Mérgező nyilak (Sha qi) a környezetünkben

Feng Shui az otthonteremtésben

Az ún. mérgező nyilak (Sha qi) azok a tárgyak környezetünkben, melyek alakjukkal, formájukkal, elhelyezkedésükkel balszerencsét, anyagi és egészségi károkat okozhatnak. Ezek megtalálhatók az épületen kívül és az épületen belül.

Különösen kedvezőtlenek azok a mérgező nyilak, melyek a ház bejáratára irányulnak.

 1. Épületen kívül jelentkező mérgező nyilak

  • Ez lehet a bejárat felé tartó egyenes út, vagy a házban egy egyenes folyosó

   Mérgező nyíl: A bejárat felé tartó egyenes útMérgező nyíl: A házban az egyenes folyosó

  • Háromszög alakú tető, vagy ház, melynek sarka a bejárati ajtóra néz

   Mérgező nyíl: Háromszög alakú tető vagy ház melynek sarka a bejárati ajtóra néz

  • Távvezeték oszlop, telefonpóznák

   Mérgező nyilak: Távvezeték oszlopok, telefonpóznák

  • Fa, a bejárat előtt

   Mérgező nyíl: fa a bejárat előtt

   Feng Shui siker megoldások: A bejárat »

  • Magas épületek

   Mérgező nyilak: magas épületek

  • Fal a bejárat előtt

  • Utcai lámpák

   Mérgező nyilak: utcai lámpák

  • Az éles, vágó élek, formák, melyek házunk különböző oldalát érik. Attól függően, hogy milyen helyiséget érintenek és melyik irányából érkeznek, okozhatnak különböző problémákat lakóiknak. Ezért a tervezésnél érdemes erre is tekintettel lenni.

  • Fontos, hogy figyeljünk a méretre és az arányokra. Egy kisebb fa kisebb veszélyt jelent egy nagyméretű bejárati ajtóra, mint egy öreg, vastag törzsű, mely az egész bejáratot eltakarja.

  • A többszintes felhőkarcolók éleikkel mérgező nyilak tömegét zúdítják környezetükre. De egy több emeletes irodaépület, vagy egy másik ház sarka is okozhat problémát.

   A többszintes felhőkarcolók éleikkel mérgező nyilak tömegét zúdítják környezetükre.Mérgező nyíl: egy több emeletes irodaépület vagy egy másik ház sarka is okozhat problémát.A többszintes felhőkarcolók éleikkel mérgező nyilak tömegét zúdítják környezetükre.

  • Viszonylag keveset tehetünk abban az esetben, ha házunk bejáratára egy egyenes út irányul. Ilyen helyzetben a legjobb, ha megváltoztatjuk az ajtó irányát és ezt lezárjuk, nem használjuk.

  • Felüljárók okozta mérgező nyilak hatásait is szinte lehetetlen kivédeni. A felüljáró külső széle éles pengeként „hasít” a ház oldalába. Az építészek számára fontos figyelmeztetés lehet, hogy a tervezésnél ezt a szempontot is vegyék figyelembe.

  • Mérgező nyíl hatást okoz az is, ha a házunk két nála sokkal magasabb épület közé van „beszorítva”.

   Mérgező nyíl hatást okoz az is ha a házunk két nála sokkal magasabb épület közé van beszorítva.Mérgező nyíl hatást okoz az is ha a házunk két nála sokkal magasabb épület közé van beszorítva.

  • Fenyegető formájú, külsejű épület ugyancsak negatív hatású, rossz érzéseket kelt az ott élőkben.

  • Ugyanezt okozhatják a magas sziklák, ijesztő formájú hegyek.

  • A feng shui mesterek óvnak az olyan helyektől, mely kegyhelyek, temetők, kórházak közelében található.

  A klasszikus Feng Shui tanácsadó munkája azzal kezdődik, hogy alaposan megvizsgálja az épület külső környezetét, hogy felmérje a mérgező nyilak hatását.

  Amire a telek, ház és lakásvásárlásnál figyelni érdemes »

 2. Épületen belül jelentkező mérgező nyilak

  • Oszlopok, gerendák is mérgező nyilak, negatív hatást generálnak. Különösen a hálóban, az ágy fölött veszélyesek, vagy ha olyan helyen vannak, ahol sokat tartózkodunk (étkező, íróasztal).

   A mérgező nyilak különösen a hálóban az ágy fölött veszélyesekA mérgező nyilak különösen ott veszélyesek ahol sokat tartózkodunk (étkező, íróasztal)

  • A kiugró sarkok éleit szobanövényekkel takarhatjuk el. Mérgező nyilnak számít az asztal, polc, szekrény éles sarka is. Ügyeljünk arra, hogy ezek ne nézzenek az ágyunkra, ülőhelyeinkre.

   Mérgező nyilak hatású az asztal, polc, szekrény éles sarka is.A mérgező nyilak hatású kiugró sarkok éleit szobanövényekkel takarhatjuk el.

  • Bizonyos formájú és helyen lévő lépcsők is mérgező nyilak lehetnek: pl. egy csigalépcső a lakás közepén, vagy a bejárattól lefelé vezető lépcső. Kedvezőtlen hatású, ha ágyunk a lépcső alatt van.

   Bizonyos formájú és helyen lévő lépcsők is mérgező nyilak lehetnekMérgező nyilak hatású, ha ágyunk a lépcső alatt van

  • Az elektromos berendezések – különösen a hálóban – negatív hatásúak lehetnek, megzavarják az alvásunkat, ezért különösen a számítógépet tartsuk távol a hálótól, ha ez nem lehetséges, legyen minél távolabb a fekhelyünktől.

  • Mérgező nyilaknak számít a rendetlenség is, a felgyülemlett kacatok, nem használt bútorok, a szekrényből kiömlő ruhák, piszkos, kopott, törött tárgyak, nem működő berendezések.

   Feng Shui siker megoldások: A nappali »

  • Figyelj arra, hogy mit látsz konyhád ablakából! Ha szép virágokat, akkor munka közben vidámabb leszel. Ha egy folyosóra, vagy sötét udvarra néz a konyhaablakod, akkor használj színes függönyt, amivel eltakarhatod. Ha kevés a természetes fény mesterséges megvilágítással javíthatsz a helyzeten.

  • Az oszlopok, gerendák is mérgező nyilak, negatív hatást generálnak, különösen, ha olyan helyen vannak, ahol sokat tartózkodsz.

  • A kiugró sarkok éleit pl. futónövényekkel fedheted el. Mérgező nyílnak számít az asztal, polc, szekrény éles sarka is. Ügyelj arra, hogy ezek ne nézzenek rád munka közben a konyhában!

  • A konyha „veszélyes üzem”, hiszen a sok kés, elektromos eszköz, amit használsz balesetet okozhat.

 3. Feng Shui siker megoldások: A konyha »

  Mérgező nyíl és mérgező nyilak hatás a környezetünkben

  Energiaszegény az otthonod?

  Feng shui siker megoldásokkal könnyen segíthetsz ezen!

  Feng shui siker megoldásokÉleted egyharmadára lehetsz hatással otthonod, környezeted tudatos alakításával. A terek feng shui megoldásokkal történő átalakításával otthonosabb környezetet teremthetsz, ami kedvezően hat kapcsolataidra, egészségedre, anyagi helyzetedre. Ha számodra kedvező helyen ülsz íróasztalodnál, kevésbé fáradsz el és szívesen tanulsz, ágyad helyének megválasztásával alvási problémáidon segíthetsz. Számtalan kérdésre kapsz hatékony választ a feng shui siker megoldásokkal!

  Otthonod sikere a Te kezedben legyen! Sikeres Feng Shui megoldások »

  Mérgező nyíl és mérgező nyilak hatás a környezetünkben

  Feng Shui siker megoldások
  Vedd igénybe Te is!

  További információ: Jobbágy Mária »

  Telefonon: 20/9120-937

  Mérgező nyíl és mérgező nyilak hatás a környezetünkben

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára