Péter: Jóskönyv Ji-King Mindennapi Használatra »

TAOISTA JI KING

JI-MING, LIU

JI-MING, LIU: TAOISTA JI KINGA Ji King-nek, a híres Változások Könyve számos értelmezése született az évezredek alatt, sőt különböző iskolák is alakultak az egyes rendszerek tanítására, továbbadására. A most megjelenő mű egy taoista beavatott kommentárja 1796-ból, amely a Ji King taoista megközelítését a Teljes Valóság Iskolájának szemszögéből tárja az Olvasó elé. A könyv kiváló kiegészítője a korábban napvilágot látott Wilhelm-féle változatnak.

A művet 1796-ban egy Liu Ji-Ming nevű taoista beavatott írta, aki ugyanolyan járatos volt a taoista alkímiában, mint a buddhizmusban és a konfucianizmusban. Céljának tekintette, hogy megmutassa, hogyan lehet a Ji King-et olyan kézikönyvként használni, amely útmutatást nyújt valódi önmagunk megismeréséhez úgy, hogy közben az ember a szokásos világi életét éli. A magyar fordítás Drasny József Ji King-kutató, a Ji-Gömb szerzőjének munkája, míg a lektorálást dr. Pressing Lajos, a Wilhelm-féle Ji King fordítója végezte.

JI-MING, LIU: TAOISTA JI KING »

AZ ÚJ JI CSING
FEDEZD FEL A SZILVAFAVIRÁG JÓSLÁS TITKAIT!

TOO, LILLIAN

AZ ÚJ JI CSING – FEDEZD FEL A SZILVAFAVIRÁG JÓSLÁS TITKAIT!Lillian Too elmondja ebben a könyvben, hogyan használhatjuk a Ji Csing-et a Szilvavirág jóslás módszerével. E módszer pontos válaszokat ad, és azon a meggyőződésen alapul, hogy nincsenek véletlenek. A mindennapi jelenségek – találkozások, események – megértéséhez érdemes ráhangolódnunk a világegyetemből érkező jelzésekre.

A bámulatosan pontos Szilvafavirág Jóslás módszerének alkalmazása elérhetővé teszi számodra a Ji Csing bölcsességét. Megtanulod, hogyan tedd fel a kérdéseidet, és hogyan értelmezd a válaszokat.

Ezt a tudást az életed minden területén alkalmazhatod.

Lillian Too: AZ ÚJ JI CSING – FEDEZD FEL A SZILVAFAVIRÁG JÓSLÁS TITKAIT! »

Tao Te King

Könyv+Cd

Lao-Ce

Lao-Ce: Tao Te King (Könyv+Cd)A taoizmus alapművéről, a keleti filozófia irodalom egyik gyöngyszeméről még azt sem tudjuk biztosan, hogy a szerzője, Lao-ce valóságos személy-e. Ez a titokzatosság lebegi körül az egész művet: ha megérteni akarjuk, nem jutunk közelebb a lényeghez, ám ha csak átadjuk magunkat a csodás szövegnek, talán igen.

Lao-Ce: Tao Te King (Könyv+Cd) »

TAO TE KING – AZ ÚT ÉS AZ ERÉNY KÖNYVE

LAO-CE

LAO-CE: TAO TE KING – AZ ÚT ÉS AZ ERÉNY KÖNYVEA Tao Te King, a kínai filozófia egyik legismertebb, legnagyobb hatású műve. A kötet új, költői igényű fordítását azoknak is ajánljuk, akik a korábbi magyar változatokkal már találkoztak, mivel a rejtélyes, különböző olvasatokat megengedő mű minden új fordítása egyben új értelmezést is jelent- új oldalról, új nézőpontból mutatva be azt. A könyv ezen túlmenően is figyelemre méltó újdonsággal szolgál: függelékében magyarul is hozzáférhetővé teszi a közelmúlt nagy fontosságú régészeti leletét, a Kuotienben talált 2300 éves „Ős-Tao te king”-et, mely a mű eddig ismert legelső, legkorábbi változata.

LAO-CE: TAO - TAO TE KING – AZ ÚT ÉS AZ ERÉNY KÖNYVE »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Feng Shui és az üzleti élet

Vállalkozásod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng shui siker megoldások az üzleti életben és a munkahelyen »

Íróasztal és Feng Shui »

FENG SHUI AZ IRODÁBAN ÉS AZ ÜZLETI ÉLETBEN

DR. JES T. Y. LIM

DR. JES T. Y. LIM: FENG SHUI AZ IRODÁBAN ÉS AZ ÜZLETI ÉLETBENProf. Dr. Jes T. Y. Lim: Csaknem harminc éve működöm feng shui tanácsadóként a vállalkozói szférában; ennyi tapasztalattal a hátam mögött kijelenthetem: a nem jövedelmező cégek nehézségeinek több mint 80 %-át a feng shuival megmagyarázható problémák okozzák. Az üzleti feng shui elveinek ismeretében ezekben az esetekben meg lehet akadályozni a cégek tönkremenetelét. E könyvben az üzleti feng shui gyakorlati művelésének különböző szempontjait és irányelveit igyekszem érthetően felvázolni. A kedves Olvasó ezáltal elkerülheti a hibákat és adott esetben orvosolhatja a bajt, amelyek miatt szembekerülhetett munkatársaival. Még abban az esetben is, ha elbizonytalanodna, mert üzlete nem megy olyan jól, mint ahogy mehetne, az üzleti feng shui kínálta kiváló ötletek kimozdítják az energiát pangó helyzetéből, és a kívánt folyásirányba terelik.

Dr. Jes T. Y. Lim: Feng Shui az irodában és az üzleti életben »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Feng shui és az étkezés

Gyógyító Kínai Konyha

Dr. Chen Zhen

Dr. Chen Zhen: Gyógyító Kínai KonyhaA kínai ebéd a Jang jellegű főtt ételek és a Jin jellegű italok finom keveréke. A kínai ételek általában forró olajban, sütve vagy pirítva készülnek, tehát Jang természetűek. Ennek ellensúlyozására isznak a kínaiak az étkezéshez teát, mely általában Jin jellegű és feloldja a szervezetben keletkezett zsírokat, megtisztítja az ereket és lehűti a szervezetet.

A kínai konyhaművészet taoista szemléletét támasztja alá a következő idézet:

„A harmóniát a levesben is fellelhetjük. A kinai halleves készítéséhez vízre, tűzre, ecetre, pácra, sóra és szilvára van szükségünk – ezzel főzzük a halat. A szakács a tűzhelyre állítja és elkeveri a hozzávalókat, hogy a különböző ízek harmonikusan kiegészítsék egymást, majd a levest megkóstolva pótolja, ami hiányzik belőle és elveszi amiből sok több van a kelleténél. Aztán megeszi a levest és lelke békére talál”.

Dr. Chen Zhen: Gyógyító Kínai Konyha »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Ételtől lélekig

Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai

Szécsi Märcz Ari

Szécsi Märcz Ari: Ételtől lélekig - Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyaiHa ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz - mondhatnánk sommásan a könyvről. Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe, hanem legalább annyira, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen. Jelen könyvem elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el. Megjelenése után sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartottam előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról. Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indítottak, hogy az első kiadást egészítsem, bővítsem. Most ezt az átdolgozott kiadást tartod a kezedben, ami több ismeretanyagot tartalmaz, és úgy gondolom jobban segít a gyakorlati megvalósításban. A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet találhatsz, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel, hogy a könyvben nem szereplő kedvenceidet is e módszer szerint készíthesd el még egészségesebbre és finomabbra. Mindehhez életmód- és életvezetési tanácsokkal is bővítettem a könyvet, melyekkel ugyancsak javíthatsz egészségeden. Harmadik, erősen átdolgozott, bővített kiadás

Szécsi Märcz Ari: Ételtől lélekig - Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Az öt elemen alapuló táplálkozás

Fahrnow, Ilse-Maria - Fahrnow, Jürgen

Az öt elemen alapuló táplálkozás: A hagyományos kínai orvosláson alapuló életmód és konyhaművészet.Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!

Az öt elemen alapuló táplálkozás »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Építészeti kitekintés

Feng shui siker megoldások az építészetben »

Hudec László

Csejdy Júlia - Luca Poncellini

Csejdy Júlia - Luca Poncellini: Hudec LászlóHudec Lászlót (Besztercebánya, 1893 Berkeley, 1958) ma a modern építészet egyik legjelesebb képviselőjeként tisztelik Kínában, de világszerte is. A magyar közönség eddig alig tudott arról, hogyan bontakozott ki ez a kivételes munkásság, melyhez több tucat art deco épület, a regionalista építészet első kínai kísérletei, Ázsia első felhőkarcolójának a megépítése fűződik. Hudec induló karrierjébe közbeszólt a háború: orosz hadifogságba esett, ahonnan 1918-ban megszökött. Sanghajba keveredett, ahol a historicmusttól a legkorszerűbb nyugat-európai áramlatokig magába olvasztó stílusa hamar népszerű lett, így felkérték a város meghatározó épületeinek (Park Hotel, Grand Theatre, Dr. Woo háza) a megtervezésére. 1947-ben Svájc és Olaszország (részt vett a Szent Péter bazilika alatti feltárásokban) után Amerikában telepedett le.

Csejdy Júlia - Luca Poncellini: Hudec László »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Föld- és Szalmaépítészet

Medgyasszay Péter - Novák Ágnes

Medgyasszay Péter - Novák Ágnes: Föld- és SzalmaépítészetA könyv bemutatja a föld-, vályog- és szalmabála-építés lényegét. Összefoglalja a természetes anyagok használatát és a kivitelezés gyakorlati ismereteit. Kiemelten épít és hivatkozik a Lehmbau Regeln (A vályogépítés szabályai) c. kiadványra, ami a német építési gyakorlatban a vályogépítés és termékgyártás szabványt helyettesíti. Az iparszerű építés mellett úgy tűnik, Magyarországon is előtérbe kerül a kétkezi munka szerepe és a természetes anyagok használata. Azok az építtetők, akik részesei szeretnének lenni saiát otthonuk építésének, ezzel az építésmóddal lehetőséget kapnak erre. A könyv ebben is segítséget kíván adni.

Medgyasszay Péter - Novák Ágnes: Föld- és Szalmaépítészet »

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Emotional Freedom Techniques
(Érzelmi felszabadítás technikája)

Mi az EFT (Emotional Freedom Technique)? »

Rend a lelke mindennek egynapos tréning »

KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT
FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL

HORST BENESCH

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERRELAz EFT (Emotional Freedom Techniques) energiatechnika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. A módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kézzel történő kopogtatás energiát juttat a meridiánpályákra, s ennek hatására megszűnik a meridiánrendszerben az adott problémából eredő zavar. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a testben vagy a lélekben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba került.

HORST BENESCH: KOPOGTASS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT – FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS EFT MÓDSZERREL »

TÖKÉLETES RENDETLENSÉG
MI VAN A RENDEN TÚL?

ABRAHAMSON, ERIC - FREEDMAN, DAVID H.

TÖKÉLETES RENDETLENSÉG – MI VAN A RENDEN TÚL?Lehet, hogy ez elsőre Önöket is meglepi, hiszen kisiskolás korunk óta halljuk: „Rend a lelke mindennek!” Nos, ez a könyv segít túltekinteni az ilyen bölcs közmondásokon, bebizonyítva, milyen hasznos dolog kíssé hanyagnak lenni – hogy sokszor a rendetlen ember, intézmény vagy rendszer hatékonyabb, rugalmasabb, kreativabb s nem utolsó sorban eredményesebb, mint a túlszervezettség.

Itt az idő, hogy elfogultság nélkül tekintsünk az íróasztalok és kamasz-szobák összevisszaságára! Gondoljuk újra ezt a dolgot – és lássuk meg az eddig hibaként felrótt rendetlenségben az üdvözítő erényt, amely meglepően nagy eredményekhez vezethet az élet és a munka számos területén!

ABRAHAMSON, ERIC - FREEDMAN, DAVID H.: TÖKÉLETES RENDETLENSÉG – MI VAN A RENDEN TÚL? »

REND ÉS RENDETLENSÉG

POLCZ ALAINE

POLCZ ALAINE: REND ÉS RENDETLENSÉGPolcz Alaine kötete – mint valamennyi hasonló indíttatású könyve – életvezetési kalauz. Az író-pszichológus szerző hatalmas élet- és szakmai tapasztalatát felhasználva azonban nem recepteket kínál, hanem együtt-gondolkodásra készteti olvasóját azokról a csak látszólag triviális dolgokról, tennivalókról, jelenségekről, amelyek mindennapi életminőségünket, hangulatunkat, komfortérzésünket alapvetően meghatározzák. A körülöttünk lévő alakuló-változó és létező rend és rendetlenség-állapot átgondolásához kínál megfontolandó – életből vett – példákat. Nem ítélkezik, nem dönt, csak mintákat mutat be és sorjáz – hiteles egyes szám első személyű vallomásokkal illusztrálva. Mégsem egy reprezentatív, szociológiai felmérés végeredménye ez a könyv, hiszen a benne megszólaló – rendetlenségükkel vagy éppen rendjükkel küzdő – személyek névtelenségüket megőrizve is valós individuumok, akiknek sorsa-élete éppen legszűkebb környezetük, otthonuk, munkahelyük rendtartásának őszintén önkritikus leírásával válik megfoghatóvá, azaz hol elborzasztóan taszítóvá, vagy átélhetően elfogadhatóvá, modell-értékűvé. Nem lesz ennek a könyvnek egyetlen olvasója sem, aki Polcz Alaine gondolatait követve ne nézne új, más szemmel körül saját otthonában.

POLCZ ALAINE: REND ÉS RENDETLENSÉG »

Sikeres Feng Shui könyvek a Libri kínálatából

Sikeres Feng Shui könyvespolc

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára