Mi köze az állatoknak a feng shuihoz?

A sikeres Feng Shui tradicionális alapjai

A házad és kerted körülvevő táj, az ott lévő Qi minősége meghatározza, közvetlenül befolyásolja életed.A feng shui az ember és környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik, azért hogy egészségesebben éljünk. A házad és kerted körülvevő táj, az ott lévő Qi minősége meghatározza, közvetlenül befolyásolja életed. Hiszen a természet, az ember és a körülötte lévő dolgok egyetlen nagy egységgé kapcsolódnak össze, közvetlen hatással vannak egymásra.

A Feng Shui alapjai: Feng Shui iskolák »

A feng shui azt vizsgálja, hogyan illeszkedik otthonod a természethez, milyen előnyös és milyen kedvezőtlen hatások érik: dombos, vagy lankás a táj, vannak-e magasabb hegyek a környéken, ezeknek milyen a formája, van-e folyó vagy tó a házad közelében, merről fúj a szél, pontosabban milyen irányból érkezik. A kínai gondolkodás szimbolikus, ezért a tájban található formákat szimbolikusan, állatok képében jeleníti meg.

Mennyei lények és a feng shui

Figyelted már valaha így a tájat? Talán gyerekkorodban igen! Amikor még a felhőkben is különböző alakzatokat véltél felfedezni. Emlékszel? És, ha ezzel a szemmel nézel körül?

Látod a tájban a Zöld Sárkányt?

Látod a tájban a Zöld Sárkányt?Látod a tájban a Zöld Sárkányt?Látod a tájban a Zöld Sárkányt?

A négy Mennyei Lény:

 • Zöld Sárkány,
 • Fehér Tigris,
 • Fekete Teknős,
 • Vörös Főnix

mind szimbólum, a tájban meglévő formák elnevezésére szolgál. Amikor a tájbéli formáknak a kicsinyített változatával találkozol, akkor most már érzékeled, hogy ezeknek - ámbár helyes – a figuráknak milyen hatása lehet otthonod energiájára. Ha a házad mögé elhelyezel egy 10 cm nagyságú teknős figurát, vagy kialakítasz egy 2-3 méter magas dombot, érzel különbséget? Az arányok a feng shuiban nagyon fontosak!

A négy Mennyei Lény: Zöld Sárkány, Fehér Tigris, Fekete Teknős, Vörös Főnix

A sárkány szimbólum Kínában »

A bal oldal reprezentálja a férfi (yang), míg a jobb a női (yin) energiát.A tradicionális kínai filozófiában a bal oldal fontosabb, kiemeltebb volt, mint a jobb. Ebből az is következett, hogy a bal oldalon álló miniszter magasabb rangú volt, mint a jobb oldalon álló. Néhány mester szerint a bal oldal reprezentálja a férfi (yang), míg a jobb a női (yin) energiát. A feng shui gyakorlatában a tigris és a sárkány épületeket szimbolizálnak. Azt tartjuk előnyösnek, ha a sárkány oldal kicsit erőteljesebb, mint a tigris oldal. Ezek felelnek meg a karosszék támlájának. A főnix, vagy tűzmadár a karosszék hasonlattal élve a „lábtartó”, melynek formailag az épület előtti kis tó, park, virágágy felel meg.

Jin és Jang a kertben »

 • Zöld sárkány

  A Zöld Sárkány lehelete azt jelenti, hogy kedvező helyet választottál, az éltető energia (QI) bőséget, sikert, egészséget hoz. Az ősi kínai szövegekben az olvasható: a Qi a szelek szárnyán repül és szertefoszlik a légben. Ezért sem kedvező olyan helyen építkezni, ahol gyakoriak az erős szelek, viharok. Az éltető energia kanyarogva, lassan halad.

  A Zöld Sárkány lehelete azt jelenti, hogy kedvező helyet választottál, az éltető energia (QI) bőséget, sikert, egészséget hoz.

 • Fekete teknős

  Egy kedvező fekvésű épület esetében a Fekete Teknőst az jelzi, hogy a ház mögött védelmet nyújtó valamilyen magas hegy, vagy épület található.

  Ez a ház „védtelen”, hiányzik a támasz mögüle.A hegyen lévő vár szintén ki van téve az időjárás viszontagságainak.

  Ez a ház „védtelen”, hiányzik a támasz mögüle. A hegyen lévő vár szintén ki van téve az időjárás viszontagságainak.

  A teknős - páncéljának köszönhetően - a biztonság, stabilitás szimbóluma, mint pl. a karosszék támlája, hiszen hátulról nem támadhatja semmi. Véd a szél ellen és egyéb „támadások” ellen is.

  A teknős - páncéljának köszönhetően - a biztonság, stabilitás szimbóluma, mint pl. a karosszék támlája, hiszen hátulról nem támadhatja semmi.

 • Fehér tigris

  A Fehér Tigris hegyláncot, vagy mesterséges építményt szimbolizál, mely kisebb, mint az ún. sárkány hegy. Az épületből kifelé nézve, az épület jobb oldala mellett található.

 • Vörös Főnix

  A Vörös Főnix az épület előtti lapos területet jelenti, nem kell kiemelkednie. Tág térre van szüksége. A rugalmasság, szépség, előrelátás jelképe. Régen kis tavacska felelt meg ennek a formának leginkább, ma egy virágtartóba helyezett piros virág a ház előtt megfelelő főnix forma lehet.

A feng shui kert »

A sikeres Feng Shui tradicionális alapjai

Energiaszegény az otthonod?

Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

A sikeres Feng Shui tradicionális alapjai

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára