Sikeres Feng Shui Tudástár

Adalékok a sikeres Feng Shui megértéséhez

Sikeres Feng Shui Tudástár

Tudástár rovatunkban a Sikeres Feng Shui tevékenységi területére kiterjedő olyan olvasmányokat gyűjtöttünk össze, amelyek számodra is érdekesek és reméljük, hogy hasznosak lesznek.

Sikeres Feng Shui Tudástár

A klaszikus Feng Shui tanácsadás alapjai

Az épületek kora

Milyen eredményt várhatsz a klasszikus feng shui tanácsadástól? Milyen adatokra van szükség, hogyan történik? Az épületek korának – periódusának - megállapításával kezdődik a klasszikus feng shui tanácsadás.

Az épületek kora »

Lou Pan

Ezt a speciális iránytűt (Lou Pan) a professzionális klasszikus feng shui tanácsadók használják, melynek segítségével meghatározzák az épület energiáját, és javaslatot tesznek a korrekcióra. Minden Feng Shui Mesternek saját iránytűje van, ezért iskolánként - és méretüket tekintve is - különböző iránytűk léteznek. Ezek alapvető dolgokban megegyeznek, de vannak közöttük eltérések.

Lou Pan »

Repülő Csillag módszer

A klasszikus feng shui az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg otthonodban és munkahelyeden. Ha biztosra akarsz menni, alkalmazd Te is a feng shui siker megoldásokat!

Repülő Csillag módszer »

A kínai szoláris naptár

A Hsia naptár – akárcsak a Gergely Naptár – a Föld Nap körüli pályáján alapul. A kínai naptár első napja nem január 1-je, hanem február 4-e vagy 5-e.

A kínai szoláris naptár »

Idő és hely kapcsolata a feng shuiban

Egy ház energiatérképének megrajzolásához szükséges ismernünk, hogy mikor épült. Ez ugyanolyan, mint amikor egy asztrológus egy személy születési dátumából állapít meg fontos összefüggéseket.

Idő és hely kapcsolata a feng shuiban »

A homlokzat iránya a feng shuiban

A repülő csillag módszer szerint 24 lehetséges irányba nézhet házad homlokzata és mindegyikben másként alakul az életed! Válaszd a legjobbat!

A homlokzat iránya a feng shuiban »

Így készül el a Repülő Csillag térkép

Repülő Csillag térkép: Ez az energiatérkép fontos információkkal szolgál otthonod kedvező és kedvezőtlen területeiről, milyen kilátások vannak a házadban az egészség és kapcsolatok, az anyagiak terén.

Így készül el a Repülő Csillag térkép »

Feng Shui 2009: A Bivaly éve

Feng Shui 2009 - A Bivaly éve: A 2009-es év Repülő Csillag térképe. Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai. Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2009-ben jó éved legyen!

Feng Shui 2009: A Bivaly éve »

Feng Shui 2010: A fém Tigris éve

Feng Shui 2010 - A fém Tigris éve: A 2010-es év Repülő Csillag térképe. Klasszikus feng shui tanácsadás alapjai. Rendezd át úgy otthonod, munkahelyed, hogy 2009-ben jó éved legyen!

Feng Shui 2010: A fém Tigris éve »

Sikeres Feng Shui Tudástár

A sikeres Feng Shui alapjai

A Feng shui története

A feng shui jelentése szél és víz, az ősi Kínában lakóhelyek tájolásnál, a kedvező hely kiválasztásánál használták. Megfigyelték, hogy azokon a helyeken, ahol a házakat széltől védett, dombokkal körülvett, napos déli lejtőre, vízhez közel építették ott gazdagabban, egészségesebben éltek az emberek.

A Feng shui története »

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia

A Qi (Chi, Csi) a mindent összefogó univerzális életerő, mely mindenben és mindenkiben jelen van. A természetben lágy, kanyargó mozgással terjed, áramlik. Az a kívánatos, ha akadálytalanul áramlik a bejárati ajtótól az összes helyiségbe, hogy energiával töltse fel a teret.

Qi a mindenütt jelenlevő Éltető energia »

A sikeres Feng Shui tradicionális alapjai

A feng shui az ember és környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik: hiszen az ember és a körülötte lévő dolgok egyetlen nagy egységgé kapcsolódnak össze, közvetlen hatással vannak egymásra.

A sikeres Feng Shui tradicionális alapjai »

A Feng Shui alapjai: Feng Shui iskolák

A tradicionális feng shui alapelveit az ún. Temetkezések Könyvében jegyezték le, több irányzat és ezen belül is több iskola létezett, mely egy-egy mester nevéhez kapcsolódott. A mesterek a szellemi örökséget, a „titkokat” csak haláluk közeledtével adták át tanítványaiknak, csak szóban. Az írásos dokumentumok némelyike elveszett, megsemmisült, voltak olyan nézetek is, melyek nem állták ki az idők próbáját.

A Feng Shui alapjai: Feng Shui iskolák »

A Feng Shui alapjai: az öt elem

Amikor a feng shuiban Qi-ről beszélünk, akkor különböző energiaminőségre gondolunk, mely látható és láthatatlan formában jelen van környezetünkben. Az öt elem – fa, tűz, föld, fém és víz - változó ciklusainak megismerése segítséget ad az elemek kapcsolatának megértéséhez.

A Feng Shui alapjai: az öt elem »

A Feng Shui alapjai: calabash

A Calabash (Longenaria Sicerarea) egy tökfajta, melyet Kínában Wu-Lu-nak neveznek. Az egészség és a hosszú élet szimbóluma. A régi Kínában az orvosláshoz használt gyógyfüveket, gyógyszereket tartották benne. Amikor valaki beteg lett, akkor calabash-t helyeztek el az ágya mellé, vagy a beteg szobájának ajtajához. Úgy tartották, hogy a calabash összegyűjti a negatív energiákat és benntartja.

A Feng Shui alapjai: calabash »

A Feng Shui alapjai: gua szám

A születési dátumod alapján kiszámítható az ún. személyes életenergia számod (GUA SZÁM), mely megmutatja pl., hogy otthonodban, irodádban mely irányokból érkezik a számodra kedvező energia, hol érdemes ülnöd, aludnod, tanulnod. A gua számok szerinti kedvező színeket felhasználhatod arra is, hogy energikusabb légy. Az életenergiaszámok a Lo Shu szerint 1-9-ig terjednek.

A Feng Shui alapjai: gua szám »

A Feng Shui alapjai: Jin és Jang

A világmindenséget átható életenergia a Jin és a Jang energia egyesüléséből, folytonos átalakulásából, dinamikus feszültségéből születetett. Mindkettő teret enged a másiknak, hiszen mindkettő tartalmazza a másik egy részét: a fekete „cseppben” ott a kis fehér, míg a fehérben megtalálható a kis fekete rész.

A Feng Shui alapjai: Jin és Jang »

Sikeres Feng Shui Tudástár

Feng Shui esettanulmányok

Mitől lesz különleges egy ház?

Feng Shui esettanulmány 1.
Egy háztervezés folyamatát mutatjuk be Neked, mely a klasszikus Feng Shui elvei alapján készült. Ebből láthatod, hogy milyen sok szempontot veszünk figyelembe a tervezéskor, és milyen fontos az együttműködés Veled és az építésszel. Több szem többet lát! Az eredmény pedig egy harmonikus, jó energiájú otthon lesz.

Mitől lesz különleges egy ház? »

Mielőtt irodát bérelsz, vagy vásárolsz…

Feng Shui esettanulmány 2.
Feng shui tanácsadás mielőtt vállalkozásod számára irodát bérelsz, vagy vásárolsz: A klasszikus feng shui a Repülő Csillag módszerrel fel tudja mérni a kiszemelt lakás, üzlethelyiség energiáját, mely pontos információval szolgál az adott térben rejlő üzleti potenciálról is.

Mielőtt irodát bérelsz, vagy vásárolsz… »

Megváltozik az életed, ha…

Feng Shui esettanulmány 3.
Ügyfelem a következőkről számolt be: jó érzés hazajönni, az egész éjszakát át tudom aludni, munkahelyen előrelépés…

Megváltozik az életed, ha…… »

Sikeres Feng Shui Tudástár

Teremts harmóniát otthonodban a feng shui megoldásokkal!

Amire a telek, ház és lakásvásárlásnál figyelni érdemes

Leendő otthonod kiválasztásához új szempontokat kapsz, melyek segítségedre lesznek abban, hogy modern körülmények között az ősi feng shui mesterek tudását is javadra fordíts! Lehetséges, hogy ösztönösen is figyelnél ezekre a szempontokra, de a Feng Shui siker megoldások segítségével ezt tudatosan teheted!

Amire vásárlásnál figyelni érdemes »

Mérgező nyilak

Az ún. mérgező nyilak (Sha qi) azok a tárgyak környezetünkben, melyek alakjukkal, formájukkal, elhelyezkedésükkel balszerencsét, anyagi és egészségi károkat okozhatnak. Ezek megtalálhatók az épületen kívül és az épületen belül.

Mérgező nyilak »

Feng Shui konyha

A régi Kínában az élelemhez való hozzájutás nem volt egyszerű, ezért a konyha funkciója a létfenntartás volt. Az ősi Kínában úgy gondolták, hogy a konyha és a tűzhely kedvező elhelyezésével kedvükbe járnak a „konyha istenének”. A másik szempont az volt, hogy a veszélyes helyiségeket – csúszós padló, éles kések – biztonságossá tegyék.

Feng Shui konyha »

Feng Shui étkező

A legtöbb lakásban az étkező a konyha mellett kerül kialakításra. Ez mindenképp praktikus, hiszen ez az elhelyezés lehetőséget ad a könnyű és gyors felszolgálásra, elkülönül a főzőtér és az étkezésre szolgáló terület. A legtöbb családban a közös étkezés csak ritka, kivételes alkalmakkor (hétvég, ünnepnap) oldható meg, ezért is fontos, hogy az étkező hangulata harmonikus, meghitt legyen.

Feng Shui étkező »

Feng Shui nappali

A nappali lehetőleg legyen szellős, levegős elrendezésű, kerüljük a zsúfoltságot. Ha kisebb is a helyünk világos színekkel a tágasság érzetét kelthetjük. A sötét, nyirkos, bútorokkal zsúfolt nappali negatív energiát áraszt. Ha nem elég napos a nappali fényekkel segíthetünk a kedvező hatás elérésében.

Feng Shui nappali »

Feng Shui hálószoba

A Feng Shui mesterek szerint az egészség alapja a jó alvás. Ezért a hálószoba berendezésére különösen sok figyelmet fordítanak. A feng shui szerint ajánlatos a nappalt és az éjszakát teljesen különválasztani.

Feng Shui hálószoba »

Feng Shui bejárat

A bejárat - a ház „szája” Az első dolog, amivel egy épületbe lépéskor találkozunk a lakás/ház bejárata. Az első ingerek ezen keresztül érnek minket. Ahogy ránézünk, sok mindent elárul a lakóról és a ház energiáiról is. Rendezett, vagy kopott? Hívogató vagy taszító? Színes vagy színtelen? Kicsi vagy nagy?

Feng Shui bejárat »

Feng Shui előszoba

Legyen könnyen nyitható az előszoba ajtaja. Ügyelj arra, hogy milyen látvány fogad, amikor a bejárati ajtón keresztül otthonodba lépsz.

Feng Shui előszoba »

Feng Shui fürdőszoba

Feng Shui fürdőszoba praktikák:

  • Célszerű, ha a fürdőszoba lakásunk kevésbé fontos területén helyezkedik el. Semmiképp ne kerüljön a lakás középpontjába.
  • A fürdőszoba berendezése legyen esztétikus, harmonikus.

Feng Shui fürdőszoba »

Feng Shui dolgozószoba

A legfontosabb alapelv, hogy a dolgozószoba ne kerüljön a hálóba, hiszen más típusú energiát igényel az alvás és pihenés és mást a munka. Az egyik Jin, a másik Jang. Természetesen sok helyzetben ez nem megoldható. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy a számunkra kedvező irányok valamelyike felé nézzünk.

Feng Shui dolgozószoba »

Feng Shui gyerekszoba

Ha gyermekeinkkel gondok vannak – betegség, tanulási problémák, szétszórtság – érdemes megvizsgálni feng shui szempontból a gyerekszoba jellemzőit.

Feng Shui gyerekszoba »

Feng Shui kert

A házad és kerted körülvevő táj, az ott lévő Qi minősége meghatározza, közvetlenül befolyásolja életed. Hiszen a természet, az ember és a körülötte lévő dolgok egyetlen nagy egységgé kapcsolódnak össze, közvetlen hatással vannak egymásra.

Feng Shui kert »

Víz használata a feng shuiban

A feng shui jelentése szél és víz. Már az elnevezés is jelzi, hogy a víznek, mint életet adó elemi erőnek kiemelt szerep jut a térrendezésben is.

Víz használata a feng shuiban »

Festmények kiválasztása

Otthonod és munkahelyed díszítéséhez sokféle tárgyat felhasználhatsz, hogy esztétikus környezetet teremts, ezek közül a legközkedveltebb a kép. Ízlésedhez és anyagi lehetőségeidhez mérten a kép sokféle lehet.

Festmények kiválasztása »

A szimbólumok használata a feng shuiban

Feng shui szimbólumok: A klasszikus feng shui nem használja ezeket a tárgyakat. Az energiaáramlást és a harmóniát az ún. Repülő Csillag módszer segítségével, az idő és tér egyensúlyának elérésével teremti meg.

A szimbólumok használata a feng shuiban »

Feng Shui elemek és a párkapcsolat

A személyes energiaszámok (gua számok) közötti kapcsolat segítségével megtudhatod azt is, hogy a párkapcsolatodra mi a jellemző. Könnyű egymást megértenetek, vagy állandó a veszekedés, összeütközés közöttetek.

Feng Shui elemek és a párkapcsolat »

Sikeres Feng Shui Tudástár

A személyre szabott rend

A személyre szabott rend

Bár gyerekkorunktól látjuk, halljuk szüleinktől, tanárainktól, hogy mit jelent a rend, mégis nagy különbségek mutatkoznak köztünk – még ugyanazon családon belül is – amiből nyilvánvaló, hogy a rendhez való viszonyunk nem csak a neveltetésünkön múlik. Akkor mi máson? Hát a személyiségünk típusán, és a lelki állapotunkon, melyek persze összefüggnek egymással.

A személyre szabott rend »

Négy temperamentum: Arany Polgár

Arany Polgár: Sok közöttük a diplomás orvos, ügyvéd, bíró, bankár, cégvezető. Nagyra értékelik a műveltséget, az anyagi jólétet és biztonságot.

Milyen az Arany Polgár és környezete »

Négy temperamentum: Bíbor Bűvész

Bíbor Bűvész: Sok Bíbor magánvállalkozóként dolgozik, miután eldöntötte, hogy saját maga főnöke lesz. Sok közöttük a profi sportoló, előadóművész és a filmiparban tevékenykedő.

Milyen a Bíbor Bűvész és környezete »

Négy temperamentum: Kék Csillagász

Kék Csillagász: Az intellektuális teljesítményt értékelik, éjjelnappal órákig tartó mély, intellektuális viták folynak. Élvezik a komplex problémák megoldását, rendszerekben gondolkodnak.

Milyen a Kék Csillagász és környezete »

Négy temperamentum: Zöld Lelkész

Zöld Lelkész: Sokkal inkább érdekli az életminőségük fejlesztése, mint az anyagi javak birtoklása. Sokuk gazdaságilag jól képzett, mert kreatívak, és jó kommunikációs képességgel rendelkeznek. Gyakran megtalálhatók a marketing, a PR és a reklám területén, vagy szívesen válnak értékesítési tanácsadóvá. Mások TV műsorvezetőként, sokan a pszichológia területén dolgoznak.

Milyen a Zöld Lelkész és környezete »

Sikeres Feng Shui Tudástár

Sikeres üzleti vállalkozás Feng Shui megoldásokkal

Feng shui siker megoldások az üzleti életben és a munkahelyen

A munkahelyen az üzleti kihívásokhoz, versenyhez, karrierhez, teljesítményhez, az anyagi siker folyamatos biztosításához hangoljuk az energiákat, természetesen úgy, hogy eközben figyelembe vegyük azt, hogy mindenhol eltérő személyiségű emberek dolgoznak. Sokat számít az üzlet profilja és természetesen elhelyezkedése is.

Siker megoldások az üzleti életben »

Íróasztal és Feng Shui

Fontos tudnod, hogy az íróasztalod irodában elfoglalt helye és iránya kedvező vagy kedvezőtlen hatással lehet munkádra, munkatársi kapcsolataidra és üzleti sikereidre. Ha egy céget vezetsz, különös felelősséged van, hiszen a cég életére nagy a hatásod. A képességeid mellett a környezet kedvező kialakításával is növelheted eredményességed.

Íróasztal és Feng Shui »

Második otthonunk a munkahely!
Vagy már az első?

Megváltozott a tempó, s ezzel a szokásaink is. Ma már sokkal több időt töltünk otthonunktól távol, ezért különösen fontos, hogy ezalatt milyen környezetben vagyunk! A sikeres teljesítményhez a személyes adottságok mellett a kedvező környezeti hatások is hozzájárulnak. Egészséges, harmonikus környezetben kevesebb a stressz, jobban teljesítünk.

Második otthonunk a munkahely »

Sikeres Feng Shui Tudástár

Sikeres Feng Shui Tréningek

EFT (Emotional Freedom Techniques)?

EFT (Emotional Freedom Techniques) felfedezése: Minden negatív érzelem oka valamilyen zavar vagy szakadás a szervezet energia rendszerében. Feldolgozatlan negatív érzelmeink okozzák a fizikai fájdalmak és betegségek döntő többségét.

Mi az EFT? »

Sikeres Feng Shui Tudástár

Feng Shui siker megoldások
Vedd igénybe Te is!

További információ: Jobbágy Mária »

Telefonon: 20/9120-937

Sikeres Feng Shui Tudástár

Feng Shui siker könyvek

Sikeres Feng Shui könyvespolc: Feng Shui siker könyvek »

Feng Shui siker könyvek

Keresés  
Rend, harmónia, siker
Feng Shui Siker Praktikák

Hírlevél, Feng Shui tippek, megoldások elsőkézből.Partnerek

Feng Shui Research Center és Joseph Yu mester oldala

CHI Creativ Healing Institute Halassy Marianna Feng Shui Research Center tanára